Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Neupor: ˝Nincs arányban az átadott vagyon a felhalmozott adóssággal˝

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) győri frakcióvezetője, dr. Neupor Zsolt a megyei önkormányzat vagyonának állam részére való átadásáról, az erről szóló megállapodásról tartott sajtótájékoztatót délelőtt.
Dr. Neupor Zsolt szerint „Győr-Moson-Sopron megyében nincs arányban az átadott vagyon a felhalmozott adóssággal". Mint mondta: „A megyei önkormányzatnak mindössze egy 2,8 milliárd, illetve egy 1,5 milliárd forintos hitele van – megjegyzem: a 2,8 milliárdos a kórházé, nem is az önkormányzaté. Ekkorra adósság fejében egy majd 100 milliárdos vagyont, 163 ingatlant ad át az állam kezébe a megye".

A frakcióvezető szeretné, hogy a győri önkormányzat éljen a vagyonátadásról szóló törvény azon lehetőségével, miszerint a megyei önkormányzat meghatározott vagyonelemeket kivonhat az állami átadás alól, s a városi önkormányzatra ruházhatja azt. Azért, hogy a város, a győri lakosság számára hasznos vagyonelemek a győri önkormányzat kezelésébe kerüljenek, dr. Neupor Zsolt önkormányzati képviselő a következő győri közgyűlésen, amelyet október 28-án tartanak, javasolni fogja a megye és a város közötti egyeztető bizottság (amelynek ő is válaszott tagja) összehívását.

Dr. Neupor Zsolt véleménye szerint „állomosítási törvény fekszik az országgyűlés asztala előtt. Olyan államosítási törvény, ami államosítja a megyei önkormányzatok valamennyi ingó és ingatlan vagyonát". Hozzátette: az átadás jelenleg alkotmányellenes, ezért alkotmánymódosítást is kezdeményezett a kormány.

A változás előtt álló részt szóról szóra idézve elmondta: „Az alaptörvény most még úgy szól, hogy >Az állam tiszteletben tartja az önkormányzaton tulajdonát<. Ez úgy módosulna, hogy >A helyi önkormányzati tulajdonnak az állami vagy helyi önkormányzat részére történő ingyenes átadásáról törvény rendelkezhet<".

Olvasóink írták

 • 6. Oreg35 2011. október 19. 11:18
  „A kormány -élén Orbán úrral- mégis csak törvény sértést követ el, nem véletlenül kell alkotmányt is módosítaniuk!
  Magyarul ezt nevezik szabad rablásnak!”
 • 5. pappe 2011. október 19. 08:09
  „4-hez: "önkormányzati tulajdon kerül államosításra, nem a magántulajdon." Csak várd ki a végét! :(”
 • 4. Ovinkor 2011. október 18. 19:38
  „1. pappe 2011.10.18. 14:01
  Csakhogy itt a köztulajdonhoz közelebb álló önkormányzati tulajdon kerül államosításra, nem a magántulajdon. Az államosítás lehet a köztulajdon megerősítésének eszköze, de lehet a privatizáció nyitánya is...”
 • 3. embertelen 2011. október 18. 18:04
  „Orbán a meséből ismert kisgömböc, ami mindent elnyel. Bárcsak jönne valaki, aki őt is elnyelné, jót tenne velünk. Majd talán a nép 2014-ben, de lehet, hogy még előbb is. Remélem, hogy 2014 után az ügyészség majd számonkéri a jelenlegi megyei vezetőket, élén Szakács Imrével, miért bántak felelőtlenül a rájuk bízott vagyonnal. Bízom benne, hogy börtönbe is kerülnek!”
 • 2. Oreg35 2011. október 18. 14:35
  „Tegyen feljelentést az önkormányzat károkozás miatt a kormány ellen! Próbapernek jó lesz!”
 • 1. pappe 2011. október 18. 14:01
  „"Ekkorra adósság fejében egy majd 100 milliárdos vagyont, 163 ingatlant ad át az állam kezébe a megye" Jah kérem az államosítás az államosítás! Eleink a nagy háború után vörös szemüvegben nagyban űzték! Most "apa kezdődik" alapon ugyanez, csak a napszemcsi színe változott narancssárgára!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra verte és taposta társát: 13 évet kapott

Jogerősen tizenhárom év fegyházra ítélte a Győri Ítélőtábla kedden azt az ötvenhárom éves férfit, aki kegyetlen brutalitással verte agyon a vele együtt hajléktalanként tengődő élettársát. Tovább olvasom