Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Népszerű volt a könyvszalon

A megyeháza előtt felállított óriási sátorban vasárnap este véget ért a háromnapos II. győri könyvszalon. A nagy érdeklődést vonzó rendezvényen 120 program, 72 hazai és 8 külföldi kiadó várta a látogatókat.
A nemzetközi kötetbemutatón és -vásáron több mint tíz győri vagy a kisalföldi megyeszékhelyhez kötődő szerző is bemutatta alkotását. Varga Lajos, a Kisalföld szerkesztője tavaly, az I. győri könyvszalonon beszélgetett Paul Lendvayval. A Bécsben élő, de magyar származású, mértékadó publicistával folytatott eszmecseréje után vetődött fel benne egy válogatáskötet gondolata. A „Parázsból hamu" című publicisztikai gyűjtemény harmincéves újságírói munkásságának lenyomata. Interjúkat, tárcákat és riportokat tartalmaz, amelyek szinte mindegyike lapunkban látott napvilágot.

A sorok között az olvasó azzal a tisztelettel is találkozik, amelyet a szerző városa iránt érez. Hámor Vilmos múlt évben a Győr TV szerkesztő- riportereként tudósított a könyvszalon programjairól. Már akkor úgy érezte, hogy nagy öröm lenne számára, ha ezen a rendezvényen mutathatná be következő kötetét. A vágya teljesült, ezen apropóból kerül most a standokra „Bumeráng" című könyve. A mű három kisregényt tartalmaz. Az első, „Kései" című írása Ámon Lászlóról, a tragikusan korán elhunyt grafikusról szól, akivel a szerző 19 évig dolgozott együtt a Kisalföldnél. A könyvben helyet kapott a néhai barát 19 grafikája is. A másik két alkotás az élő embereknek íródott. Az üzenet, amit az olvasó számára közvetít, röviden annyi, hogy a cselekedeteinkért mindannyian s mindig felelősséggel tartozunk.

Varga Lajos Németh A. Endrével készít interjút
Szép számban kaptak helyet az idei könyvszalon rendezvényei között a képző művészettel kapcsolatos programok is. N. Mészáros Júlia művészettörténész például a „Városi Művészeti Múzeum gyűjteményei I." című kötetet mutatta be. A válogatás első része a Borsos Miklós és a Kovács Margit állandó kiállításokat és a Váczy Péter-gyűjtemény anyagát foglalja magában.


Emellett az olvasók megismerkedhettek néhány már korábban kiadott könyvvel, így a „’90-es évek kortárs gyűjteményével", valamint a győri ötvösség történetét feldolgozó eddig napvilágot látott két kötettel is.

Kapcsolódó cikkek >>
Kertész fényéből mindenkinek jut
A szellem és a betűk bűvöletében

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kertész fényéből mindenkinek jut

"A magyar irodalom most Kertész Imre Nobel-díjas írónk fényében fürdik, s ebből a fényből… Tovább olvasom