Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Nemzeti park: bizalmat kapott a szakmai munka

Sarród–Budapest - A korábbi igazgató, dr. Kárpáti László maradt további hat évre a Fertő–Hanság és Őrségi Nemzeti Park vezetője. A kinevezésről Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter döntött tegnap.
– Hivatalos tájékoztatást még nem kaptam a döntésről, de értesültem róla – mondta dr. Kárpáti László. – Köszönöm a miniszter bizalmát, amely ismét elismerte, hogy magas szintű a szakmai munkánk.

– Mindig is a magas szintű szakmai munkát tartottam a legfontosabbnak, s ebben a jövőben sem lesz változás – mondta dr. Kárpáti László igazgató. – Meg kell őriznünk a Hanság, illetve a környező táj állapotát, értékeinket pedig a lehető legszélesebb körben megmutatni a nagyközönségnek. Most az a legfontosabb dolgunk, hogy a pénteki szürkemarha-tenyészbika bemutatót és vásárt jól levezényeljük. A tervekről többet azt követően mondhatok, ha átvehettem a kinevezésemet.

Az igazgatói posztra a Kisalföld információi szerint öten jelentkeztek. Köztük volt a Fertő-tavi Nádgazdaság Rt. egykori vezérigazgatója Merkei Attila is, akinek érdekében erőteljesen lobbiztak a miniszternél. Ő azonban – miután a Kisalföldtől értesült a döntésről – egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

A nemzeti parkot érintő hír, hogy a Fertő–Hanság és az Őrségi Nemzeti Park – előzetesen szeptember végére ígért – szétválasztása mind a mai napig nem történt meg.

Olt Boglárka, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium sajtófőnöke lapunknak elmondta, álláspontjuk nem változott, azaz céljuk, hogy újra független legyen a két nemzeti park. A késést az okozza, hogy több minisztériummal is egyeztetni kell. A kormány várhatóan december elején módosítja a vonatkozó rendeletet. Az önállóvá válást követően új pályázatot írnak ki az Őrségi Nemzeti Park vezetésére.

Mint korábban beszámoltunk róla, a két nemzeti park szakmai és gazdasági irányítását idén év elején összevonták. A döntést azonban több civil szervezet, valamint a szakma is ellenezte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudásukat ajánlják az önkormányzatoknak

Győr - „Jól megvoltak” egymás között a különböző szakterületek mérnökei a győri Baross… Tovább olvasom