Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Németek: a zene a kapocs

A zene szeretete, az együtt éneklés lehet az a kapocs, ami az ifjabb nemzedéket és a pártoló tagokat hozzánk vonzza – vallja Eigner Antal, a győri német kisebbségi önkormányzat elnöke.


˝A mi zenei világunkban az alaphangszer a harmonika. Ennek a legjobb ismerője ma is a német kisebbség. Sajnos harmonikaoktatás jelenleg hivatalos formában nincs, ezért szeretnénk harmonikaiskolát teremteni magunknak és kicsit a köz javára˝ – mondta. Nem véletlen, hogy a hétvégén a német nemzetiségi kultúrfesztivál keretében harmonikafesztiválra is sor került a megyeszékhelyen.

Eigner Antal az elmúlt négy év munkájáról szólva azt hangsúlyozta: a kisebbségi önkormányzat tevékeny szervezőmunkával próbálta összefogni a városi németséget. Ezt támogatta két civil szervezet.

Igyekeztek nyelvtanfolyamokkal is segíteni a nyelvművelést. Az elnök kiemelte: a Kovács Margit Általános Művelődési Központban német kisebbségi osztályok, a Brunszvik Teréz Óvodában német kisebbségi csoportok működnek. Hozzátette, hogy a működését nemrégiben megkezdő Audi-iskolával igyekeznek kulturális kapcsolatokat ápolni.

Az október 3-i győri német kisebbségi önkormányzati választásra mintegy 700-an regisztráltatták magukat. Ők a négytagú testületet 13 jelölt közül választhatják meg: Burkali Sándor (Német Önkormányzatok Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete, NÖME), Csikár Istvánné (Győri Németek), Czibik Istvánné (NÖME), Eigner Antal (NÖME), Ferenczi Tamás (Győri Németek), Grászli Bernadett (NÖME), Hempel Elke Regina (NÖME), Klesitz Dénesné (NÖME), Krasznai Zoltán (győri németek), Mester Józsefné (NÖME), Molnár Miklósné (Győri Németek), Ruisz Oszkár (NÖME), Scheibelhoffer Ottóné (NÖME).

Olvasóink írták

  • 1. igazságmondó 2010. szeptember 27. 13:01
    „A Brunszvik Teréz Óvodában a német kisebbségi csoportok az első ciklusban hozták létre.Nem Eigner Antal...
    Egy biztos október 3-án Hempel Elke Reginára szavazok,mert ő sokat tett a német kisebbségért.Beszéli és érti a német nyelvet.A felsoroltak között sokan nem tudnak németűl !!!!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a hulladékudvarok fosztogatóit

Fém- és elektronikai alkatrészgyűjtőket fogott el a rendőrség Győrben. Tovább olvasom