Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Nem szivárog a gáz: visszatérhetett otthonába negyvenöt család Gönyűn

A kisalfold.hu úgy tudja, hogy vasárnap kora délután földmunkát végző munkagép sértette meg a gázvezetéket, mely eltörött.
17 óra 39 perc

"A gázszivárgást sikerült elhárítani, a gönyűi Rákóczi utcában élő lakók visszatérhettek otthonaikba" - mondta Dobos Viktória tűzoltó hadnagy, a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője. 

Vasárnap, 16 óra 26 perc

Információink szerint a katasztrófavédelem munkatársai és mentők is megérkeztek a helyszínre.

Több családnak egyelőre el kellett hagynia az otthonát; a gázszolgáltató, a GDF SUEZ szakemberei dolgoznak a veszélyes helyzet elhárításán.

"Földmunkát végző gép 56 milliméteres gázvezetéket tört el vasárnap kora délután a Rákóczi utcában. Több egységgel vonultunk a helyszín biztosítására, összesen 45 főt kellett kiköltöztetni otthonaikból.

Jelenleg is dolgoznak a szakemberek a hiba biztonságos elhárításán" - közölte érdeklődésünkre Dobos Viktória tűzoltó hadnagy, a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője.


Nyitóoldali képünk illusztráció! 
 
  

Olvasóink írták

 • 8. verembele 2012. augusztus 28. 14:52
  „Tisztelettel:
  2.ahaha 2012.08.26. 17:04 (csak neked)
  Szerinted olvassák az általad felvetett írásod? Szerintem nem! Nem itt kell panaszt tenni.. és nem 1 év után...
  Talán az 1 km-re fekvő szolgáltatónál panaszkodj.. Címe: Puskás T. u. 37-39
  MÁS: Egyébként akármilyen hihetetlen de van jogszabály pl. nyomvonalas létesítmények megközelítésére is.
  Mint pl.: a víz-a gáz-a telefon-a villamos kábel-a hőtáv-a...minden ami föld alá van dugva.
  Speciel az egyik ilyen szabály 19/a § szerint a gázelosztó vezeték biztonsági övezetéről szól
  Tehát eszerint minden gépi földmunkavégzés-kivéve a szilárd burkolatbontást- 2-2 m TILOS!!!
  Akkor miről beszélünk. Kézzel, óvatos földmunkával kell a munkaárkot kialakítani.
  Na de a mai rohanás ezt nem engedi meg. Inkább megéri keresztülgázolni (szakítani) mindent ami a "Projekt" több milliárdos útjába áll.
  Üdv.”
 • 7. polgar79 2012. augusztus 28. 08:10
  „Így igaz.”
 • 6. gonzo 2012. augusztus 27. 21:18
  „5.polgar,amiről írsz az más tészta,én a cégeknél alkalmazott bontási/ásási technikáról írtam.Akkor nálatok is az alvállalkozó alvállalkozójának 13. alvállalkozója végezte valószínűleg a tényleges munkát.Magyarul rabszolgatartó c-tipusúak összszedik a környékükön élő szerencsétlen embereket és napi 2ezer forint plusz kajáért robotoltatják őket.Persze szakértelem nulla.

  Ebben nagyon igazad van.És ez nagyon szomorú.”
 • 5. polgar79 2012. augusztus 27. 19:13
  „4 .gonzo! Akik nálunk csinálták azt se tudták minek jöttek ide Mátészalkáról! 10 cm vízmértékkel állították be a kimenő csövet vízbe. Szerintem lejteni kellene nem? Elvágták a vízvezetékemet hiába mondtam ne ott ássanak, úgy megjavították este nem volt vizem.Az utakat fölszabdalták ,mert mondvacsinált okok miatt nem fúrtak át.Így egyszerűbb volt.Nem volt meg a felszerelésük egy homokos talaj átfúrásához.Közműtérkép van csak olvasni nem tudják!”
 • 4. gonzo 2012. augusztus 27. 15:25
  „3.polgi,nem a szakértelem hiányzik,hanem a közműtérkép.A bontásoknál a markolósnak általában azt az utasítást adják,hogy ÓVATOSAN!Húz egyet a kanállal,aztán egy proletár lemegy a gödörbe és megböködi ásóval az alját.Ha nem érez semmit,újra húz a gép 10 centit.Ha szerencséjük van nem tépnek el semmit.Ha nincs,akkor igen.Nem a gépkezelő a hibás,a dilettáns főnökei akik közműtérkép nélkül küldik ki ásni.
  Így tép az e-onos gép vízcsövet,a gázos markoló földkábelt,a vízműves meg gázcsövet.”
 • 3. polgar79 2012. augusztus 26. 18:09
  „Hurrá!Igaz már meg se lepődünk, ha víz, gáz, vagy villany látja kárát a csatornázásnak.Sajnos a szakértelem hiányzik, pedig elég sokat kell fizetni a csatornáért! Itt jelezném, hogy elég sok utca nem lett még helyreállítva, eső után megsüllyedtek a visszatemetett gödrök, sajnos a telken belüli 1m darabon is!”
 • 2. ahaha 2012. augusztus 26. 17:04
  „Tisztelt Gázszolgáltató!
  ÉLETVESZÉLY MIATT azonnali intézkedés kérése!

  Szeretném jelezni, és azonnali segítségüket kérni az alábbiak miatt:

  Múlt évben Győr, Stadion úton gázszivárgás javítása miatt út- járda felbontást végeztek. Munka végeztével a kiásott gödrök visszatemetése, föld ledöngölése, és annak lebetonozása hagy kivánnivalót magaután, mivel jelenleg beszakadt az út, a járda, és a kapu lépcső alatti része megsülyedt több helyen is . Nagy lyuk tátong, a viz kimosta a földet, életveszélyes a Stadion út 9, és 11 számú társasház lépcsőházaknál. Mivel az ügy halasztást nem tür, az ügy súlyosságára és sürgősségére való tekintettel kérjük azonnali intézkedésüket!
  Utca lakóinak képviseletében!”
 • 1. Mankapunka 2012. augusztus 26. 16:35
  „Be kell őket engedni valamelyik afterparty-ra ott! Ott tuti meleg van,és feküdni is lehet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forrt a levegő a szépségek körül: íme, a Queen of Hungary megyei jelöltjei - fotók

Szombaton négy kategóriában dőlt el, kiknek a fejére kerültek a Queen of Hungary koronai. Győr-Moson-Sopron megyéből öten vehettek részt a döntőben. Tovább olvasom