Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Németh Zoltán a szocialista kifogásokról

Németh Zoltán győri alpolgármester, a belvárosi 1-es körzet képviselője tegnap szerkesztőségünknek küldött közleményben reagált az MSZP pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra, amely lapunk tegnapi számának 5. oldalán jelent meg. Eredics Gergely önkormányzati képviselő a belvárosi parkolási rendszer megváltoztatása kapcsán hívta fel a figyelmet a közpénzek ésszerűbb felhasználására.

„A győri közgyűlés március 1-jén tárgyalta a belvárosi fizetőparkolási renddel kapcsolatos előterjesztésemet, ami elfogadásra került, így a kedvezményes lakossági bérletek területi érvényessége április 1-jétől megváltozott. A lakossági bérlet a jogosultak számára jelentősen bővíti azt a területet, ahol a gépjárművek elhelyezhetők, így a parkolással járó nehézségeken enyhíteni tudtunk. Sajnálatos módon az MSZP-frakció nem szavazta meg az elképzelést. Bár hatáskör hiányában nem intézkedtem bérletgyártásról, és arról sem, hogy a közgyűlés döntése alapján érvénytelenné vált lakossági bérletek helyett az új bérleteket és az írásos tájékoztatót postai úton kapják meg az érintettek, egyetértek a megoldással, hiszen a lakosság számára ez volt a legkomfortosabb. A rendelet módosításának szükségességéről a közgyűlés még tavaly decemberben, a munkaterv elfogadásakor döntött, és március elsejére tűzte ki a tárgyalását. Az időponttal akkor Eredics Gergely és a szocialista frakció nagy többsége egyetértett, a határidőt megszavazta, így nem értem, hogy most mit kifogásolnak. A parkolóbővítéssel kapcsolatban tett választási ígéretemnek pedig igyekszem eleget tenni, így idén tavasszal 55 új, ingyenes parkoló kerül kialakításra a Petőfi híd mellett, valamint 13 új parkoló lesz a Bisinger sétányon. Ez már most több, mint amennyit az előző szocialista vezetés alatt értelmetlenül megszüntettek" – áll Németh Zoltán közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt, keresik

A Győri Rendőrkapitányság közigazgatási eljárást folytat Czuppon László 68 éves győri lakos eltűnése ügyében, aki március 18-án lakásáról ismeretlen helyre távozott, azóta tartózkodási helye ismeretlen. A férfi 168 centi magas, zömök testalkatú, őszesbarna hajú, eltűnésekor fekete színű dzsekit, szürke nadrágot és barna cipőt viselt. Tovább olvasom