Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Nézze meg, milyen szép lett az adyvárosi tó és környéke - videó

Újra működik a szökőkút és újdonság, hogy megvilágítást is kapott.


Ünnepélyesen átadták pénteken a felújított adyvárosi tavat és annak megújult környékét.

Borkai Zsolt polgármester elmondta, hogy látványos fejlődésen ment keresztül a városrész az utóbbi időkben és jó ide jönni, kikapcsolódni a most megújított tóhoz, s kiemelte, hogy nagyban köszönhető ez Radnóti Ákos képviselőnek is, aki sokat tett ezért. Hozzátette, a fejlesztések folytatódni fognak a városrészben.

A beruházás második ütemében elkészült a már meglévő, de töredezett, hiányos járda térkő burkolása 300 méter hosszan, továbbá a tóhoz csatlakozó aszfaltjárdák csatlakozásai is javítva lettek, a kitaposott ösvényeken is járda épült három új helyen, közel szintén 300 méter hosszan. A járdaépítésekhez illeszkedve összesen 16 lámpatest lett kicserélve, s modern formájú, új, energiatakarékos lámpatestek lettek kirakva több helyen is, a környezet színéhez alkalmazkodva zöld színben.

Videó: Cseh Róbert

A sétány körül 15 db új pad, 12 db szemeteskuka, 30 db Leier kőláda(színes virágokkal beültetve), 10 db fa lett kiültetve. Kikerült 3 db rózsalugas is, amik a tóhoz vezető sétány kezdetinél lettek elhelyezve, s a szépen - fából és fémből - kovácsolt kapuk a rózsákkal idővel benőve még hangulatosabbá teszik a környezetet.

Újra működik a szökőkút is a korábban megszokott módon 10-20 óra között, közte fél órás szünetekkel és újdonság, hogy megvilágítást is kapott, mely az esti időpontokban látványossá teszi a működését.

A sétány közepénél kialakítottak egy pihenőparkot, ahol 5 db egyedi, természetes kőből készült kőpadok lettek telepítve, egy Győrben még korábban meg nem található, interaktív fal körül, amin bármilyen üzenet kirakható a közel 1000 db színes kockából és kedvelt találkozóhely lehet mindenki számára. A köztéri installációt Borkai Zsolt polgármesterrel együtt leplezte le Radnóti Ákos, melyen elsőként az "ADYVÁROS" felirat lett kirakva. Az értékek és a felújítások megóvása érdekében a rendőrségre bekötött köztéri kamera is került ki.

Galéria! Fotók: Cseh Róbert

Radnóti Ákos elmondta, hogy amikor négy éve képviselő lett, összesen négy pad volt a tó körül és végig be volt nőve náddal, nem lehetett átlátni rajta, illetve elviselhetetlen bűzhatás volt a nyári időszakban, s örömét fejezte ki, hogy a két év alatt megvalósult 100 millió Ft tó körüli fejlesztés eredményeképpen minél többen jönnek ide kikapcsolódni, hiszen minden feltétel adott ahhoz, hogy jól érezzék magukat az adyvárosiak, de nem csak ők, hanem bárki más is, hiszen erre a beruházásra minden győri büszke lehet és bíztatja őket, hogy keressék fel az adyvárosi tavat.

A kivitelezést Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete megbízásából a Pentavia Kft., a Vill-Korr Hungária Kft., a zöldterülettel kapcsolatos munkákat pedig a Győr-Szol Zrt. végezte el összesen kb. 40 millió forintból.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autó borult az árokba a szigetközi úton, Győrnél

Információink szerint a szigetközi út 1-es kilométerénél történt a baleset péntek dél körül. Ketten… Tovább olvasom