Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Népszerűek a falusi bölcsődék

Teljes kapacitással működtetik az öttevényi óvodában létrehozott bölcsődei részleget és a szomszédos faluban, Abdán is ilyen szándékkal kezdtek épületbővítésbe.

Ott két csoport is lesz a legkisebbeknek, a helyekre bőven akad jelentkező.

Mintegy 13 millió forintból – teljesen önerőből – egy régi épületrészben az öttevényi önkormányzat teljes felújítással, átépítéssel bölcsődét alakított ki a Mackó-Kuckó Napköziotthonos Óvoda keretein belül. A tavaly augusztus végén felavatott, csaknem 100 négyzetméteres terület ideális helyet nyújt a kicsiknek és a berendezése is korszerű. Király Péter polgármester felidézte, először 10 gyermek szülei jelezték igényüket a bölcsőde iránt, azóta csak nő azoknak a száma, akik szívesen járatnák gyermeküket az öttevényi bölcsődei részlegbe. Azokat a gyerekeket vették fel, akiknek a szülei munkahellyel rendelkeznek és 3 új dolgozót, falubelit is alkalmaznak gondozásukra.

A legkisebbek is szeretik a Mackó-Kuckót, örömmel járnak az öttevényi óvoda keretein belül, de külön épületrészben kialakított bölcsődei csoportba. Fotó: H. Baranyai Edina
A legkisebbek is szeretik a Mackó-Kuckót, örömmel járnak az öttevényi óvoda keretein belül, de külön épületrészben kialakított bölcsődei csoportba. Fotó: H. Baranyai Edina

Dömötör Rozalinda intézményvezető elmondta, hogy jelenleg 15 kicsi tölti napjait a bölcsődei csoportban – ez jelenti a teljes kapacitást. Ők szeptembertől már folyamatosan – ahogy betöltik a 3 éves kort – óvodásokká válnak. De továbbra is maximális kihasználtságra számítanak, már jelentkeztek olyan szülők, akik hamarosan szeretnék beíratni hozzájuk bölcsis korú csemetéiket. Több is a jelentkező, mint ahány kicsit be tudnak fogadni, Mecsérről, Lébényből, Mosonszentmiklósról is voltak érdeklődők.

A szomszédos faluban, Abdán tart az óvodaépület átépítése, bővítése, hogy 2 bölcsődei csoportnak is legyen hely. Szabó Zsolt polgármester elmondta: az időjárás lelassította a munkát, káruk is keletkezett az esőzések miatt. A szülők azonban megértették, hogy a csoportszobák megszépítése érdekében kerültek az óvodások átmenetileg a kultúrházba. Szeptember 20-ra a tervek szerint visszaköltözhetnek és már óvodába járhatnak a bölcsődések is, 2 csoportba összesen 40-en. A felmérések szerint meglesz a maximális létszám, de még jelentkezhetnek az óvodában azok a szülők, akik igénylik a bölcsődei elhelyezést. Emellett 4 új állást is jelent az intézmény kibővítése, gondozókat vesznek fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lampionos invázió Győrszentiván fölött - képekkel

Egyik Olvasónk jelezte, hogy csütörtökön 23 óra körül 50-60 "szép fényt adó valamit" látott… Tovább olvasom