Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Neupor Zsolt: többet ér a mélygarázs, mint Újváros?

A győri közgyűlés pénteken dönthet arról, hogy eurapai uniós támogatásból, összesen 1,3 milliárd forintból elkezdődjön Újváros rehabilitációja, ami hat épületet érintene.

A Dunakapu térre tervezett mélygarázs árából 27-et lehetne felújítani - jelentette ki Neupor Zsolt önkormányzati képviselő (Demokratikus Koalíció) sajtótájékoztatón szerdán.

Szerinte a mostani projekt túlságosan kis léptékű, és nem jelent igazi előrelépést. A képviselő furcsa értékválasztásnak nevezte, hogy egyetlen mélygarázs többet ér, mint egy történelmi-műemléki városrész felújítása.

A politikus arról is beszélt, hogy Borkai Zsolt polgármester (Fidesz) a tavaly november 29-i közgyűlésen azt ígérte, hatástanulmányok készülnek az Auchan Ménfőcsanak melletti áruházépítését lehetővé tevő rendezésiterv-módosításhoz, azonban a mostani előterjesztés mellett azonban ilyenek nem találhatók.

Szerinte például azt kellett volna megvizsgálni, a hipermarket milyen hatással lesz a győri munkaerőpiacra és a kereskedelemmel foglalkozó kisvállalkozások helyzetére.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. nagy971103 2012. június 04. 15:42
  „Amúgy a Győrt északról elkerülő út nem lenne jobb a mélygarázsnál?”
 • 41. Rebeka01 2012. május 25. 13:00
  „UGY LETTEK IDETELEPITVE 3 CSALAD AZ BIZTOS FORRAS MAR”
 • 40. mir 2012. május 24. 19:32
  „"A Révai u. parkolóházról valakinek ki kellene végre mondani: nem azért üres, mert nincs igény."

  NA erről van szó. Kizárt dolog hogy nem tudták amikor nekiálltak megépíteni csak hát ugye a pénz beszélt a kutya meg ugatott akkoriban. Valószínű azokat már nem érdekli hogy bukott a város rajta jó nagyot.”
 • 39. Rebeka01 2012. május 24. 19:12
  „errol nagy csend van. igazat tudni szeretne szentiván. megy a szobeszed,hogy lehet oda kerulnek. es epül valami állitolag termenytárolo, de van aki szerint mas,ami könnyen lehet.tud valaki valamit irja le.minden települes lakosainak joga lenne tudni,nem sumakolni ha esetleg igaz.”
 • 38. mstummer 2012. május 24. 17:50
  „Inkább azon kéne gondolkozni hogy hova kerülnek a Kossuth utcáról kitelepítendő emberek,mert erről senki nem beszél.
  Infóim szerint Szentiván, Homoksori út végében építenek nekik sorházakat. Persze ingyen. Legalább közel lesznek a templomhoz ami szintén most épül... Gondolom a jelenlegi lakók örülni fognak.”
 • 37. vigaszsag 2012. május 24. 17:32
  „Rossz célpontot találtatok...

  Egy szóval nem mondtam, hogy örülnék a mélygarázsnak.
  Láttam már néhány nagyvárosban, miként lehet történelmi emlékeket érdekesen és nagyon jól bemutatni.
  Azonban arra akartam rávilágítani, hogy mindig van aki csak siránkozik, vannak akiknek semmi sem jó.
  A zsidó kérdést meg az hozta fel, aki először emlegetni kezdte. Lezárva.
  Hol érdekli a többséget, kié újváros, a lényeg, hogy a belváros szívétől alig pár méterre
  lévő mai putri el legyen takarítva.

  A Révai u. parkolóházról valakinek ki kellene végre mondani: nem azért üres, mert nincs igény.
  Azért áll üresen, mert nem jó helyen van. A belváros lélektani határa, a Szt I. u. tuloldalára bármit teszel, az már nem belváros.

  Újvárossal kapcsolatban miért nem emel senki szót?
  Az ottani kazamata rendszer maradványaiból is lehetne turiztikai csodát alkotni.
  Pedig ezt aztán tudnia kellene főleg annak, aki a városrészért felelt hosszú évekig...

  Az okoskodás és a személyeskedés helyett, ha csak mindenki egyetlen megvalósítható ötlettel előállna, és tenne is érte, hogy valóság legyen belőle, sokkal többre menne a város és az ország.”
 • 36. cicus10 2012. május 24. 17:23
  „. Madarász
  Milyen igazad is van de azért egyet nem értek minek kell itt Zsidózni!!!!! Ők éppen olyan emberek mind ti vagytok,sőt ha valaki ők a mai napig is szenvednek, és nem csak a Zsidók itt minden Magyar ember dolgozott!!!
  De a mélygarázzsal én sem értek egyet.”
 • 35. mir 2012. május 24. 14:17
  „vigaszsag

  Látom téged küldtek ide védeni a mundér becsületét. Csak mondom, hogy a jókai úti parkolóház félig van mindig tele a nádor aluljárónál pedig szinte soha nincs autó, gondolod a fizetős mélygarázsba lemennek? Egy francot. INkább elsétálnak a petőfi hídhoz mintsem fizessenek. Ha meg kiderül hogy a vár a többi rész alatt is folytatódik akkor ugrott a mélygarázs és sírhattok mert védelem alá kerülnek azok is :))) Remélem, hogy minél több várfal előkerül és méltó módon fel lesznek tárva a pénzéhes emberkék meg továbbra is gyalogolhatnak egy kicsikét :))”
 • 34. mir 2012. május 24. 14:14
  „vigaszsag

  Veled értelmetlen normálisan kommunikálni. Senki nem akar kárpótlási cirkuszt csinálni csak valaki felvetette, hogy esetleg adják nekik vissza majd ők rendbeteszik újra, erre te kiforgatod és zsidókérdést csinálsz belőle ami elég szánalmas.”
 • 33. vigaszsag 2012. május 24. 13:51
  „30.

  "zsidó kereskedők" = "akik rendesen dolgoztak"
  Jó vicc :-)
  Az átkosban üzérkedésnek hívták ezt a tevékenységet, és börtön járt érte.
  De a történelem szebb koraiban büntették még pl. a kamatszedést is (tőlünk keletre még sok országban él ez a dícsérendő szokás).

  Jöttök már megint ezzel az antiszemita dumával: "Nem kéne így utálnod azokat" "Vagy bántottak téged?"
  Utálja a hét szűnyű koponyányi monyók!

  Sosem lehet tudni, hogy a Kárpátmedence olvasztótégelyében nekem is milyen ősök jutottak.
  Csak végre hagyjuk már békén az áldozatokat, ne kelljen nekik az utódaik 7 bőrt lenyúzó holokausztcirkusza miatt dinamó módjára forogni a sírjukban.
  Akiknek ilyen mély komplexusaik vannak, forduljon idejében kezelőorvosához, győgyszerészéhez.
  Vagy csak a dollárok forognak a szeme helyén?

  Gusztustalan, hogy egy városrész felújításától, ami pozitív hír kellene, hogy legyen, képesek egyesek zsidó kárpótlási kérdést csinálni.”
 • 32. vigaszsag 2012. május 24. 13:38
  „"mélygarázs felesleges" ?
  Biztosan vannak alapos felmérések erre a megállpításra, de közben a belvárosi ingatlan tulajdonosok, az üzletek, az ide települni/irodát bérelni kívánó cégek, valamint a lakók egy része folyamatosan azért sír, hogy nem lehet a belvárosban parkolni.
  Biztosan lehetne több más megoldás, aki ellenzi, pl. szervezhetne akár magán forrást egy belvárosi liftes-tálcás parkolóházra. Ha más városban üzleti alapon megépítik, itt miért nem lehet végre abból a gondolkodási körből kiszabadulni, hogy mindent oldjon meg helyettünk az állam.
  Érdekes ez a kommunista gondolkodásmód a jobb(ik) oldali érvelésekből is.”
 • 31. mir 2012. május 24. 13:32
  „juhit

  Már megint kiforgatod a szavakat. Ne volt jobb a régi állapotában eddig sem ez ellen volt senkinek sem kivetnivalója csak nem értitek. A tér igenis el lett cseszve. Jobban és szebben is meg lehetett volna csinálni mintsem a méregdrága indiai lapokkal körbepakolni amelyek már szét vannak töredezve és mozognak.”
 • 30. mir 2012. május 24. 13:29
  „26

  Elárulom hogy az ott lakók nagy részét 44-ben elvitték, nem kell ecsetelnem, hogy hová majd a 60-as években döntött úgy a város, hogy felszámolják a Gorkij telepi sátortáborokat beköltöztették a Kossuth utcára az ottani kisebbséget.Nem kéne így utálnod azokat akik rendesen dolgoztak és felépítették azt a csodás utcát. Vagy bántottak téged?”
 • 29. Tündenéne 2012. május 24. 13:21
  „28. Madarász 2012.05.24. 12:26

  Csak az a baj, hogy a kétmilliárdot éppen a mélygarázsra veszik fel.
  Bezzeg ott nincs hitelképesség vizsgálat, mi? :-/”
 • 28. Madarász 2012. május 24. 12:26
  „A mélygarázs felesleges, viszont a pénzt lehetne másra is költeni, mondjuk néhány utcát felújítani, ahol már tankcsapda méretű kátyúk vannak.”
 • 27. juhit 2012. május 24. 11:56
  „Újváros felújítása? Újítsa fel az aki ott lakik! Ja, csak azok épp, hogy leélik. A tisztán tartáshoz nem kell pénz, csak akarat. De a hegyiolaszoknál az hiányzik.

  Aki meg szidja a Széchenyi teret, annak bizonyára jobb volt repedezett aszfalt tér, mert az barátságosabb volt, ugye?”
 • 26. vigaszsag 2012. május 24. 11:00
  „22. PaPa:

  Na neee, azért mindennek van határa!
  Visszaadni az egész Kossuth utcát "zsidó kereskedők"-nek, mert anno ők építették? (ha egyáltalán igaz)
  Gondolom utána többen el is adták jó haszonnal, vagy ha az állam vette el, akkor komoly kárpótlást kaptak utólag érte. Most meg még kapják is vissza?! Melyik volt a rokonaidé?

  Ilyen alapon én is szeretném visszakapni a korábbi autóimat, minden tulajdonomat, amit valaha én, vagy őseim birtokoltak. Hol érdekel, hogy közben már eladtam, és bezsebeltem érte a lóvét.

  Na ne szórakozzunk már...”
 • 25. vigaszsag 2012. május 24. 10:56
  „NZs már megint demagóg szöveggel jön. Miért nem számolta ki, hogy mennyi lélegeztetőgépet lehetne venni a tér, vagy Újváros felújítás költségeiből?!”
 • 24. mir 2012. május 24. 09:12
  „juhit

  Valószínű, hogy a tér alatt a vár többi része is ott van és most végre rendesen feltárják az egészet a városvezetés nagy sajnálatára :)) Különben meg ha van eszük legalább egy részét láthatóvá teszik és nem temetik vissza és megint lesz egy nagyonmodernkopasz terünk mint a széchenyi tér. A kossuth utcára meg végre nagyon ráférne a felújítás.”
 • 23. b.a 2012. május 24. 08:15
  „14: Áruld már el nekem, hogy mégis MINEK oda az a mélygarázs? Abból a pénzből rengeteg sokkal hasznosabb dolgot lehetne csinálni. Ez a véleményem a rakparti útról is. Belvárosi vagyok, de egészen egyszerűen nem látom értelmét, ahogyan a forgalmi átszervezésnek sem.

  Nem tudom mennyibe kerülne a Baross híd felújítása, de valahogy azt egy CSÖPPET fontosabb kérdésnek tartom.”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres karaoke est a Kisfaludy kávéházban - képgaléria

Május 16-án szerdán 18 órakor a Kisfaludy kávéházban nagy sikere volt a karaoke" üres zenekar"… Tovább olvasom