Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 7°C

New Yorkban varázsol a bábszínház

Szerdán New Yorkba utazik a Vaskakas Bábszínház a Fitos Dezső Társulattal, ugyanis a művészek szeptember 26. és október 10. között A suszter álma és a Metamorfózis (Fehérvarázs) című előadásokkal legalább egytucatszor lépnek fel a Grand Streeten.

A Vaskakas Bábszínház társulata a Balassi Intézet New York-i Magyar Kulturális Központ meghívásának eleget téve utazhat New Yorkba.

– Mindig nagy esemény ez a társulat életében, hiszen határokon és az óceánon túl is felléphetünk, gondoljunk csak Kínára, most pedig New Yorkra. Óriási szó, hogy a világ másik felén élő emberek előtt is szerepelhetünk, és megmutathatjuk hazánk kis társulatának csodás előadásait – fogalmazott Kiss Alexandra Erika, a Vaskakas Bábszínház művészeti koordinátora.

A társulat Metamorfózis című produkcióját a tengerentúlon is bemutathatja. Fotó: Kisalföld-archívum
A társulat Metamorfózis című produkcióját a tengerentúlon is bemutathatja. Fotó: Kisalföld-archívum

A győri Vaskakas Bábszínház négy színésze mellett a művészeti titkár és két szakember csomagolhatnak szerdán és vághatnak neki a „turnénak". A Fitos Dezső Társulattól pedig ketten utazhatnak. A művészek produkciói közel három héten keresztül műsoron lesznek a tengerentúlon.
A suszter álma és a Metamorfózis (Fehérvarázs) című előadások díszlete jelenleg egy hajó fenekén ringatózik valahol az Atlanti-óceánon. Az előadások díszlete tehát megelőzi a színészek érkezését.
Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatója is csomagol, ő is nekivág a "turnénak".

– A suszter álma című produkcióval léptünk fel Budapesten a Nemzeti Táncszínházzal közösen, és a nézők között ült dr. Fülemile Ágnes, aki a Balassi Intézet New York-i Magyar Kulturális Központ igazgatója. Tetszett neki a darab, ezért kaptuk a meghívást. Vidéki bábszínházzal eljutni New Yorkig fantasztikus. Ráadásul három hétig műsoron lesznek előadásaink, és New York-i óvodás-, iskoláscsoportokat is szerveztek a bemutatóinkra. Ez egy nagy lépés számunkra, azt mondják: aki egyszer New Yorkban jó kritikát kap, onnan gyakorlatilag eljuthat a világ minden pontjára. A színház mellett pedig a New York-i Magyar Házban is fellépünk a helyi magyarok előtt – fogalmazott Kocsis Rozi.

Kínában már díjat nyertek. A győri Vaskakas Bábszínház nemrégiben a Metamorfózis című produkciójával „a legkreatívabb előadás" díját nyerte el a 21. UNIMA Világfesztiválon Kínában. A világeseményen az együttes egyedül képviselte a magyar bábművészetet.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A régi szállóra köszönt be a tél Győrben

November 1-jén nyit a téli krízisszálló – a Stromfeld utcában. Bár az előző szezont úgy zárta a telephely, hogy az volt az utolsó tele, mégis ott tölthetik a hajléktalanok a hideg évszak első felét. Tovább olvasom