Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Népszerű a bölcsőde Nagybajcson

Nagybajcs - Januártól a nagybajcsi Napsugár Óvoda bővítésével a bölcsődés korú kisgyermekeket is fogadják az intézményben.
Mint arról lapunk írtunk, a településen igény mutatkozott a bölcsődei ellátásra. A régebbi 8-as létszám mára 18-ra emelkedett, a környező falvak mellett pedig már Győrből is érkeznek csöppségek a Duna környéki faluba.

Nagybajcs országosan is történelmet ír, hisz elenyészően kevés az olyan ezer lélekszámúnál kisebb település, ahol bölcsőde is működne. Egyre több szülő dönt amellett, hogy ide hozza a gyermekét, és a helyi óvodában vagy a bölcsődében hagyja, amíg a napi teendőjét végzi. A bölcsőde népszerűsége folyamatosan nő, és ezt a tényt az új utak és az elkészülő lakótelep csak erősítheti, amely vonzza ide a letelepedni akaró családokat. Teilinger Imréné, a nagybajcsi Napsugár Óvoda vezetője a Kisalföld érdeklődésére megerősítette: a jövőben is várják a kicsinyeket,

lehetőségeikhez képest a maximumot nyújtják, a teljes kihasználtságra törekednek. Reményeik szerint az újonnan ideköltöző családok igénybe veszik az intézmény szolgáltatásait.

Lászlóné Éva Nagybácsáról hozza naponta két csemetéjét a bölcsődébe. Elmondása szerint a gyerekek nagyon szeretnek itt, sokszor még zárás után is maradnának.

Szeder Eszter a bölcsőde megnyitása óta dolgozik itt, szerinte a népszerűség oka a családias légkör, a kiváló ellátás és persze az, hogy a győri bölcsődék telítettek, nehéz a bejutás. A bölcsőde fejlesztése úgy tűnik, már nem kérdés a falu számára. Az utóbbi hónapokban az intézmény bővült egy nagy homokozóval, udvari játékokkal. A nagyobb beruházásra azonban több pénz kell. Az intézmény vezetője elmondta: a régi, hagyományos fektetők elhasználódtak, fejlesztőjátékokra is nagy szükség lenne, s emellett – az anyagiak függvényében – tervezik a székek és az asztalok cseréjét is.

Ollári Gergely

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös volt sorsukban, zenészek lesznek

Győr - Amilyen zenei műfaj létezik, a népdaltól az operáig, ha nem is otthon vannak bennük,… Tovább olvasom