Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Népáruház az Arrabona

Több a kirakott áru, az olcsóbb termék és a vásárló is az Arrabonában, mióta az kínai kézbe került.
Az eladók számát is növelni kellett, mert úgy tűnik, hogy a győriek patinás áruházuk új kínálatát vonzónak tartják.
– Ismertem a régi Arrabonát és tudtam, hogy kínai az új tulajdonos, ezért rosszabbra számítottam, de kellemesen csalódtam. Nekem tetszik az új elrendezés. A kíváncsiság is hajtott persze, de konkrét céllal jöttem. Bébicipőt kerestem és találtam is, jó áron. A kicsivel együtt az ember nem nagyon tud alaposan körülnézni, de azt láttam, hogy több az olcsóbb árucikk, mint korábban – mondta el Czigler Krisztina az átalakult áruházban vásárolva, ahol még az újranyitás után több mint egy héttel is hosszú sorok álltak a pénztáraknál.

Jól érzi magát

– Jobb a nyüzsgés, ha többen megfordulnak egy nap alatt a polcok közt – mondta erre Szemeti Csabáné részlegvezető –, én jól érzem magam. Tényleg. Az fontos szempont, hogy ugyanazok a kolléganőim, és maradhattunk.

Nagy Béla igazgató úgy véli, azért is örülnek az alkalmazottak a megnövekedett vevőszámnak, mert bérük forgalomkövető. Igaz, ez eddig is így volt, de az áruházvezető szerint most nagyobb jelentőséget kaphat, mert korábban nem nagyon ingadozott a kereslet. Az április 6-i újranyitás óta viszont a kedvezőbb árú termékek kínálatának bővítése miatt megtöbbszöröződött a forgalom és így a munka is.

Megtartott alkalmazottak

Csupán hat napig tartott zárva az Arrabona emeleti része, de az átalakítás jelentős túlmunkát igényelt a dolgozóktól, akiknek az emiatt járó pluszdíjazást az igazgató tájékoztatása alapján már kifizették. Minden régi alkalmazott maradhatott, sőt, még nyolc új embert is felvett a vevőáradat kiszolgálása érdekében és további létszámemelkedés várható. Megtudtuk tőle, hogy az új tulajdonos az első napon bemutatkozott a kollektívának, alapelve az, hogy elsősorban a vevők legyenek elégedettek, másodsorban a dolgozók, harmadsorban ő maga.
A kínai befektető a nyilatkozattal az áruházvezetőt bízta meg.

Nagy Béla úgy véli, azért is tájékoztatni kell a vásárlóközönséget, mert a tulajdonosváltás híre nyomán sokféle vélemény jelent meg a Kisalföld SMS-rovatában. A lényeg szerinte az, hogy maradt a név, a Skála Arrabona Divatáruház, a kereskedelmi tevékenység és a bérlők is, mint például a földszinti élelmiszerüzlet és a második emeleti étterem. A „csoda", az újranyitás utáni vásárlódömping öt napig tartott, de úgy véli, tartósnak ígérkezik a megnövekedett érdeklődés és értékesítés. Azt akciókkal, kéthetente cserélődő készletekkel akarják fenntartani.

Kabát öttől százezerig

– Népáruház lett az Arrabona. Széles tömegeket szeretnénk vonzani, ezért van a kínálatban például kabát öt- és százezer forintért is. A márkás termékeket szállítóktól továbbra is rendelünk, de szélesítjük az elérhetőbb árszintű kínálatot. A vásárlási adatok alapján, azaz ahogy a vevők igénylik. Az újonnan beszerzett áruk közt hatvanszázalékos a Távol-Keletről származók aránya, de van magyar, török, német, osztrák, lengyel divattermék is a fogasokon és az árumegjelenítés se nagyon változott – szögezte le az igazgató.


Maradtak a juttatások

Az új tulajdonos munkáltatói jogutódlással vette át a munkavállalókat. Egy évig garantálja foglalkoztatásukat és ennyi ideig vállalta a kollektív szerződésben foglaltak megtartását is. Az tartalmazza, hogy a dolgozó az alapbéren felül jutalékot, minőségi jutalmat kaphat, a pénztáros úgynevezett mankópénzt, és jár az étkezési hozzájárulás, a munkaruha, adható temetési, iskolakezdési támogatás, munkabérelőleg. Erről Kovács Andrásné tájékoztatta lapunkat, aki a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetét képviselve tárgyalt a munkaadóval. Nemcsak a győri Arrabona, hanem a többi olyan Skála Áruház dolgozóinak ügyében is, amelyet megvett a befektető. A KASZ megyei titkára, Potyondi Antal azonban úgy véli, az érdekvédelem feladata ezzel nem zárult le, mert a várható túlmunkák kompenzálására az elkövetkezőkben is ügyelni kell.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gönyűre ért a könyvadomány

A község könyvtárának polcaira kerültek minap a Kisalföld ajándék könyvei
Gönyűn. Tovább olvasom