Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Nézze meg, hogyan emelték a több tonnás hídgerendákat a Baross hídra!

80 tonna teherbírású daru emelte az előgyártott, feszített vasbeton hídgerendákat a helyükre. Szeptember elejére befejeződnek a munkálatok a vasút területén. A lezárt Révai utcában jövő kedden megnyitják a forgalmat. Képgaléria.
Amikor legutoljára számoltunk be a Baross híd felújításáról július közepén, arról adtunk hírt, hogy munkagépek bontják a belvárosi oldalt. Ennek következtében hasonló, körülbelül 22 méteres "lyuk" alakult ki a híd felszerkezetén a Városháza szomszédságában, csakúgy mint a nádorvárosi oldalon május végén.

Szeptember elejére befejeződnek a munkálatok a vasút területén

Nos, jelentjük, a híd folytonossági hiány mára a múlté. "Kedden 80 tonna teherbírású daru emelte be az előgyártott, feszített vasbeton hídgerendákat a helyükre. Ez a munka mintegy négy-öt órát vett igénybe, melynek köszönhetően az utolsó két nyitott hídnyílást is sikerült befedni.

Még szerdán bebetonoztuk a középső vasúti peronon álló, duplasoros acélcsövekből álló pillérsort" - kezdte a kisalfold.hu érdeklődésére Nacsa Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei hídmérnöke.

"A hat, vasút feletti hídnyílás felújítását négy munkaütemben végzi a `KS-2013 Konzorcium´ (Közgép Zrt. és Strabag-MML Kft.), ennek utolsó szakasza augusztus közepéig elkezdődik. A tervek szerint szeptember elejére befejeződnek a munkálatok a vasút területén.


Videó: Cseh Róbert


A régi aszfaltburkolatok elbontása augusztusban történik

"A most beemelt hídgerendákon a pályalemez és a járdakonzolok bebetonozása, a Belváros felőli oldal útépítési és járdaépítési munkálatai lesznek az elkövetkező hónap leglátványosabb feladatai.

Ezzel párhuzamosan beépítjük a híd dilatációs szerkezeteit is. A belvárosi feljáró szakasz rekonstrukciója is nagy léptekkel halad. Elbontottuk a korlátokat és a régi járdákat, helyettük újak épülnek, valamint szintén elkészül az elválasztó középsziget.

A régi aszfaltburkolatok elbontása augusztusban történik, melyet követően reményeink szerint szeptember közepéig az új burkolati rétegrend is kész lesz" - folytatta Nacsa Tamás.

Akad még feladat a nádorvárosi oldalon is

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei hídmérnöke hozzátette: "bár a felújítás jelentős része már a belvárosi szakaszon zajlik, a nádorvárosi oldalon is akad még tennivaló.

A felújított kőtömbök, az új kőlapburkolatok, illetve az ugyancsak új klinkertéglaburkolatok felhelyezése a hónap végéig befejeződik a Nádorváros felőli oldalon.

Továbbá a betonfelület-védelmi munkálatok és a világítótestek visszahelyezése mellett a nádorvárosi feljáró szakasz járdáinak aszfaltburkolata, valamint a korlátok teljes felállítása készül el.

Mindezeken kívül a feljáró lépcsők is teljes felújításon esnek át augusztus végéig. Említést érdemel még az Eszperantó utcai híd-védőkapuk alaptesteinek építése, mely munkafolyamat ugyancsak még nyáron lezárul".


80 tonnás daru emelte be be a hídgerendát a Baross hídba - fotók: Cseh Róbert

Jövő kedden megnyitják a Révai utat egy nyomsávon, egy irányban

A kisalfold.hu információi szerint a lezárt Révai utcában jövő kedden (augusztus 12-én) egy nyomsávon, egy irányban megnyitják a forgalmat.Fotók: Cseh Róbert

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos baleset az M1-esen: teherkocsi szakította át a szalagkorlátot Börcsnél - fotó

A tehergépkocsi defektet kapott, átszakította a szalagkorlátot, áttért az Ausztria felé vezető… Tovább olvasom