Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Nézze meg belülről a Széchenyi Egyetem Új-Tudástér épületét - fotók

Cikkünkből kiderül, milyen munkák, fejlesztések valósultak meg az Új-Tudástérben és az INNO-Share épületben az utóbbi hónapokban.

Mint arról portálunk beszámolt, a győri Széchenyi István Egyetem két új épülete, az Új-Tudástér és az INNO-Share elkészült.

Cikkünkből megtudhatják, hogy az utóbbi hónapokban milyen munkák, fejlesztések valósultak az Új-Tudástérben és az INNO-Share épületben, valamint milyen újabb uniós és állami pályázatot nyert el a győri egyetem. 

Folyamatosan zajlik az egyetem szervezeti egységeinek átköltözése az új épületekbe, a bútorok beépítése és az informatikai hálózat kialakítása.


Széchenyi Egyetem Új-Tudástér - fotók: Szük Ödön.

Immár az Új-Tudástérben érhető el a hallgatói szolgáltatásokat nyújtó Alumni, Karrier és Információs Központ (AKIK), az Anyagismereti és Járműgyártási Tanszék kezelésében lévő Gyártásautomatika, illetve Pneumatika-mechatronika laboratórium, valamint az Automatizálási Tanszék Robot-tervezési laborja.

Az INNO-Share épületben megnyitott az Egyetemi Könyvtár és új, tágas helyet kapott az Egyetemi Informatikai Központ. Megkezdődött a Tanulmányi Osztály új helyének kialakítása az Igazgatási épület földszintjén.

Az új helyszínen működő szervezeti egységek jelenleg korlátozott szolgáltatási körrel üzemelnek, valamennyi funkció várhatóan 2011. szeptemberétől lesz elérhető.

Megnyílt az INNO-Share épület és az oktatási épülettömb közötti átjáró, amely az "A" épület földszinti folyosója (a Büfé előtti folyosórész) végén található. Innen tájékoztató táblák vezetnek el az Egyetemi Könyvtár bejáratához.

Az átjáró megnyitásával fedett útvonalon lehet eljutni az Igazgatási épülettől egészen az INNO-Share épületig.

Az Egyetemi Könyvtár szolgáltatásai az alábbi nyitvatartási rendben érhetőek el:

Hétfő - csütörtök: 9.00-19.00

Péntek: 9.00-18.00

Szombat: 8.00-12.30

Az új épületekkel kapcsolatos infrastruktúra-fejlesztés részeként valósul meg az egyetemi telefonközpont bővítése és korszerűsítése. Ennek egyik eleme egy hangfelismerésen alapuló szoftveres kezelő telepítése.

A központi szám (503-400) hívásakor egy automata jelentkezik, mely az üdvözlő szöveg után kéri a keresett személy nevét, vagy a keresett szervezeti egység nevét. A bemondott szöveg azonosítása után a rendszer kapcsolja a kért személyt, vagy szervezeti egységet.

A K+F eszközfejlesztések keretében is több új csúcstechnológiás berendezést adtak át az elmúlt hetekben. Az Anyagismereti és Járműgyártási Tanszék Hegesztési és műanyagtechnológiai laborjában új fröccsöntő gép került beüzemelésre a laborépületben.

A volt Nagymotor Próbaterem átalakítását követően 2011. április 8-án átadták az AUDI Belsőégésű Motorok Tanszék motorvizsgáló laboratóriumát. Ebben az épületben kapott helyet a TIOP 1.3.1 projekt keretében kialakított hidegteszt labor.

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében újabb uniós és állami támogatást nyert el a győri egyetem, amelyet az önrésszel kiegészítve az alábbi feladatokra fordít az intézmény:

- az INNO-Share épület kutató, és innovációs tereinek kialakítása, bútorozása,

- az Egyetemi Könyvtár médiatárának kialakítása

- a Varga Tibor Zeneművészeti Intézet és a Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet rákapcsolása a 10 Gbps sebességű egyetemi hálózatra

- az Audi Hungaria Belső Égésű Motorok Tanszék kutató-oktató laborhátterének eszközfejlesztése és bútorozása,

- a digitális képalkotás és a kapcsolódó matematikai kutatások vizsgálati és kutatási kapacitásainak fejlesztése az élettudományok területén,

- a Járműipari komplex mechatronikai részegységek vizsgáló laboratóriuma eszközparkjának kiépítése.

Olvasóink írták

 • 4. CsabaKiraly 2011. május 03. 05:08
  „Ezeket a kepeket egy automata csinalta. Ha volt valaki rajta vagy nem :-)
  Neha 3-4 ugyanazon a kepen mert sokaig ott ultek vagy alltak. Szanalmas sorozat egy "automata geppek:. :-))”
 • 3. Axl.Bundy 2011. április 30. 13:21
  „Én is lennék,illetve lettem volna egyetemista...csak finanszírozta volna valaki.
  Ma már divat ez is,az a menő aki felsőoktatási intézményben nyomja.
  Buli az egész.
  ...csak tudták volna nekem is finanszírozni”
 • 2. frollo 2011. április 30. 13:00
  „Van könyvtár.”
 • 1. adalfold 2011. április 30. 10:39
  „szép szép.
  csak nem tudom mitől ÚJ TUDÁSTÉR.
  van ügyfélszolgálat, asztalok,székek, meg ügyfélszolgálat, ja és ügyfélszolgálat.

  DE HOL A KÖNYVTÁR, A GÉPTEREM, AHOL lehet MIBŐL tanulni??????????

  unom már, hogy látványos ,de nem odaillő neveket adnak mindennek......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb keresetet adott be az Audi ellen a debreceni egyesület

A terület környezethasználati engedélyének másodfokú határozatát csütörtökön támadta meg a Tiszántúli Természetvédők Társulata. Tovább olvasom