Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 20°C Még több cikk.

Nemzedéki csomag fiatalokért

A fiatalok helyzetének javítására dolgozott ki javaslatcsomagot a Fidelitas győri csoportja. A nemzedéki csomag hamarosan a győri közgyűlés elé kerül.
Benkő Szilárd, a győri Fidelitas elnöke elmondta: a hét pontból álló javaslatcsomag annak az anyagnak a mintájára készült, amelyet a Fidelitas képviselői a parlamentnek már benyújtottak. Benkő szerint a tisztelt ház baloldali képviselői ezt azonnal visszautasították.
A nemzedéki csomag tartalmazza a Gyermek- és Ifjúsági Érdekegyeztető Fórum hatékonyabbá tételének tervét, a város ifjúságának helyzetét feltérképező kutatás megvalósítását és érinti a drogprevenciós kampányt is. A győri ifjúsági közösségek internet-hozzáférésének támogatását is javasolja a szervezet. Mint Szijjártó Pétertől, a Fidelitas országos alelnökétől megtudtuk: a fiatalok között az internetezők tábora a tíz százalékot sem éri el régiónkban. Az EU-csatlakozásra felkészülés a győri középiskolában szintén része a csomagnak és ez alapján támogatná a Fidelitas a győri játszótér-felújítási programot, valamint a kedvezményes Győri Ifjúsági Kártya megteremtését is. Mint Szijjártó Péter elmondta, a javaslatcsomag megvalósítása előzetes számítás szerint hatvanmillió forintot jelentene Győrnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz felújítaná a játszótereket

Tízszázalékos csökkentését javasolja a víz- és csatornadíjnak a Fidesz–MDF–MKDSZ győri… Tovább olvasom