Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -2°C | 6°C Még több cikk.

Nem szüntetik meg, hanem bővítik

A Győrbe érkezők pontosan tudják, milyen előnyt jelent a belvárosi ingyenes parkoló a Petőfi híd lábánál.
Az elmúlt évek győr-belvárosi parkolómegszüntetéseikor, majd a szigorúbb büntetési tételek (kerékbilincs, autóelszállítás) bevezetésekor az egyik ütőkártya a Petőfi híd lábánál, a volt ÉDÁSZ-csónakháznál sok év óta működő szabad parkoló volt. Az előző városvezetés arra hivatkozott, ez a parkoló lehetőséget ad azoknak, akik ingyen akarják lerakni autójukat a belvárosban, s azoknak is, akik nem találnak üres helyet a centrumban. Ez igaz is, a parkolót valóban sokan használják most is – elsősorban azért, mert a Zechmeister utcából öt-tíz perc alatt gyalog is be lehet érni a sétálóutcába.

Ennek tükrében nem mellékes, hogy valóban megszűnik-e a parkoló. Németh Zoltán győri alpolgármester a bezárást – amelynek híre elterjedt a városban – cáfolta, sőt, az ellenkezőjéről számolt be. „Terveink szerint bővíteni fogjuk a parkolót. Ha az előző ciklusban ellenzéki politikusként azt mondtuk, hogy addig nem lehet jogosan büntetni a tilosban parkoló autósokat, amíg nincs elég hely számukra, akkor nem is tehetünk mást. Márpedig rendet szeretnénk a belvárosban."

Az alpolgármester azt reméli, már ebben az évben el tudják kezdeni bővítést, ami azt jelenti, hogy a volt korcsolyapálya felé nyitnak. Ehhez persze tervek és engedélyek szükségesek, amelyeket a terület tulajdonosának, a győri önkormányzatnak is be kell szereznie. Mint kiderült, Németh Zoltán a napokban szervez egyeztetést ez ügyben minden érintettel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megjelent a Győri üvegzsebkönyv

A soproni, a szombathelyi és a veszprémi után a napokban jelent meg az Üvegzsebkönyv győri… Tovább olvasom