Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Németh Lászlóné Győrben: folytatódhat a panelfelújítási program

˝A hiányzó fedezetet lépésről lépésre, úgy is mondhatnám, forintról forintra sikerült előteremtenünk˝ - mondta kedden.
 
Újraindul a 2009-ben meghirdetett, de forráshiány miatt leállított panelprogram. A nemzeti fejlesztési miniszter Győrben bejelentette: a Panel II. program befejezéséhez szükséges összeg rendelkezésre áll. Győrben első körben 18 épületet érint, köztük elsőként a Déry Tibor út 2-12-es lakótömböt.
 
Az országos panelprogram folytatását - pontosabban a korábban bent ragadt, de forráshiány miatt leállt pályázatok kifizetését, a korszerűsítés elvégzésének lehetőségét - Győrben jelentette be Németh Lászlóné kedden. A nemzeti fejlesztési miniszter úgy fogalmazott, hogy sikerült előteremteni a hiányzó összeget, mintegy nyolcezer lakás újulhat meg a Panel II. program során. Ki tudják fizetni a 140 lakóközösség által igényelt támogatást, ,,ezzel a programot 2009 óta körüllengő bizonytalanság véget ért".

Németh Lászlóné Győrben: folytatódhat a panelfelújítási program

Győr polgármestere, Borkai Zsolt többek között elmondta, a város esetében az első csomag 603 lakásra - 18 épületre - vonatkozik. Az állami támogatáshoz az önkormányzat 205 millió forint önrészt tesz hozzá. A Déry Tibor út 2-12-es lakótömbnél 60 millió forint az állami támogatás, amelyhez az önkormányzat 40 milliót tesz hozzá.

A várakozó listán lévők a következő csomagból jutnak lehetőséghez, hogy befejezzék a programot. A forrás náluk is rendelkezésre áll majd, ami Győr esetében 500 millió forint állami támogatást jelent, ahhoz az önkormányzat közel 300 millió forint önrészt tesz hozzá. Abban az esetben több mint 700 lakásról van szó.

A Déry Tibor út 2-12-es lakótömb képviselője, Fazekasné Gazdag Nikolett megköszönte a támogatást. Elmondta, az ilyen nagymértékű fejlesztés önállóan a családok számára majdhogynem elérhetetlen lenne. Ezek a házak régiek, az ilyen jellegű felújításuk aktuálisak is. A nyílászárók cseréje, a fűtéskorszerűsítés, a szigetelés mind a rezsit csökkentik majd.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

`Balhés´ online pénztárgép: teljesíteni akarja vállalását a forgalmazó

Több mint egy hónapos hallgatás után megtörte a csendet az Alt Cash Kft. A cég felveszi a kesztyűt és küzd az igazáért. Tovább olvasom