Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Nem sztrájkolnak a Kisalföld Volánnál pénteken

Sem a Kisalföld Volán, sem a Borsod Volán dolgozói nem vesznek részt a LIGA által május 8-ra meghirdetett sztrájkban, és mindkét cégnél felkészültek arra, hogy szükség esetén plusz járatokat indítsanak, amennyiben a vasúti munkabeszüntetés miatt erre igény lenne.
Mihályka Imre, a Kisalföld Volán Zrt. megbízott vezérigazgatója az MTI érdeklődésére szerdán elmondta: a vállalati szakszervezet képviselői eddig nem jelentették be, hogy csatlakoznának az országos LIGA-sztrájkhoz. Így a helyi és a helyközi közlekedést menetrend szerint szervezik, és igény esetén többlet járatot is beállítanak.

Hozzátette: az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy erre legfeljebb a Győr-Budapest közötti vonalon lehet szükség, másutt az utasforgalmat ki tudják szolgálni a menetrend szerinti járatokkal is a vasutassztrájk idején.

A cég a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is elfogadja majd a vasúti bérleteket és az előre váltott vonatjegyeket a helyközi buszokon, mivel érvényben van az erről szól megállapodás, amelyet a vasúttal kötöttek - mondta Mihályka Imre.

A Borsod Volán szakszervezetei nem jelentettek be sztrájkot, tehát ott sem áll le a munka pénteken a társaság PR menedzserének eddigi információi szerint.

Ujj Zsuzsanna az MTI-nek szerdán elmondta: a Borsod Volán a korábbi VDSZSZ-sztrájkok tapasztalatai alapján megkezdte a felkészülést arra, hogy május 8-án - lehetőségeihez mérten - biztosítsa a többlet utazási igények kielégítését. A cég és a MÁV-START Zrt. közötti együttműködési megállapodás alapján pénteken üzemkezdettől üzemzárásig egyes menetrend szerinti autóbuszjáratokon elfogadják a vasúti bérleteket és igazolványokat.

Hozzátette: a meghirdetett vasutassztrájk ideje alatt mentesítő autóbuszokat közlekedtetnek majd a várható utazási igények növekedése miatt Miskolc és Budapest között.

Olvasóink írták

 • 19. bussz 2009. május 07. 19:10
  „És aki pedig a havi 1 millió Ft-os fizetését felveszi (Gaskó),az csak ne sztrájkoljon!!!!”
 • 18. bussz 2009. május 07. 17:12
  „A kormány leszarja a sztrájkot!!!A sztrájkkal csak a rendesen dolgozni akaró emberek életét keserítik meg!
  Senki másét!!!”
 • 17. AHA. 2009. május 07. 16:16
  „todoer
  Ugyan már! Ennyi munkavállaló már nincs is Mo.-on!
  A STOP.hu-n megjelent cikkek éppen olyan hiteltelenek mint a kormány!”
 • 16. todoer 2009. május 07. 14:24
  „AHA Most olvastam a stop.hu-n hogy 500 ezer ember fizet tagdíjat valamelyik szakszervezetben. Ez a munkavállalók hány %-a ? Gaskó havi 1 milliós fizetésért szakad meg a munkában és gondolom a segge alá tett autóval jár és nem vonattal ,ezért hiteltelen a számomra.”
 • 15. pampus 2009. május 07. 13:40
  „Hát igen mindig akad akiknek a sztrájk keresztbe tesz! Főleg az utazóknak! Persze lehet,hogy nem mindegymost, hogy érettségivel ,vagy a nélkül lesz a közeljövőben munkanélküli a csemetéje! Mert amikor sehova sem veszik fel hiába lesz érett a nebuló akkor lehet, hogy nem veri a nyálát a szülője e kormány ellen.
  Lehet, hogy van protekciója? A "hájas Gaskó" Ő az egyetlen értelmes ember, aki e hatalommal szembe mer szállni a munkások érdekében! Tanulhatna tőle a többi szakszervezeti vezető! Persze Őket nem a dolgozók választották meg, hanem az elvtársi összeköttetés! Azoknak még mindig az elvtársaik dirigálnak és úgy mint a bűnüldözőnek!”
 • 14. AHA. 2009. május 07. 10:38
  „Túrabakancs
  Igazad van,csak erre a tanulópénzre sok család élete ment rá.
  Ezért kellene minden eszközt megragadni, hogy lássa a kormány.hogy még össze tudunk fogni.
  De nem....”
 • 13. Túrabakancs 2009. május 07. 08:26
  „Valóba összefogás kellene, de attól tartok a sztrájkok ezt a mostani liberális csürhét nem lehetne egy
  ilyen akcióval térdre fektetni! Ide más drasztikusabb módszerek kellenek... Egyébként meg kell
  tanulni az embereknek 4-évente jó helyre tenni az X-et, addig meg marad a düh. Tanulópénznek
  nem rossz ez a mostani helyzet, remélem min. 10-évre el lehet majd takarítani ezt a bagázst a közéletből, vagy még hosszabb időre.”
 • 12. AHA. 2009. május 07. 07:58
  „Zaraki_Kenpachi
  Köszönöm a szép napot amit okoztál!
  Te annyira szánalmas vagy ezzel az örökös undorító mocskolódásoddal,hogy mosolyt fakaszt!
  ..és mindez csak azért mert rohadtul félsz a jövőtő,hogy az elvtársaid kimaradnak a kormányzásból és a felelősségre vonás téged is utolér.
  :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  SZEBB JÖVŐT!!
  :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD!!”
 • 11. Zaraki_Kenpachi 2009. május 07. 07:19
  „AHA, ha rajtam múlna az összes sztrájkolót a MÁV-nál utcára tenném és adnék munkát helyette annak, akinek most sürgősen kell. A MÁV azt hazudja telefonba, hogy az ország érdeke miatt sztrájkolnak, valójában a Gaskó féle csürhét követő agyatlan barmok csak a saját kedvezményeiket féltik és le vannak szarva az emberek. E-mailben próbáltam infot kérni, mert utaznom kellene főiskolára, de szarra való az összes ügyintézőjük, mert vagy leszarják az embereket, vagy azt se tudják, hogy mi lesz most.

  Anno az összes mávos alkalmazott ingyen tanult, könnyű dolguk volt a régi átkosban. Most meg azt hiszik ők szarják a spanyolviaszt. Nem, itt ne szórakozzanak más emberrel, aki becsületes munkával keresi meg azt a pénzt, amivel a veszteséges személyszállítást igénybevéve el akar valahova jutni. Ki nem szarja le a sztrájkot. Ha így áll a MÁV, akkor kirúgni azzal a hájas Gaskóval együtt mindenkit, aki benne van.”
 • 10. buggyant 2009. május 07. 06:14
  „Végre egy értelmes döntés a Kisalföld Volán részéről. Szerintem már halálosan unja mindenki hogy a vasutasok állandóan, minden évben kétszer a vizsgázókat szivatják. A sztrájknak nem az volna a lényege, hogy szivassuk az utasközönséget, mert elégséges szolgáltatást biztosítani kellene. Hiszen nem az utasok ellen kellene hogy irányuljon. De nálunk mindent olyan agyatlanul csinálnak, egy sztrájkot sem tudnak tisztességesen megszervezni. Nem véletlen hogy a közvélemény ellenük van. Kivéve persze az állandóan kocsival közlekedők. Azoknak mindegy.”
 • 9. Koppany 2009. május 06. 19:24
  „AHA. Azt hiszem kicsit el vagy szállva a föld felszínétől... Lehet hogy neked érdeked az, hogy valaki sztrájkoljon? hmmm tudod, majd ha a fiad nem ér oda az érettségire, akkor esetleg elgondolkozol :)”
 • 8. Primax 2009. május 06. 18:09
  „AHA #2-nek :
  " Ne vádolj, ne fogadkozz,
  ne légy komisz magadhoz,
  ne hódolj és ne hódíts,
  ne csatlakozz a hadhoz."
  ( József Attila 1937 )
  Nem mindig jó az "egyet akarás"...”
 • 7. MTT 2009. május 06. 16:41
  „A vasutasok nagy kegyesen lemondták a ballagás miatt, most meg a Volán, - szóval lassan nem tudom, mi lesz itt. Gondolt valaki egy percig is azokra a vizsgázókra, akik esetleg csak tömegközlekedéssel tudnak bejutni az iskolába? Nem mindenkinek van autója. Na itt van ZÉRÓ TOLERANCIA!!! Ha ezt meglépik, én szégyellem magam, helyettük.”
 • 6. AHA. 2009. május 06. 16:01
  „Koppany
  Ó, a szegény érettségizők! Biztos az idén akkor elmaradna az érettségi!Ebbe az országban csak hülyék élnek?”
 • 5. AHA. 2009. május 06. 16:00
  „ttt111
  Pont az ilyen gondolkodásmód miatt nem megy ez az ország semmire.”
 • 4. Koppany 2009. május 06. 15:59
  „AHA. Gondoltál te az érettségizőkre? Akik vonattal tuti nem jutnak el oda, ahova kell nekik, mert sztrájk sztrájk után van... Ha a Volán is sztrájkolna, mi lenne velük? Szerinted eltekintenek tőle? Adnak nekik esélyt? Adnak... egy évvel később nagyjából... Ha átélnéd, akkor nem hangoztatnád az "összefogást"...”
 • 3. ttt111 2009. május 06. 15:43
  „ha összetartás alatt azt érted, hogy sztrájkoljon mindenki akkor az nem is kell..”
 • 2. AHA. 2009. május 06. 13:47
  „Magyarországon soha nem lesz összefogás. Ez a nép nem egyet akar! Meg is látszik az ország helyzetén.”
 • 1. bussz 2009. május 06. 12:01
  „Nagyon helyes!!!:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színre léptek a városvédők

Győr - A városháza tisztségviselőinek a városi ügyekhez való hozzáállását is kifogásolta kedden… Tovább olvasom