Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Nemzetközi verseny a Dózsa-pályán

Végül is eldőlt, hogy a tavaly első alkalommal 1500 méteren megrendezett Kiss György-emlékversenyt a július 6-i nemzetközi atlétikai verseny alkalmával csak a program legvégén, 20 órai kezdettel rendezik az új rekortánborítású pályán, a Győri Dózsa SE sporttelepén.
(illusztráció)
Amint Palla Dénestől, a megyei atlétikai szövetség elnökétől megtudtuk, a lengyelek távolléte miatt ezt a júliusi versenyt nem lehet a hagyományos Visegrádi Négyek vetélkedőjeként megrendezni, ezért a kiírt számokban egyéni verseny lesz. Viszont a cseh és a szlovák versenyzők itt lesznek, s jönnek más országokból is. Ráadásul a Magyar Atlétikai Szövetség erre a napra helyezte át az eredetileg július 5-re tervezett nyílt versenyét, amely egyben az augusztusi Európa-bajnokságra nyújt szintteljesítési lehetőséget, így színes, látványos versenyre lehet számítani. Az emlékverseny tavalyi győztese, Kerékgyártó István már biztos, hogy ismét rajthoz áll Győrben. Rajta kív ül pedig a sportág kedvelői végre hazai környezetben láthatják itthon lévő válogatott atlétáinkat is, akik bizonyára jó szerepléssel mutatkoznak be az új borítású győri pályán.

A jövő szombati verseny programjában még a 15.50-re tervezett ünnepélyes megnyitó előtti időpontra iktatták be – 14, illetve 15 órára – a férfi és a női kalapácsvetést. Majd 16 órától a férfi magasugrás és hármasugrás következik, a futószámokból pedig a 400 méteres gátfutás. Ezt követik a 100 méteres előfutamok, majd a 100 m-es gátfutás, közben a férfi diszkoszvetők és a női távolugrók is színre lépnek. A futószámok a férfi és női 800 méterrel, majd a 100 méteres döntőkkel folytatódnak, hogy 17.50-kor az egyik leglátványosabb szám, a női magasugrás is megkezdődjék. A női diszkoszvetés kezdetével egy időben a 3000 méteres síkfutás és a hármasugrás kezdődik a női résztvevőkkel, aztán a 100 és a 110 gát döntője. 18.30-kor a női, ezt követően a férfi 200 méter előfutamai lesznek, miközben a férfi távolugrók is elkezdik versenyüket. 18.50-kor 200 méteren női akadályfutást láthatnak a nézők, 19 órakor a férfiak gerelyhajítását, s a futószámok közül sorrendben a férfi 3000 méter, a női és férfi 400, a férfiak akadályfutása, végül pedig a női és a férfi 200 méteres sprint döntője. Az egész versenyt pedig mintegy megkoronázza a 20 órakor kezdődő, már említett Kiss György-emlékverseny férfi 1500 méteren.

A rendezők nagyon remélik, hogy nagyon sokan kíváncsiak lesznek erre a színvonalas, Győrött már rég óhajtott atlétikai versenyre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roma-ösztöndíj

A Roma Kisebbségi Önkormányzat ösztöndíjára augusztus elsejéig várják a közép- és felsőfokú… Tovább olvasom