Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Nézze meg a Győr-Szol új csodafegyverét a szúnyogok ellen! - videó, fotók

Levegőből és földről: április huszadika körül indul az élősködők irtása a megyeszékhelyen.

Április huszadika környékén indulhat a légi kémiai szúnyogirtás Győrben. Ahányszor kell, annyiszor szállnak fel a gépek, a város állja a költségeket – egy gyérítés 8 millió forint. Volt év, hogy 20 millióból megúszták, volt amikor 260 milliót költöttek. Meleg ködösítéssel a földön is irtanak.

Ha hinni lehet az időjósoknak, a napokban beköszönt a meleg tavasz, s ezzel párhuzamosan a szúnyogirtás is megkezdődik Győrben. "Időben nekiállunk" – közölte Sági Géza, a Győr-Szol Zrt vezérigazgatója.

Kérdésünkre konkretizált: ha 20 fok körüli marad a hőmérséklet, s a szúnyoglárvák kikelnek, akkor április 18-20-a körül már kezdenek is légi irtással, ha rosszabb lesz az idő a vártnál, akkor egy-két napot csúszhat a kezdés.


Videó: Cseh Róbert


A város egy új rendszert épített ki a szúnyogpopuláció feltérképezésére, ennek alapján tudják menet közben is időzíteni a beavatkozásokat. Ezt méltatta Radnóti Ákos alpolgármester is, aki úgy számol, a gépek hamarosan munkába állhatnak. De nem csak a levegőből irtanak.

Szerdán egy földi meleg ködösítésre alkalmas berendezést is bemutatott a Győr–Szol, mely nettó 1,5 millió forintba került. Ezt elsősorban sűrű növényzetű, lombos, fás területeken alkalmazzák, ahol a légi gyérítés nem elég hatékony. "Temetőkben, ártereken, parkokban jelenhet meg a berendezést szállító autó. Lakóövezetben nemigen szeretik, mert elég zajos, de ott kevesebbet jár majd" - folytatta az igazgató.


Íme, a Győr-Szol új csodafegyvere a szúnyogok ellen! - fotók: Cseh Róbert

"Azt azért nem ígérjük, hogy egyetlen szúnyog sem lesz a városban" - mondta. Sági Géza kérdésünkre közölte: ahányszor kell, annyiszor szállnak fel a gépek, a város utólag állja a költségeket, emiatt előre nincs is egy pénzügyi keret meghatározva – egy gyérítés 8 millió forintba kerül.

Volt év, hogy 20 millióból megúszták, volt amikor 260 milliót költöttek rá.
Ködösítés: Nemcsak a levegőből, a földről is gyérítik a szúnyogokat - a Győr-Szol immár saját berendezésével. Fotó: Cseh Róbert

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok szabálytalanságot talált a KEHI az ETO Park beruházása kapcsán

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a Nemzeti Nyomozóirodánál tett feljelentést hűtlen kezelés miatt.
Tovább olvasom