Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Nem volt áram több órán át

Nem a szolgáltatók napja volt a szerdai Győrben reggeltől több városrészben is hosszabb időre és többször elment az áram.
Már reggel arra ébredtek több győri városrészben (a Belvárosban és környékén, illetve Révfaluban), hogy nincs áram a lakásban. Mint kiderült, ennek az volt az oka, hogy a Budai úti építkezésen elvágtak egy 20 kV-os kábelt. Mivel ennek javítása több óráig tart, ezért az E.ON munkatársai azt a megoldást választották, hogy addig más alállomásokon és táppontokon keresztül biztosítják az áramot az érintett városrészekben. Ezzel nem is lett volna gond, csakhogy a nagyobb terhelést nem bírták a vezetékek, és sorra szakadtak el azok is. A túlterhelés és a nagy meleg egyaránt szerepet játszott ebben – ez persze nem volt vigasz azoknak a győrieknek, akik emiatt nem tudtak hűteni, illetve dolgozni a munkahelyükön. Kora délután többször is elment az áram, volt, hogy több mint egy órán át szünetelt a szolgáltatás, aztán pedig újra...

Az E.ON-nak nincs ugyan felmérése arról, hány háztartást és üzemet érintett a tegnapi áramkimaradás, de az bátran kimondható: sok száz család és több ezer fogyasztó maradt áram nélkül. Délután három óra után tapasztalták a belvárosiak az utolsó áramszünetet. Az biztos, hogy a 20 kV-os kábel javítását az építkezésen mulasztást elkövetőknek kell állniuk.

Banális dolog kellett ahhoz, hogy szerkesztőségünket azzal hívják fel a legnagyobb kánikula közepén, hogy az egyik belvárosi lakóépület minden lakásában fűtenek. Mint kiderült, a Szent István út 47. szám alatt az egyik otthonban festés miatt leszerelték a radiátorokat, s mikor a munkával végeztek, az előfizető értesítette a Győrhőt, hogy ismét fel lehet tölteni a rendszert vízzel. Mivel az épület egy fűtési rendszerhez tartozik (nem lehet tehát emeletenként vagy lakásonként szeparálni), ezért a földszinttől felfelé lassan kezdtek feltöltődni az acéllemezes radiátorok – 60–65 Celsius-fokos vízzel.

A lakók valóban azt érezhették tehát, hogy náluk július 26-án fűtenek, de ezért nem a szolgáltató hibáztatható. H. Szováti Miklós, a Győrhő vezérigazgatója megkeresésünkre legalábbis azt mondta: „Mit tehettünk volna? Ha nem töltjük fel a rendszert, azért okolnak minket, ha feltöltjük, akkor pedig azért. Amikor a panaszról értesültem, leállíttattam a feltöltést, ezzel együtt ki kell jelentenem, a kollégáim csak a munkájukat végezték. S amíg nincsenek egyéni rendszerek, addig egy ilyen festésnek a következményeit az egész ház megérzi."

Még egy adat a végére: a Szent István úton emeletenként hat lakás található, a panasz a harmadik emeletről érkezett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgári engedetlenség a GYSEV ellen?

Borkai Zsolt, a Fidesz győri polgármesterjelöltje és Horváth László, Marcal II. önkormányzati… Tovább olvasom