Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Németországban ünnepelt sztár a győri Patrick Swayze

Háromezer jelentkező közül a győri Rákász Dánielt választották ki a Dirty Dancing főszerepére Potsdamban. Azóta ünnepelt sztár.
A németországi Potsdam városában ezernyolcszáz férőhelyes színháztermében telt házzal fut a Dirty Dancing című darab, az amerikai sikerfilm színpadi változata. A darabba egy New York-i stáb keresett szereplőket, több százan jelentkeztek. Patrick Swayze egykori főszerepére végül Rákász Dánielt választották, aki pályafutását az Operettben és a Pesti színházban kezdte, de a nézők többsége a Megasztárból ismerheti, igaz a tehetségkutatóban, nem sokáig vitézkedhetett.

– New Yorkból érkezett a castingoló csapat, Berlinbe kerestek táncost a Dirty Dancing férfifőszerepére, Johnnyéra – mesélte Rákász Dániel. – Rögtön nem is jelentkeztem, hiszen estéről estére játszottunk, ám mikor olvastam az újságokban, hogy még mindig nem találják Johnny szerepére a megfelelő embert, jelentkeztem. Visszahívtak, s csak rövid időm volt arra, hogy megtanuljam a szövegemet, a jeleneteket. Januártól iszonyú tempóban, teli várakozással, óriási szorgalommal és összetartással próbáltunk az áprilisi bemutatóig.

A tehetséges magyar fiút az áprilisi premier óta minden este állva ünneplik a a Theater am Potsdamer Platz nézői. Elővételben nyolcvanezer jegyet adtak el az előadásra.


– Óriási lehetőséget kaptam, szeretném minél jobban kihasználni – mesélte Dani, aki korábban megjárta a poklot. – Egy éve kíméletlenül kirúgott a Megatánc zsűrije. A döntőig jutottam, ott azonban hamar elvéreztem. Akkor azt éreztem, hogy összetörték az álmaimat, nagyon nehéz időszak volt ez számomra. Aztán mégis összekaptam magam, mert tudom, hogy kitartó munkával, szorgalommal és alázattal eléri az ember a célját. Így is történt, Németországban most megkaptam életem eddigi legnagyobb szerepét, hetente nyolc előadásban táncolok, de nagyon élvezem.

Dani azonban még magasabbra tör, a tánc két fővárosába, Londonba és New York-ba vágyik.

– Mindennél jobban szeretném, hogy az egész világ megismerje a nevem, és rajtam keresztül Magyarországot is – mondja az ifjú táncos.

Olvasóink írták

 • 5. elemér 2009. november 06. 23:53
  „Manapság hireket könnyü megtalálni, mert összeszedik azokat mindenhonnan és azt a lap elénk teszi. Egy Editor dolga, hogy azt hova tegye. Szerintem jó helyen van, és emlékszem hogy olvastam itt mikor megnyerte a szerepet. Azért Vegast se ártana Daninak kihagyni. Ez majd NY és London után következik.
  Az ujságirás mint szakma nagyon jó lessz pár év mulva. Következik a fénykor. Egy uj készüléket hord mindenki magával. Ezen lesznek az ujságok, meg minden egyéb ami most megvan a laptopon. Ezt a szolgáltatást viszont majd megkell fizetni. Tudom hogy senki nem szeretne lermaradni.”
 • 4. mikvannak 2009. november 06. 16:23
  „Már az év elején írtak Daniról amikor még csak a próbák voltak nemsokkal premier elött.nagyon örülök a sikerének!!Gratulálok csak így tovább,nem számít a megatánc ,ez sokkal nagyobb elismerés!!”
 • 3. igazságmondó 2009. november 06. 15:48
  „Mindegy, hogy már megjelent a cikk az újságban vagy sem. Nagy megtiszteltetés annak aki Patrick Swayze szerepet kapta.Ő nagy színész volt és mindig marad.”
 • 2. arrabonem 2009. november 06. 14:09
  „Az Index is most rágódik az ügyön.
  Ennyi idő kellett az anyag legépeléséhez...”
 • 1. Stewe 2009. november 06. 11:11
  „Ez a hír fél éve már volt a Fókuszban...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamarabérletet indít a Győri Filharmonikus Zenekar

Kamarabérleti sorozatot indít az idei hangversenyévad újdonságaként a Győri Filharmonikus Zenekar -… Tovább olvasom