Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Netrekész a megyei könyvtár (is)

Az internetes szolgáltatásokat népszerűsítő országos ˝Netrekész˝ őszi programhoz a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár, a soproni és a csornai városi könyvtár is csatlakozott.

Győrött elsősorban a felső tagozatosokat, kisgimnazistákat és a ˝nagyi˝-nemzedéket szólították meg, Sopronban – többek között – megújult könyvtári honlappal, Csornán tematikus, ˝piacra kész˝ programmal rukkoltak elő.

– Fontosnak tartjuk a netrekészséget, hiszen friss információért, szolgáltatásainkért egyre több olvasó szokott rá a böngészésre. Például tavaly félmillió látogatója volt honlapunknak, a www.kkmk.hu-nak – említette dr. Horváth József, a megyei könyvtár igazgatója. – A visszajelzésekből tudjuk, nagyon sokan olvasgatják a sajtótörténeti jelentőségű Hazánk digitalizált számait, nézegetik a megyei településekről negyvenötig kiadott képeslapokat, de nagyon népszerűek a saját építésű adatbázisaink is. Sokan keresik fel a megyei vonatkozású évfordulókat, az internetes életrajzi gyűjteményt, használják a helyismereti cikkadatbázisunkat. Az utóbbit, a Kisalföld cikkei alapján naponta frissítjük.

Dr. Horváth József szerint legtöbbet látogatott a könyvtár internetes katalógusa. – Meggyőződésem, hogy az internetes lehetőségek célirányosabbá teszik és inkább segítik, mintsem veszélyeztetik a hagyományos könyvtárhasználatot – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebben állás nélkül

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat közzétette a legfrissebb, októberi foglalkoztatási adatait. Tovább olvasom