Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Nézze meg Seres Mária beszélgetését győriekkel videón!

Győr - Rengeteg, több doboznyi szignót visz haza a Nyugat-Dunántúlról az a családanya, aki népszavazást indított a politikusok pofátlanságának arculcsapásáért. De vajon milyen tervei vannak a jövőre nézve, akad-e más népszavazási ötlete is? A kisalfold.hu ehhez hasonló kérdésekről faggatta Seres Máriát Győrben.

A népszavazási kezdeményezéséről elhíresült négygyermekes családanya öt órától körülbelül háromnegyed hatig találkozott győri követőivel a Baross úton. Legalább 8-10 megyeszékhelyi gyűjtő adott át neki aláírásgyűjtő-íveket; a végén rengeteg A/4-es lapokkal teli mappa landolt Seres Mária kezébe.


You need to upgrade your Flash Player.

Get the latest flash version here.

Seres Mária győriekkel beszélget. Videó: Cseh Róbert.A Baross úti utolsó aláírásgyűjtés alkalmával nem kevesen mentek oda gratulálni a szőke hölgyhöz, ellenben rossz szó nem érte. (Legalábbis ameddig a kisalfold.hu munkatársai a helyszínen tartózkodtak, biztosan nem.)

Akadt olyan érdeklődő is, aki szakmai fortélyokra volt kíváncsi, vagyis miként lehetséges végigvinni egy sikeres népszavazási kezdeményezést. Úgy látszik tehát, nem csupán sok az egyetértő, de van, aki maga is kérdést intézne az Országos Választási Bizottsághoz...

Fánk, kegytárgy és Morvai Krisztina

"Kétségkívül érezni az emberek jóindulatát ezekben a napokban, Zalaegerszegen fánkkal fogadtak, de volt már arra is példa, hogy kegytárgyat kaptam pár szimpatizánstól" - kezdte a kisalfold.hu-nak Seres Mária.

"S rosszindulatú megjegyzések?" - vágtunk közbe. "Nézze, annyi hátránnyal indultam az egész ügy során - kezdve a szabolcsi származásomtól odáig, hogy gyakorlatilag senkit nem ismerek Budapesten -, hogy egy-két igaztalan kommentár nem igazán hoz zavarba. Volt, aki azt mondta, hogy Morvai Krisztinának vagyok a rokona. Ez olyan képtelen állítás, amire nem tudok és nem is akarok válaszolni."

You need to upgrade your Flash Player.

Get the latest flash version here.

Így faggattuk Seres Máriát a sétálóutcán. Videó: Cseh Róbert.A siker kapujában

Az utóbbi hetekben kétségkívül rengeteg embert megmozgatott a politikusok költségtérítésének megreformálását célul kitűző népszavazási kezdeményezés.

Hazánkban egyébként a rendszerváltás óta magánszemély még soha nem jutott el népszavazási kérdés kiírásáig, de minden túlzás nélkül írhatjuk: ennek az esélyéig sem.


Az utolsó győri aláírásvadászaton is rengeteg szignó összejött. Fotó: Cseh Róbert.
Az utolsó győri aláírásvadászaton is rengeteg szignó összejött. Fotó: Cseh Róbert.Most Seres Mária ennek a kapujában áll - vagyis esélye mindenképp van -, igaz, még mindig több mint 40 ezer szignó hiányzik a 200 ezerhez.

Akad-e más népszavazásos ötlet a tarsolyban?

"Meglátjuk, hogy összejön-e, én mindenképp bizakodó vagyok, hisz az autómat kedden is szinte teljesen meg tudtam pakolni aláírásos dobozokkal.

Azt is nagy eredménynek tartom, hogy a parlamentben alig véletlenül most kezdtek el foglalkozni ezzel a botrányos kérdéssel" - mondta a nyíregyházi hölgy.

Arra a kérdésünkre, hogy más népszavazásos ötlete van-e még tarsolyban, Seres Mária úgy felelt: "igen, hét-nyolc is. Reményeim szerint az a kérdés is, miszerint ugyanaz az ember ne lehessen országgyűlési képviselő és polgármester egyszemélyben, legalább ilyen visszhangot vált majd ki.

Azzal ugyanakkor számolok, hogy az újabb kérdéseim már nagyobb ellenállásba ütköznek majd, s a politikai erők mindent megtesznek ezek elgáncsolásáért."

You need to upgrade your Flash Player.

Get the latest flash version here.

Best of Seres Mária a Baross úton. Videó: Cseh Róbert.Talán újabb és újabb ügyek

Akárhogyan is alakul a most futó népszavazási kérdés sorsa a magyar sárgolyó közéletben, vajon hallunk-e még Seres Máriáról a jövőben?

"Remek csapatok, közösségek alakultak ki a magyar városokban, többen kérdezték: miért nem próbálom meg egybetartani ezeket?

Nos, a pártpolitizálás tőlem messze áll, de egy-egy újabb ügyet elképzelhető, hogy elindítok a mostani szimpatizánsok segítségével" - búcsúzott a civilben építész végzettségű hölgy.

Olvasóink írták

53 hozzászólás
 • 53. fabattila 2009. február 23. 22:57
  „Ezért vagyunk mi itt, és itt is leszünk egy jó darabig az ilyen emberek miatt,...akik alattam irkálnak! Horty-znak, komcsi-znak, okoskodnak....ha megkérdezné őket valaki konkrét történelmi dolgokról, eseményekről akkor meg hallgatnának! De hát jó érzés hősködni....én jobbos, én meg balos vagyok! A múltba turkálnak...mintha az megoldaná a jelen helyzetet!
  Egy szürke, sznob országban élünk tele önző, erkölcstelen emberekkel! És tudjátok mit! Nem az a 300-a hibás azért ami itt folyik hanem az a 9.999.700-aki ezt eltűri,....ezért is mondják a magyarra hogy BÍRKA nép!
  Egyszerű hétköznapi példa: Szerintetek lenne nézettségi rekordokat döntő Mónika, és Győzike show(amely műsorok egyébként tükrözik az átlag magyar ember értelmi szinvonalát) ha nem nézné senki? Persze hogy nem!
  Én tisztelem ezt a hölgyet és támogatom a nézeteit mert önzetlenül és lelki ismertesen elérte azt ami mindnyájunk érdeke! Persze hogy nem oldja meg a jelenlegi helyzetet, de az ALAPKÖVET már letette amire ha összefogunk, igenis lehet építkezni!

  Gratulálok!”
 • 52. fortuna54 2009. február 06. 14:55
  „Mi pedig hólnap emlékezünk arrol a naprol,mikor álmos vezér kiheverte a szorulás betegségét.
  Utánna lecsinálta a nagyalföldet.Kérjük csak lóháton, vagy esetleg söprünyélen jöjjenek.
  Az ünnepség tápiószentmártomban lessz.”
 • 51. aTibi 2009. február 06. 00:18
  „almika!

  kedden emlékezünk meg Kormányzó úr születésnapjáról!
  A XX. század legnagyobb magyar politikusa volt !

  Mindenkit szeretettel várunk a Petőfi müv.házban
  Komcsik kíméljenek bennünket!”
 • 50. gjozsi88 2009. február 05. 21:13
  „Ezzel csak az a baj,hogy azt hisszük,hogy megoldja a problémánkat?Ha a parlament létszámcsökkentése megtörténhetne,fele annyian lennének,akkor számítások szerint 4 év alatt 100 milliárdot spórolnánk meg!Lehet itt drasztikus elszámoltatás,legfeljebb ennek a kétszeresét,azaz kb 50 milliárdot takarítanánk meg évente!Nem állítom,hogy kis pénz,de az évi 14 ezer milliárdos költségvetéshez képest nem nagy segítség!Kár megterhelni népszavazással az országot!Ha a Gyurcsányt támogattuk volna legalább ebbe a kérdésbe,akkor a párttársak lettek volna elég bátrak és megszavazzák a 3x-i emelési javaslatot,ami szerint évi 10 millióba kerül egy képviselő(400.ex3=1,2 millióx12=14,4millió,ebből adóztak volna=kb10millió),de elhitték a fidesznek,hogy ebbe a helyzetbe 3x-ra nem lehet emelni,igy marad az évi 20-24 millió évente!A nagy ellátó rendszerek reformja,jelentős kiadáscsökkentés az egyik nagy lehetőség,mely hozhat adócsökkentést is!De addig mig a lakosság el van adósodva,emiatt deviza hitellel kell finanszirozni az országot nehéz lesz...22-es csapdája,ördögi kör!”
 • 49. Almika 2009. február 05. 19:55
  „ATibi.
  Tanulj még egy kicsit, olvass. A Horthy-korszakban Magyarország volt a 3 millió szegény országa (ma is efelé tart) nyílt volt a szavazás, bebetonozott a kormány, a népszövetségi kölcsönt eltapsolták, aztán belesodródtak a háborúba, amiből kiugrani nem tudtak stb.)
  A kezdeményezés jó. Az öszödi beszéd is az volt, de Magyarországon azért akartak megbuktatni egy politikust, mert igazat mondott (az igaz, hogy előtte hazudott). Ha akkor nem gyengítik meg, talán szétcsapott volna az elvtársai között (akik kiszivárogtatták a beszédet, a fidesz megvágta, a média meg átkúrta vele az országot, minden maradt a régibe). Most ez történt a Pásztorral Miskolcon. A Serest is betámadták az olyanok, mint te. Szerencsére a költségtérítés a pofátlanságnak az a foka, amit az emberi hülyeség sem tud fölülmúlni. Te vagy a kivétel.”
 • 48. fortuna54 2009. február 05. 14:24
  „aTibi.És azt,hogy kell csinálni ülni,és halgatni?A hölgy legalább elkezdet valamit,maga meg sajnálja,hogy
  segitet?Akkor kérje vissza az aláirását.”
 • 47. aTibi 2009. február 05. 13:46
  „Otto,és dova.

  Elmondtam a véleményemet.
  A hölgyre alig figyeltek amikor már gyűjtöttem neki az aláírásokat!
  Sajnálom ma nem tenném!

  Ezt kell csinálni: EL KELL ZAVARNI MINDET!
  AKIK RÉSZT VETTEK/VESZNEK AZ ORSZÁG KIRABLÁSÁBAN!
  UTÁNA ELSZÁMOLTATNI, /nincs elévülés és egyebek!/ ÉS ÚJRA INDÍTANI A MAGYAR GAZDASÁGOT!

  Horthy 3 azaz három napot adott a rabló bankoknak,hogy kitakarodjanak az országból!
  Mi is történt?--Rendbe jött az ország!”
 • 46. NZs 2009. február 05. 12:24
  „Telepathia!
  Nem akartam hozzászólni ehhez a vitához, de mérhetetlen ostobaságodat nem hagyhatom tovább szó nélkül. Csak az utolsó bejegyzésedre válaszolok.
  1. A hölgy nem csapott be senkit. Te minden baromságot elhiszel, amit valahol olvasol?!
  2. Fáradozása igenis eredménnyel járt, még akkor is, ha netán érvénytelen lenne az aláírásgyűjtés - amit különben nem hiszek. Azt, hogy miért itt hosszú lenne kifejtenem, meg aztán valószínűleg úgysem értenéd meg.
  3. Miért is nem aktuális?! Ja, hogy te még hiszel Gyurcsányban! Aha, értem. Nos, akkor is aktuális, mert ez a kezdeményezés mondatta ki "hőn szeretett" vezírünkkel az ominózus mondatokat!
  4. Elolvastam a 24. és a 28. hozzászólást. Semmi olyat nem írtak benne, amiért elnézést kellene kérniük! Sőt, én is teljesen egyetértek velük - és én sem kérek elnézést!
  5. Az utolsó mondattal egyetértek. Viszont nem csak rád vonatkozik ám!
  6. A "becsapott" végére 2 "t" való. Az "ellenére" után nem kell vessző. A "fórumozók"-ban két hosszú "ó" van. A "mellett" az 2 "l", utána viszont nem kell vessző. A "gondolkodjanak"-ból hiányzik egy "a". Az "elnézést" szóba csak egy "l" illik. Ha "attól", akkor "aki". Ha viszont "akik", akkor meg "azoktól" lenne a helyes, a mondat végén pedig pontot szoktunk tenni. Az "alkotmányos"-t nem írjuk nagybetűvel. Összegezve: a lefikázás, okoskodás és mások kiosztása helyett először a magyar helyesírás gyakorlását javaslom. Ha ez megvan, akkor pedig jöhet a következő lecke: a gondolkodás. Nem lesz könnyű menet...”
 • 45. dova 2009. február 05. 10:59
  „Kedves aTibi!

  "Úgy támadsz,hogy nem tudom mivel!"

  Úgy tűnik, neked mindegy hogy mit írok.
  Sajnálom.
  Üdv
  Dova”
 • 44. Telepathia 2009. február 05. 08:23
  „Tisztelt Hozzászólók!
  A hölgy mindnyájunkat becsapot, már végre vegyétek észre. Fáradozása nem jár eredménnyel. Hiszen
  népszavazási kezdeményezése fáradozása ellenére, már nem aktuális. 24 és 28 forumozók véleményének tiszteletben tartása melett, kérem gondolkodjnak el, mit nyilatkoztak és kérjenek sürgösen ellnézést attól, akik esetleg velük ellentétes véleményen állnak Egyenlőre a véleménynyilvánítás szabadsága Alkotmányos alapjogunk.”
 • 43. Csabazs 2009. február 05. 06:23
  „Ottó(41/42)
  Csatlakozom és helyettem is leírtad!”
 • 42. Ottó 2009. február 04. 21:59
  „aTibi 40
  Bocs, hogy belevau, de hasonlóan gondolkodsz mint mi, akik támogatják ezért védjük Marikát. Mégis elfordulsz tőle. Miért is? Mert egy összeesküvés elmélet szerint szoros kapcsolatban áll Tomcattel. Nézzük a tényeket.

  "Igazat írtam,hogy hazudott amikor azt mondta ő nem politizál?"
  Azt még az összeesküvés elmélet szerzője is elismeri, hogy az elmúlt 4 évben Seres Mária neve semmiféle politikai megmozdulásban nem merült fel. Vagyis akár azt is mondhatjuk, hogy a népszavazás kezdeményezésekor nem politizált. (Csak mesmeg jegyzem meg, hogy Szűrös Mátyás vagy Pozsgay Imre honnan indult és hova érkezett. Marika nem fordíthatott hátat a politizálásnak néhány éve?)

  "Megvonták a pártjától az indulás jogát, kopogtató cédulákkal való csalásért?"
  Van bármiféle bizonyítékod, ismereted arra nézvést, hogy Marika tagja lenne a Magyar Szociális Zöld Pártnak? Az, hogy egykor egy olyan listán szerepelt, amit ez és egy másik párt közösen indított szerintem nem elég bizonyíték. Ilyen elv alapján akkor törjünk pálcát Fekete Laci felett is, mert ő pedig negyedik volt ugyanezen a listán, amin Marika a 20.

  Egyébként meg tökéletesen egyetértek Veled. Hasonló célokat fogalmaztam meg én is, akárcsak Te. Szeretném ha ezeket el is tudnánk érni. Én bízom Marikában. Ha Ő felvállalja, akkor nyugodtan szívvel elfogadnám szimbólikus alaknak. Szépen kérlek, ne ítélkezz elhamarkodottan! Ha ingadozol, akkor inkább várj egy keveset. Hidd el nem lesz semmiféle bizonyíték arra, hogy Ő Tomcattel hasonszőrű lenne. Ha mégis az ellenkezője derülne ki róla, akkor én sem fogom támogatni. De ez a veszély szerintem nem fenyeget! :))”
 • 41. Ottó 2009. február 04. 21:41
  „"Ugyanaz az ember ne lehessen országgyűlési képviselő és polgármester egyszemélyben."

  Mikor lehet rá keztdeni a gyűjtést? :)))”
 • 40. aTibi 2009. február 04. 20:48
  „dova! 35.

  Sajnálom,de nagyon tévedsz!------- sosem néztem még a nevezet zsindexet!

  Nem befolyásolt semmilyen honlap, csak egyszerűen beütöttem a nevét a Google-ba!

  Így jöttem rá,hogy becsapott!

  Tudod ha valahova odalépek először megnézem az alján az impresszumot, és úgy folytatom az olvasást!
  Ha megnézted és elolvastad a hozzászólásomat, bántottam a hölgyet?
  Igazat írtam,hogy hazudott amikor azt mondta ő nem politizál?
  Megvonták a pártjától az indulás jogát, kopogtató cédulákkal való csalásért?

  Írd ide milyen hazugságot írtam le !
  Úgy támadsz,hogy nem tudom mivel!

  Az egész parlamentet kell feloszlatni, új alkotmányt,új törvényekkel!
  Ezeket a törvényeket toldozni,-foltozni nem szabad!
  Ahol nem a csalókat,-rablókat, hazaárulókat, egyszóval a bűnözőket, hanem a Magyar embereket védik!
  Olyan törvény kell hozni ami kimondja: a törvény félremagyarázása is büntetendő! /jogászok,ügyvédek/
  A törvénynek mindenkor tükrözni kell a Magyar mivoltát!”
 • 39. Csabazs 2009. február 04. 18:18
  „Dova(35)!

  Teljes mértékben egyetértek veled!Itt a cél a fontos!
  Most ezzel az aláírás-gyűjtéssel azt is be tudjuk bizonyítani, hogy össze tudnak még fogni az emberek a jó cél érdekében ebben az országban!
  Tusod én azt sem bánnám, ha Mária bekerülne a parlamentbe,mert biztos vagyok benne, hogy nem megélhetési politikus lenne!”
 • 38. buggyant 2009. február 04. 18:15
  „szerintem is a kérdés a lényeg. Egyébként a pocskondiázás várható volt mert kényes témába nyúlt.”
 • 37. Csabazs 2009. február 04. 18:13
  „Kedves Tódi!
  A népszavazás az EU-képviselő választással lesz egyben, tehát nem kerül 4-4,5 be! Többe fog kerülni az EU-s választások kampány az adófizetők pénzéből! Elvégre több évre szól s piszok jól meg lehet élni belőle!”
 • 36. Csabazs 2009. február 04. 18:08
  „Kedves Tódi!
  A népszavazás az EU-képviselő választással lesz egyben, tehát nem kerül 4-4,5 be! Többe fog kerülni az EU-s választások kampány az adófizetők pénzéből! Elvégre több évre szól s piszok jól meg lehet élni belőle!”
 • 35. dova 2009. február 04. 17:23
  „Kedves ATibi?

  Fekete "erősember" Lászlót mennyire tartod politikusna?
  Érdekes nem?! Ő a harmadik ugyanazon a listán.

  Még egy érdekesség.
  Miért van az vajon, hogy az Index egyetlen cikket sem közölt az aláírásgyűjtésről pedig arról október óta beszámolt ~minden más média? Miért akkor lett számukra hírértékű a dolog, amikor az IndyMédia névtelen cikkére hivatkozva próbálták bizonygatni, hogy hazug ember ez a Mária és a (mittudoménmilyen) ZöldPárt, sőt Tomcat embere?

  Remélem tudtam segíteni az átgondolásban!

  Én Szegeden gyűjtöttem az íveket és előtte sok estét utánaolvasással töltöttem, mire beáltam az ügy mögé.
  Nekem sem volt mindegy, hogy ki is Seres Mária, de rájöttem, hogy csak a kérdésre érdemes koncentrálni, minden más a kezdeményezés elgáncsolásáról szól.

  Üdv
  Dova”
 • 34. westminster 2009. február 04. 17:10
  „31 tódi
  Előbb fizettessed ki a fidesz által az elqrt 10 milliárdot.
  2004.12. 05.
  2008. 03. 09.
  További ugatást a számla kiegyenlítése után kérek, előbb nem.”
53 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havonta érkezik a vízszámla

Győr - Januártól megváltozott a lakásvízmérők számlázási módja. Közel negyvenezer győri lakásvízmérő… Tovább olvasom