Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Nemet mondtak Marcalváros II postájára

A Magyar Posta csak egy másik posta bezárása árán vállalná, hogy új hivatalt nyisson Marcalváros II-n.
Február közepén, olvasóink felvetésére írtunk arról, hogy Marcalváros II. lakói szívesen vennék, ha új posta nyílna a városrészben. Ezzel Horváth László önkormányzati képviselő is egyetértett, annak ellenére, hogy néhány éve épült meg Marcalváros I. központi hivatala. A képviselő cikkünk nyomán hivatalos kérelmet juttatott el a Magyar Posta Rt. területi igazgatóságához, s néhány nap múlva helyszíni bejáráson látta vendégül a posta szakembereit, alátámasztva a lakók érveit. Az új posta mellett szól a várható forgalom, amelyet a hétezres lakosú városrészben található három iskola, két bevásárlóközpont, a több száz idős embert befogadó Szent Anna-otthon és a buszvégállomás jelentene. Győr postai ellátottsága egyébként jóval meghaladja a törvényben előírt minimális szintet, a jogszabályok szerint ugyanis a város lakosságszáma csak hét posta működtetését indokolná, ezzel szemben összesen tizenhét üzemel. Marcalvá ros II. megfelel annak a jogszabályi kitételnek is, mely szerint minden győri lakos otthonától legfeljebb három kilométerre kell lennie egy postahivatalnak.

A Magyar Posta a fenti előírásokra hivatkozva a bejárás után sem látta indokoltnak egy új posta megnyitását, elvben mégsem utasította el a lehetőséget. Kikötötte azonban, hogy bár a postahivatalok helyéhez nem, a számához ragaszkodik, azaz egy új kirendeltség megnyitása csak egy másik, kisebb forgalmú posta megszüntetése árán lehetséges. Ez konkrétan a 9. számú, Kálvária utcai „kisposta" bezárását jelentené, amihez az önkormányzatnak is hozzá kellene járulnia. Horváth László ezt nem tartja járható útnak, mint mondja, bármennyire is szükség lenne az új postára, más kárára nem akar fejleszteni, hiszen ezzel számos nádorvárosi lakót fosztana meg a közeli szolgáltatásoktól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért ment a hetes cellába a villanyszerelő?

A munkabiztonsági felügyelőség továbbra is vizsgálja a múlt heti halálos áramütés körülményeit. A legfontosabb kérdés az, miért dolgozott a szerencsétlenül járt férfi olyan helyen, ahol nem kellett volna, s ahol nem kapcsolták ki a 20 ezer voltos feszültséget. Az biztos már, hogy valaki hibázott, de az korántsem, hogy az áldozat. A munkáltatóval szemben nagy valószínűség szerint bírságot szab ki a felügyelőség. Tovább olvasom