Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Nem volt vita a teraszok körül

Meglepő, de eddig egy panasz sem érkezett a Győrött működő vendéglátóegységek teraszai miatt.
Vége a szezonnak, a vendéglátós teraszokról lassan beszedik a székeket, a napernyőket, s ha eddig nem volt panasz, akkor már vélhetően nem is lesz az idén. És bármilyen különös, annyi évi torzsalkodás után most nem volt egyetlenegy sem. Ez egy ilyen év.

Pedig nem az időjárás volt az oka. A Kisalföld által megkérdezett vendéglősök egyhangúlag állítják, hogy az esőzések és az augusztusi tizenkét fokok ellenére nem esett vissza a forgalom, sőt, maximálisan kihasználták a vendéglők az önkormányzat engedményét, ami szerint idén már egy órával tovább – tizenegyig, pénteken és szombaton pedig éjfélig – maradhattak nyitva a platzok.

Mégsem kapott bejelentést sem a közigazgatási iroda, sem az ellenőrzéseket végző közterület-felügyelet. Mi lehet ennek az oka, hiszen a korábbi években parázs viták követték egymást, gyakoriak és szigorúak voltak az ellenőrzések is. A vendéglátók úgy vélik, hogy egyszerűen csak sikerült kompromisszumra jutni a lakossággal: a felszolgálók keményebben bánnak az éjjeli duhajkodókkal, a lakók pedig a kocsmákkal, bárokkal, éttermekkel.
Biztos ez az oka és nincs mögötte semmiféle koncepció...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkolózár Győrben

Szombattól 63 utcai parkolóval kevesebb áll az autósok rendelkezésére: életbe lépett a győri „parkolózár”. Pénteken kihelyezték a Megállni tilos! táblákat is az érintett utcákban. Hogy jogosan-e, arról máris megkezdődött a politikai adok-kapok. Tovább olvasom