Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Nézze meg a Révai-gimnázium új, 100 millió forintos laborjait! - videó

December közepén vehetik birtokba a diákok a Révai-gimnázium vadonatúj, természettudományi laborjait. A modern eszközök között csillagászati távcső is lesz. Fotók.


Mint arról portálunk korábban beszámolt, a győri önkormányzat 344,8 millió forint uniós támogatást nyert el az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázatán a Révai Miklós Gimnázium természettudományos oktatásának megújítására.

A korszerű kísérleti eszközökkel felszerelt, körülbelül 100 millió forintból megvalósult laboratóriumokban elsősorban fizika és kémia tantárgyak oktatása, szakköre valósulhat meg modern pedagógiai módszerekkel.

Horváth Pétertől, a Révai-igazgatójától megtudtuk: "december közepén ténylegesen birtokba vehetik a diákok a laborokat. A hivatalos megnyitó ünnepséget december 12-én tartjuk".


Videó: Cseh Róbert


A projekthez tananyagfejlesztés is kapcsolódik a természettudományos tantárgyakból a 7-12. évfolyamos diákok számára, illetve az emelt szintű érettségihez és a szakkörökhöz.

"A laboratóriumba összesen tizenegy - kilenc győri, valamint a nyúli és a tápi - együttműködő intézmény diákjait várják, akik több 330 tanórát töltenek majd a teljesen felújított szaktantermekben.

A Révai-gimnázium tanulóinak tanévenként 44 órát szervezünk az új laboratóriumokban. A tehetséges diákok a labor@revai.hu e-mail címen már most jelentkezhetnek a fakultatív foglalkozásokra, szakkörökre.

Érdemes meglátogatni az új laborokat, hisz olyan eszközöket szereztünk be – többek közt csillagászati távcsövet és folyékony nitrogén tárolására alkalmas edényt –, melyek nagyon kevés iskola szertárában érhetőek el" – mondta Juhász Zoltán laborvezető, a Révai-gimnázium fizika tanárja.

Fotók: Cseh Róbert

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áfacsalás - Vádemelést tett a NAV a CBA-közeli cég ellen

A gyanú szerint a vezetés papíron külföldre szállított áruk után igényelt vissza áfát, majd az árut… Tovább olvasom