Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Német írásbeli érettségi 2011: megoldások a kisalfold.hu-n - videó

A német írásbelikkel folytatódtak péntek reggel 8 órakor a tavaszi érettségi vizsgák. A kisalfold.hu-n videón tekinthetik meg a megoldási javaslatokat!


14 óra 4 perc

"Az idei német írásbeli négy feladattípusa közül a hallott szöveg értése okozhatott némi gondot a diákoknak, a másik három feladatlapot viszont véleményem szerint a többség jól ki tudta dolgozni" - mondta kisalfold.hu-nak Hallgatóné Hajnal Judit, a győri Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ igazgatója, német szakos tanár.


A kisalfold.hu-n videón tekinthetik meg Hallgatóné Hajnal Judit megoldási javaslatait az idei német írásbeli érettségiről.

13 óra 12 perc

Ide kattintva tekinthetik meg az eduline.hu-n közzé tett megoldásokat az idei német írásbeli érettségiről.

10 óra 2 perc

Középszinten 1.073 helyszínen 25.032-en, emelt szinten 51 helyszínen 2.447-en vizsgáznak ebből a tárgyból.

A német nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll.

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Ebből az első részre ("olvasott szöveg értése") 60 perc, a másodikra, a "nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces "hallott szöveg értése" vizsgaösszetevő következik, végül az "íráskészség" feladatsora, amelyre 60 percet kapnak a diákok.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán a felsorolt vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc.

Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használhatnak a diákok nyomtatott szótárt (a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható).

Középszinten és emelt szinten is egymástól független az egyes vizsgaösszetevők értékelése, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

Olvasóink írták

 • 3. Primax 2011. május 07. 11:10
  „#1. & #2.-höz :
  Látom, más is észrevette már...hahóóóóó ! ! !”
 • 2. frollo 2011. május 06. 16:24
  „Az enyémet is bántotta :)”
 • 1. BsBe 2011. május 06. 15:51
  „Németérettségi 2011. a magyar érettségi mikor lesz? (lehet, csak az én szememet bántja, hogy főcímként ekkora helyesírási baki szerepel a kisalfold.hu-n)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai tette lehetővé az Audi-gyár melletti terület eladását

Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök írta alá azokat a kormányrendeleteket, amelyek megnyitották az… Tovább olvasom