Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Nem szűnt meg, csak megújul Győr honlapja

Meglehetősen sovány tartalom fogadja a www.gyor.hu internetcímre- Győr hivatalos honlapjára- látogatókat.
Korábban is sok kritika érte a www.gyor.hu címen elérhető weboldalt, melyekről a Kisalföld is beszámolt (2006. október 4.): rendszertelenül frissült, sokszor áttekinthetetlen volt, néhány napja azonban még az eddigi tartalom is eltűnt az oldalról. A változás oka, hogy a város nem hosszabbította meg az oldalt üzemeltető Mimo-Tiz Bt. december végén lejárt szerződését, az új szolgáltatót pedig még nem találta meg.

– Teljes arculatváltást, egy tartalmában és megjelenésében is a nemzetközi trendeknek megfelelő oldalt szeretnénk a látogatók elé tárni, amely az eddiginél interaktívabb és gazdagabb, erre azonban véleményünk szerint eddigi partnerünk nem képes garanciát nyújtani – mondta a változásról Golubkovics Péter, a városháza sajtószóvivője. Ígérete szerint az oldalon eddig megtalálható anyagok, például a letölthető dokumentumok, közgyűlési előterjesztések, önkormányzati rendeletek az új weboldalon is elérhetők lesznek, csak éppen áttekinthetőbb szerkezetben.

Sokáig már nem kell várni: tíz napja meghívásos pályázatot írt ki az önkormányzat, melyre három győri cég nyújtotta be az ajánlatát. A határidő tegnap lejárt, a pályázatokat ma bontják fel, s néhány napon belül kiderül, ki készíti a város új honlapját. Az már biztos, hogy az oldal frissítését „házon belül", az önkormányzatnál végzi majd Papp Zsolt informatikus, akinek munkáját a médiareferens, valamint a sajtóiroda munkatársai segítik.

Hogy mennyit szán az új honlap fejlesztésére az önkormányzat, arra nem kaptunk választ – a sajtószóvivő a pályázatok megismeréséig még megközelítő összeget sem mondott –, azt azonban tudni lehet, hogy a város két éve 6 millió forintot fizetett a rendszer létrehozásért a Mimo-Tiz Bt.-nek, amely a fenntartást és a frissítést havonta 500 ezer forintért vállalta.

Az önkormányzat tervei szerint az anyagok folyamatosan kerülnek fel a honlapra – szeretnék, ha a január 18-i közgyűlési anyagok valamilyen formában már elérhetőek lennének –, s egy-másfél hónap múlva már egy megújult, korszerű oldalon böngészhetnének a felhasználók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglesz a vasút a gönyűi kikötőhöz?

Kontz András, a gönyűi kikötőben biodízelolaj előállítását tervező Tempora Bioenergia Zrt. vezérigazgatója járt előzőleg a szerkesztőségben, és előadta: cége az iparvágány építésének előfinanszírozására is hajlandó lenne, a tervezett üzem gazdaságos működtetésének ugyanis feltétele a vasúti összeköttetés. Tovább olvasom