Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Nézze meg a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpia tervezett helyszíneit - térkép

Borkai Zsolt Fekete Dávidot javasolta harmadik, főállású győri alpolgármesternek. Közgyűlési tudósításunkban több térképet, tervdokumentumot mutatunk be a 2017-es Ifjúsági Olimpiáról.


12 óra 35 perc

A győri közgyűlés véget ért; az ülés több döntésére visszatérünk jövő héten. Szép hétvégét Önöknek!

12 óra 27 perc

Borsi Róbert, a szavazóbizottság elnöke elmondta: a titkos szavazáson 20 voksból 18 érvényesnek bizonyult.

Borkai Zsolt kihirdette: a szavazáson a képviselők támogatásukról biztosították Fekete Dávidot. 

Győr harmadik alpolgármesterének fizetése bruttó havi 560 ezer forint lesz, további havi 112 ezer forint költségátalányt vehet majd fel.

Fekete Dávid az önkormányzat pénzügyi bizottságának alelnökeként nem folytathatja a munkát az önkormányzati törvény értelmében, helyét Rózsavölgyi László veszi át.


Fekete Dávid
Fekete Dávid

   
12 óra 8 perc

Fekete Dávid nyilvános bemutatkozása során elmondta: Révai-gimnáziumban érettségizett, a Corvinus-egyetemen szerzett diplomát, s napjainkban is tanul, a Széchenyi-egyetem doktorandusz hallgatója.

Jelenleg három településrész (Győr-Újváros, Révfalu, Belváros) ügyeit képviseli a győri közgyűlésben.

Fekete Dávidhoz egyik képviselő sem intézett kérdést, így megkezdődhet a titkos szavazás.

Ez körülbelül 20 percet vesz igénybe, addig ismét szünet. 

12 óra 7 perc

Helyesnek bizonyultak forrásaink: Borkai Zsolt Fekete Dávidot javasolta harmadik főállású polgármesternek.

12 óra 5 perc

Most már csak egy komoly téma maradt: ki lesz Győr új alpolgármestere?

12 óra 4 perc

17 igen, 1 nem, 2 tartózkodás mellett a képviselők elfogadták az önkormányzat fenntartásában működő középfokú iskolák 2013/14. tanévi középfokú felvételi eljárás során indítható osztályainak számára és a felvételi feltételekről szóló fenntartói ajánlásokat. 

11 óra 56 perc

Egyelőre kisebb horderejű ügyeket fogadnak el a képviselők, hozzászólás ezeknél a napirendi pontokhoz nem történt.

11 óra 51 perc

A képviselők visszatértek, következik az ülés az utolsó harmada.

11 óra 43 perc

A szünetben kihasználjuk az alkalmat, hogy még több információt jutassunk el Olvasóinkhoz a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpia terveiről.

Az Olimpiai falu két helyszínen valósulna meg. Az egyik helyszín a Győr Városrét városrész, amely zöld környezetben, a Mosoni-Duna mellett található területen fekszik, ahol ötszáz új lakás épül, amelyek a rendezvény végeztével utóhasznosításra
kerülnek.

A másik helyszín a Győr-Révfalu városrészben található, a Széchenyi István Egyetem kollégiumának átalakításával és kétezer fősre történő bővítésével jön létre.

A közgyűlésen elfogadott dokumentum szerint a szervező bizottság garantálja, hogy az olimpiai faluk szállásminősége megfelel legalább egy három csillagos szállás színvonalának. A szobák bútorzata ágyból, szekrényből, asztalból és székből áll majd.


Ha elnyeri Győr az ifjúsági olimpia rendezési jogát - a kisalföldi város egyedüli pályázó -, akkor a sportolók ilyen szobákban kapnak majd szállást.
Ha elnyeri Győr az ifjúsági olimpia rendezési jogát - a kisalföldi város egyedüli pályázó -, akkor a sportolók ilyen szobákban kapnak majd szállást.


11 óra 40 perc

Borkai Zsolt 10 perc szünetet kért. Folyt. köv. hamarosan.

11 óra 38 perc

A győri képviselők megszavazták a péri repülőtér fejlesztését támogató előterjesztést.

Ebből kiderül, hogy a beruházás a tervek szerint az alábbiakra terjed ki: futópálya meghosszabbítása szélesítés nélkül a jelenlegi 1450 m x 30 m-ről 2030m x 30 m-re, 2 x 100 m SWY (stopway), gurulóút (taxiway) szélesítés 10,5 m-ről 15 m-re, új állóhely Boeing 737 és Airbus 320 típushoz, ILS leszállórendszer kiépítése, pályakarbantartó és kiszolgáló kapacitás növelése, valamint, hangár és előtér építése.

A fejlesztés költségeinek várható összege 6 650 000 euró.

A szóban forgó tervekről az Audi és a jelenlegi három tulajdonos - Győr (75,48 százalék), magyar állam (18,76 százalék), péri önkormányzat (5,76 százalék) - megegyezett.  

11 óra 33 perc

A Pannon Termál Klaszterből kilépett Győr városa.

11 óra 30 perc

A 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) pályázati dokumentációját 20 igen, 0 nem és 0 tartózkodás mellett szavazták meg a képviselők.

11 óra 28 perc

Borkai Zsolt szerint "olyan 21. századi sportkomplexum épülhet meg Győrben az ifjúsági olimpia révén, melynek későbbi működtetése piaci alapon fog történni".

Győr polgármestere szerint a sportrendezvény a város lakásproblémáit is orvosolná, hisz új ingatlanokra szükség van az Audi-beruházás miatt.

11 óra 22 perc

Neupor Zsolt szerint örömteli, hogy "4000 tehetséges sportoló érkezhet Győrbe, de a rendezvény anyagi hátterét a DK-politikusa sem látja biztosítottnak, s a magyar kormánytól nagyobb garanciavállalást várna el ez ügyben".

Neupor Zsolt azt is hozzátette: "több olimpia tanulsága, hogy az épített csarnokok, létesítmények kihasználatlanok maradtak, s ebbe a hibába Győrnek nem szabad esnie".

11 óra 18 perc

Borkai Zsolt válaszában leszögezte: a győri kemping mellé tervezett kisebb épület nem azonos a hosszú ideje tervezett, 6000 fős multifunkcionális csarnokkal.

11 óra 16 perc

Tekintettel a téma súlyára, portálunk bemutatja a dokumentációban szereplő helyszínek térképes illusztrációját, versenyszámok tervezett rendjét.

Érdekesség, hogy a női kosárlabda mérkőzéseket nem Győrben, hanem az ikrényi sportcsarnokban rendeznék. 


11 óra 11 perc

Terítéken a legnagyobb horderejű ügy, a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) pályázati dokumentációjának előterjesztése.

Kun András elvi szinten támogatja a rendezvényt, a pénzügyi fedezetét "nem látja". Az MSZP politikusa azt is hozzátette, hogy a győri multifunkcionális csarnok a tervdokumentumokban immáron a harmadik helyszínen látható.

"Korábban a Barátság Park melletti ingatlanról, a 83-as főút mellett Széles-földekről volt szó, míg most a győri kemping mellé rajzolták be az új csarnokot" - magyarázta Kun András.

11 óra 9 perc

A járási hivatalok felállításával összefüggő átadás-átvételi megállapodásról szóló előterjesztést 2 nem és 1 tartózkodás mellett elfogadta a közgyűlés.

A dokumentum legfontosabb részeit idézzük tudósításunkban.

Mint ismert, jövő évtől Budapest 23 kerületében, vidéken pedig 175 településen létesülnek a járási hivatalok. A járási hivatalok a kormányhivatalok szerveként az illetékességi területükön intézik a hatáskörükbe tartozó államigazgatási ügyeket. Győr-Moson-Sopron megyében hét járást alakítottak ki: Csorna, Győr, Kapuvár, Mosonmagyaróvár, Pannonhalma, Sopron és Tét székhellyel.

Várhatóan 2013 őszén kezdik meg működésüket a járási kormányablakok, ahol reggel nyolctól este nyolcig működik majd az integrált, egyablakos ügyintézést biztosító ügyfélszolgálat. A járási hivatalok elsősorban az okmányirodai feladatokat, a gyermekvédelmi és gyámügyi, valamint egyes szociális, környezetvédelmi, természetvédelmi igazgatási feladatokat veszik át a településektől.

2013-tól a járási hivatalon belül szakigazgatási szervként fog működni a járási gyámhivatal, a járási építésügyi hivatal, a járási állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző szakigazgatási szerv, a járási földhivatal, a járási hivatal munkaügyi kirendeltsége és a járási népegészségügyi intézet.

A győri előterjesztésből kiderül, amit már eddig is tudtunk, vagyis az államigazgatási feladatokkal együtt a járási hivatalok átveszik a polgármesteri hivataloktól az e feladatokat jelenleg is ellátó köztisztviselőket, az ő jogviszonyuk így kormányzati szolgálati viszonnyá alakul át. Nemcsak a munkatársak, hanem a feladatellátáshoz szükséges ingó- és ingatlan vagyonra is szükség lesz a járási hivatalokban, ezért azok a Magyar Állam ingyenes használatába kerülnek, a vagyonkezelő a kormányhivatal lesz.

A hivatkozott kormányrendelet előírása szerint a megkötött megállapodás alapján az érintett vagyonelemek tényleges átadására 2013. január 1. napjával kerül sor. Innentől az önkormányzatoktól átvett és kizárólagosan használt ingatlanok fenntartásával járó költségeket a járási hivatal viseli.

A járási hivatalok kialakításáról szóló szerződést pénteken 13 órakor írja alá Borkai Zsolt, Győr polgármestere és Széles Sándor megyei kormánymegbízott.

11 óra 4 perc

Borkai Zsolt egyetért azzal, hogy az utóbbi 22 évben Győrben "páratlan oktatási rendszert sikerült" létrehozni.

Győr polgármestere ugyanakkor hozzátette, hogy "a kormányzati akaratot pozitívan közelítsük meg úgy, hogy a diákok és a tanárok lehetőleg alig vegyenek észre bármit az átállásból, s továbbra is munkájukra koncentrálhassanak".

Borkai Zsolt elmondása szerint a győri oktatási intézmények a jövőben is számíthatnak a városháza segítségére, "hisz mindenki érdeke, hogy szakképzési rendszertől kezdve az általános iskolákig minden intézményben ugyanolyan magas szinten működjön az oktatás, mint eddig".   

11 óra 1 perc

Neupor Zsolt szerint az utóbbi 22 évben Győrben kiváló színvonalon működött az oktatás, s ezért is "sajnálatos, hogy az önkormányzatok legfeljebb a portás szerepét játszhatják el".

A DK-képviselője szerint továbbnehezíti a helyzetet, hogy mi lesz a szakiskolák, szakmunkásképzők sorsa, melynek köztudottan óriási szerepe van a győri gazdaság működésében.

Kun András (MSZP) szerint a győri önkormányzat végrehajthatatlan szerepbe került, s "fogalmunk sincs arról, hogy mi fog történni a győri iskolákkal jövő évtől".

Kun András szintén hangsúlyozta a győri oktatás erősségét, melyért köszönet jár az összes tanárnak, pedagógusnak.

10 óra 59 perc

A következő napirendben a nagypolitika férkőzik be a helyi ügyekbe, avagy terítéken a köznevelés rendszerének jövő évtől kezdődő átalakítása. Mint ismert, az iskolák fenntartói jogát az állam veszi át.

10 óra 57 perc

A Győr-Szol tájékoztatóját 17 igen és 3 tartózkodás mellett a képviselők elfogadták.

10 óra 55 perc

Sági Géza végszóként arról beszélt, hogy "nem a győri polgárok, vagy a Győri Nagytérségi Hulladékgazdálkodáshoz csatlakozott településen élő emberek kizsákmányolása a célunk, ehelyett biztos lábakon álló céget szeretnénk a jövőben is fenntartani".

Győr-Szol Zrt. vezérigazgatója szerint a közeljövőben nem valószínű, hogy olyan számokat tárhat a közgyűlés elé, mely arról szólnak, hogy parkolóházak és a mélygarázs nyereséget termelnek".   

10 óra 45 perc

Neupor Zsolt szerint a győri parkolók ügyében a fő gondot az okozza, hogy a felszíni parkolók nyereségét elnyerik a parkolóházak, vagyis a koncepció rossz.

Borkai Zsolt szerint a helyes parkolási koncepció kialakításánál nem csupán a gazdasági tényezőket kell figyelembe venni, hanem a lakosság érdekeit is.

Győr polgármestere szerint a belvárosi embereknek több szempontból is szüksége van a parkolóházakra és mélygarázsra, s ez is fontos szempont. 

10 óra 40 perc

A kisalfold.hu információi szerint Fekete Dávidot (Fidesz-KDNP) választják meg Győr harmadik alpolgármesterének az ülésen a képviselők.

A fiatal politikus eddig Győr-Újvárosban és a Belvárosban dolgozott képviselőként, valamint politikai munkatársként segítette Borkai Zsolt országgyűlési képviselői munkáját a Parlamentben.


Fekete Dávid három hete adott online interjút Somogyi Tivadar alpolgármesterrel a Kisalföld szerkesztőségében. Úgy tudjuk, a pénteki ülés után Fekete Dávid is alpolgármester lesz.
Fekete Dávid három hete adott online interjút Somogyi Tivadar alpolgármesterrel a Kisalföld szerkesztőségében. Úgy tudjuk, a pénteki ülés után Fekete Dávid is alpolgármester lesz.

10 óra 28 perc

Sági Géza szerint a mélygarázs megítélését, sikerességét az árbevetél fogja meghatározni. A Győr-Szol vezérigazgatója azt is hozzátette: a Dunakapu téri mélygarázs hosszútávú befektetés, mely rövid időn belül nem lesz nyereséges.

Sági Géza ugyanakkor cáfolta, hogy a győri parkolás egésze veszteséges volna, igaz, azt elismerte, hogy parkolóházak (Jókai, Révai) fenntartása jelenleg nullszaldós sincs.

A hulladékgazdálkodási vesztességek kapcsán Sági Géza úgy szólt, hogy a magánszférának tudnak olyan üzleti szolgáltatásokat nyújtani a jövőben, amely a mínuszokat. ellensúlyozhatja.

Sági Géza szerint jó hír ugyanakkor, hogy a sashegyi hulladéklerakó amortizációs folyamata jobb képet mutat, mint arra korábban számítani lehetett.

10 óra 23 perc

A Győr-Szol Zrt. idei I. féléves gazdálkodásáról szóló előterjesztést tárgyalják a képviselők. Vörös Gyula (Jobbik) azt kérdezi, hogy mi az oka a hulladékgazdálkodásban keletkezett több mint 80 millió forintos veszteségnek?

Vörös Gyula azt is felvetette, hogy miként lesz lehetséges a Dunakapu téri mélygarázs hitelének finanszírozása a parkolási bevételekből, amikor jelenleg a győri parkolás veszteséges? A képviselő szerint a szóban forgó finanszírozási modellt korábban Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. vezérigazgatója mondta a nyilvánosság előtt. 

10 óra 17 perc

Több mint érdekes felvetés elfogadását kéri Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester a képviselőktől: legyen újra három alpolgármestere Győrnek.

Ottófi Rudolf tavaly februári halála óta nem töltötték be ezt a státuszt.

Információnk szerint Győrnek péntektől újra három főállású alpolgármestere lesz.

Borkai Zsolt azzal érvelt a lépés szükségessége mellett, hogy Győrben megvalósuló fejlesztések szakmailag a feladatok jobb elosztását igénylik.

Neupor Zsolt (DK) szerint "a polgármester egyéni döntése, hogy hány alpolgármester segítse a munkáját, de azt nehezményezem, hogy a kulturális főosztályt megszüntetik a városházán".

Az előterjesztést 17 igennel támogatták a képviselők.

10 óra 14 perc

A közgyűlés újra elstartolt, s egyből villámrajtot vett. A képviselők közül mindenki elfogadta az Eon beszámolóját a város villamos energia ellátási rendszerének helyzetéről.

Az Eon írásos beszámolója egyébként jövőképpel zárul, melyből négy elemet emelt ki a szolgáltató: a Győri Ifjúsági Olimpiára való felkészülést, Győr-Újváros rehabilitációját, 2013-tól MVG alállomás bevonását a győri Dunaparton működő állomás tehermentesítésére, valamint a tervek szerint jövőre a Győri Ipari park új alállomás építésére is sor kerül.

Az Eon beszámolójára külön cikkben visszatérünk.

10 óra 8 perc

Öt perc szünettel kezdődik az októberi közgyűlés: a szavazóberendezés ugyanis egyelőre nem működik.

10 óra 5 perc

A közgyűlésen 19 képviselő van jelen - négyen jelezték távolmaradásukat -, így az ülés határozatképes.

10 óra 2 perc

Borkai Zsolt is az ülésteremben, most már tényleg csak pillanatok kérdése, hogy kezdetét vegye az ülés.

9 óra 56 perc

A képviselők többsége már megérkezett a győri városházára, hamarosan kezdődik az októberi közgyűlés - maradjanak gépközelben!

Előzetes

Ezen kívül döntés születik majd a Győr-Szol idei I. féléves gazdálkodásáról, a járási hivatalok felállításával összefüggő átadás-átvételi megállapodásról, a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) pályázati dokumentációjának elfogadásáról, valamint arról is, hogy a Győr-Pér Repülőtér Kft.-ben meg szeretné emelni törzstőkéjét a városháza. 

Az októberi győri közgyűlés összes napirendi pontját ide kattintva tekinthetik meg!


Fotó: Cseh Róbert.
Fotó: Cseh Róbert.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. zoltania2 2013. február 21. 08:08
  „Most Siófokon, holnap Kisterenyén, holnapután Baglyasalján épül kézi csarnok .Tisztelt képviselő Urak ha képtelenek arra hogy Győrbe építsenek egy csarnokot akkor kézen fogva húzzanak <moderálva> mert alkalmatlanok a feladataik ellátására!!! <moderálva>”
 • 33. exodus 2012. december 12. 10:20
  „30-hoz:
  A pályázat benyújtásának határideje volt. A benyújtás előtt senki sem tudta, hány város fogja megpályázni a rendezést. Nehogy azt mondd, hogy az "idegenek´ előre lepaklizták. Micsoda elméletek!”
 • 32. exodus 2012. december 12. 10:14
  „Mennyi "rettegő" ember él ebben a városban. Hihetetlen. Semminek sem tudtok örülni?
  Nézzétek már vissza a saját hozzászólásaitokat, arról, amikor kiderült, hogy nem lesz még uszoda győrnek.
  Most meg az a baj, hogy mégis lesz? Lesznek új sportcsarnokok, ahol a gyermekeitek, unokáitok (ki-ki vegye magára) magas színvonalon sportolhatnak. Ez is baj? Egy ilyen rendezvény nélkül, honnan teremtene elő a város annyi tőkét, hogy ezek a fejlesztések megvalósulhassanak? Melyik kormány adott hozzá 10 milliárdos kormánygaranciát? Agyrém, amit műveltek. Nem lehet komolyan venni. Ócska hangulatkeltés az egész.”
 • 31. háté 2012. november 29. 20:02
  „Műlovas újabb húzása az idegen sleppnek, egyedüli jelentkezőként nagy a rizikó, hogy kit választanak!
  A kutyát sem érdekli ez az óriási veszteséges, projekt!
  Nagyzsebesek balhéja, avagy vaddisznók a kukoricásban!”
 • 30. tincatinca 2012. október 28. 11:44
  „Az is egy kérdés, hogy a borkaiék mit szeretnének győrben rendezni és az is egy kérdés, hogy A GYŐRIEK mit szeretnének saját városukban látni. Szavazásra kéne bocsájtani az egészet(népi kezdeményezés), mert nem biztos a lakosok is úgy gondolkodnak mint a borkaiék. Ne a gyeplőtartók döntsék el, hogy mi a jó a városnak. A demokrácia nem erről szól - sőt már régóta nem erről szól.”
 • 29. dödike 2012. október 28. 11:17
  „Kell még másik alpolgármester,mert Borkai úr ül a parlamentben a sportbizottságban,meg még ki tudja hol.Mindenesetre remélem annyi ideje lesz hogy elolvassa ezeket a véleményeket,és elgondolkodik.Mostanában mindenesetre sok furcsa ötlete van és rázós dolgokba keveredik.”
 • 28. mekkmester 2012. október 28. 08:24
  „zsbe-hoki döntő hol lesz megtartva?”
 • 27. Gőcze_László 2012. október 27. 23:08
  „ad. #6.)
  Nos, kedves Hedon, mennyit ér az a pályázat, amely például az ún. Olimpiai Falu II. telepítési helyszínrajzán nem veszi figyelembe az ott már meglévő, részben üzemelő többszintes lakóépületeket és a műküdő üzemi területeket?
  Honnan vették a térképrészletet, mi a rajta szereplő mellékág? Egyáltalán, ismerik Győrt?
  Vagy hol kívánják a Dózsa pálya mellett felépíteni az úszóversenyek lebonyolítására, sőt egyidejűleg az edzésre is lehetőséget biztosító (netán fedett) uszodát, uszoda-komplexumot? (Nesze neked Marcalváros!)
  Uraim, ott a tornyos házban! Húzzanak a fészkes fenébe a hülyébbnél hülyébb, megalapozatlan álmaikkal!
  De minél előbb! A bőségesen meglévő forrásokat meg végre a helyiek jobb kiszolgálására fordítsák!”
 • 26. egon1 2012. október 27. 21:23
  „Miért gondolja azt bárki,hogy Borkai vagy a többi győri fideszes különb mint az ország akármelyik senkiházija ?!
  Azért akarnak Győrben ,30 milliárdért ilyen (sohasemvolt) olimpiát rendezni ,hogy abból 10 milliárdot el tudjanak lopni !”
 • 25. apex 2012. október 27. 19:13
  „"Borkai Zsolt szerint a helyes parkolási koncepció kialakításánál nem csupán a gazdasági tényezőket kell figyelembe venni, hanem a lakosság érdekeit is." Ha tudod mit kell tenni, miért az ellenkezőjét teszed? A Dunakapu téri mélygarázs nem a lakosság érdekében épülne. Európai Ifjúsági Olimpia: micsoda beteg ötlet ezt Győrben megrendezni! A TV közvetítések eladhatatlanok, senkit nem érdekel. Lenne helye ennek a pénznek száz fontosabb helyen. Ha Borkai elvégezné a polgármesteri munkáját, nem lenne szükség még egy alpolgármesterre.”
 • 24. Gőcze_László 2012. október 27. 05:51
  „Csak figyelmeztetésül egy részletkérdés kapcsán: aki Veszprém felé jár, olvassa el, milyen felirat kínálja ló betűkkel a Veszprém Arénát!”
 • 23. Madarász 2012. október 26. 23:18
  „"12 óra 7 perc

  Helyesnek bizonyultak forrásaink: Borkai Zsolt Fekete Dávidot javasolta harmadik főállású polgármesternek."

  Egy polgármester is ok, nem hogy 3! :)

  Egyébként mit terveznek ezek 2017-re, mikor már 2014-ben remélhetőleg véget ér a magalomán ámokfutásuk.”
 • 22. Vale 2012. október 26. 23:13
  „Azért a parkolóházi "panama" után ilyen pofátlanul benyomni,hogy azemberek érdekében épült...ehhez azért vastag bőr kell..”
 • 21. Vale 2012. október 26. 23:07
  „Ez a közgyülés egy vicc vagy inkább színház..csak éppen a mi pénzünkön..Sági úr meg tényleg mellébeszél..ha meg nem tudja mitől van a 80(!!) milliós veszteség monnyonle!!! Vagy ez senkit nem zavar??”
 • 20. embertelen 2012. október 26. 22:13
  „A képek alapján most látom, hogy ez a Fekete Dávid nem azonos az énekes Fekete Dáviddal. Habár teljesen mindegy, mert az énekes srác is jó lenne alpolgármesternek, persze csak akkor, ha ügybuzgó fideszes.”
 • 19. Tündenéne 2012. október 26. 19:57
  „"Sági Géza ugyanakkor cáfolta, hogy a győri parkolás egésze veszteséges volna, igaz, azt elismerte, hogy parkolóházak (Jókai, Révai) fenntartása jelenleg nullszaldós sincs."

  Kedves Sági úr!
  Ha "nullszaldós sincs", az azt jelenti, hogy kevesebb, mint nullszaldós, tehát VESZTESÉGES.
  Tehát Ön CÁFOLNI semmiképpen nem tudta ezt az állítást, maximum TAGADTA.

  Indítványozom, hogy Sági úr részére karácsonyra egy Magyar Értelmező Kéziszótárra dobjunk már össze.”
 • 18. Tündenéne 2012. október 26. 19:54
  „Főállású alpolgármester? Mert olyan marha jól végezte a munkáját eddig, mi? Szégyen, gyalázat.”
 • 17. newface11 2012. október 26. 18:18
  „Reméljük az új alpolgármester kiváltotta a Start-kártyát, hogy legalább a pályakezdők utáni járulék-kedvezményt megspórolhassa az önkormányzatnak, ha már kezdő fizuként cirka 600 E Ft-ot zsebre rak.
  Mindenesetre elég nagy önbizalma van a fiatalembernek. Remélem, az idősebbekhez azért kellő alázattal és tisztelettel fog viszonyulni munkája során.”
 • 16. urbaniastapista 2012. október 26. 18:11
  „Nem látszik a tudósításban egyetlen "tervdokumentum" sem.
  250 Ft/1 euró a pénzügyi terv alapja:
  http://onkormanyzat.gyor.hu/data/files/kozgyulesek/vgleges_plyzat_magyar.pdf
  Meg a város épít egy új lakótelepet 15 000 millió forintért, amit majd valaki megvesz ugyanennyiért.
  Meg az állam is csak úgy ad közel ugyanennyit, a szép szemünkért, a nagy szabadságharcolás közepette?”
 • 15. T_McVay_01 2012. október 26. 18:08
  „"Győrnek utoljára hozzáértő alpolgármestere, Németh Zoltán és Ottófi Rudolf személyében volt."

  Mélységesen egyetértek a fentiekkel. Amikor az előterjesztést olvastam, elsőre abban reménykedtem
  hogy talán ismét Németh Zoltánt veszi maga mellé Borkai Zsolt.
  Aki ismeri vagy egyszer is beszélt vele az tudja hogy egy igazi szakember.
  Győr város iránti lojalitását elkötelezettségét pedig az Audi gyárépítése során
  többször is bizonyította. Sokat köszönhet neki Győr városa.
  Győr érdekében többször is szembement Illés Zoltánnal, aki láthatóan nem szimpatizál
  szinte semmilyen győri fejlesztéssel sem. A repülőtér ügyét ugyan már végig vinni nem hagyták
  neki de ha minden igaz már az a fejlesztés is rendben van.
  Becsülendő hogy Borkai Zsolt legalább szaktanácsadóként visszavette Németh Zoltánt,
  de igazán alpolgármesternek láttam volna újra szívesen.”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Advent idején hétvégenként ingyenes lesz a parkolás Győrben

Győrben a felszíni fizető parkolóhelyek esetében november 30-tól január 1-ig tartó időszakban,… Tovább olvasom