Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Népszerűek a megye jogpontjai

Győr-Moson-Sopron - Működésük első hónapjában a vártnál többen vették igénybe régiónk jogpontjait, a munka világára vonatkozó ingyenes jogtanácsadást. Márciusban pedig már mostanáig annyian, mint februárban. Legtöbben a leépítések kapcsán érdeklődtek.
A február elején megnyíló jogpontok működtetésére munkaadói és munkavállalói képviseletek nyertek pályázati támogatást. Így akár alkalmazottak, akár vállalkozók ingyenesen kaphatnak jogi tanácsokat a munka világával kapcsolatosan, a Nyugat-Dunántúl három megyéjében, összesen huszonegy helyen. Simon Annamária projektmenedzser elmondta: februárban összesen száznegyvenegy ügyfél vette igénybe a jogsegélyszolgálatot. Legtöbben munkajogi területen kértek segítséget, társadalombiztosítási jogi ügyekben nyugdíjasok érdeklődtek.

A régióban az ügyfelek többsége, mintegy fele, megyénkbeli volt és megyénk öt jogpontjának egyikéhez fordultak kérdéseikkel. Három helyszínen dr. Freier József ügyvéd ad tanácsokat az érdeklődőknek és tapasztalatai szerint

legtöbben munkaviszonyuk megszüntetése miatt szorulnak jogi magyarázatokra, útmutatásra.

Gyakoriak az elmaradt fizetéseik miatt tanácsot kérők is, bár a tapasztalatok szerint az építőiparban dolgozók közül sokan még bérük csúszását is tolerálják, ha az korábban nem fordult elő, csak az utóbbi időszakban, a válság miatt. Azonban nemcsak az alkalmazottak, a kisvállalkozások is felfedezték a jogpontok nyújtotta lehetőséget, jellemzően végelszámolással, felszámolással kapcsolatos kérdésekkel keresték az ügyvédet vezetőik.

A jogpontok ügyfelei közül többen a gépiparban, a kereskedelemben, az egészségügyben vagy pedagógusként dolgoznak. S míg Győrben a Szakszervezetek Házában sorban állnak a tanácsadásra várók, a Kisosz irodáját eddig kevesebben keresték fel, valószínűleg, mert nem ismerik ezt a helyet, pedig a belvárosban van és könnyen megközelíthető. Csornára pedig még Kapuvárról is átjárnak a tanácsadásra.

Ingyenes tanácsadás

A megyénkbeli jogpontok helyszínei, tanácsadásai: Győr, Csaba utca 16., hétfő, szerda 15.30–17.30 (Szakszervezetek Háza, MSZOSZ); Győr, Teleki László utca 53., kedd 15.30–17.30 (Kisosz); Sopron, Csengery utca 55., kedd 17–19; Csorna, Arany János utca 13., páros hét csütörtök 16–18; Mosonmagyaróvár, Szent István király utca 128., hétfő 16.30–18.30. Érdeklődni a 94/314-491-es számon, a nydregio@jogpont.hu e-mail címen lehet.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mérsékelt az államcsőd veszélye

Győr - Az esetleges magyarországi államcsőd legnagyobb vesztesei a nyugdíjasok és az állami… Tovább olvasom