Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Nem pihen a NAV nyáron: egy éven belül kétszer bukott le a fagyizó

Tizenkét napos üzletbezárásra számíthat az a fagyizó, mely egy éven belül kétszer is lebukott nyugtaadás elmulasztása miatt. A büntetés akár 1 millió forinta is rúghat.

"Félidőnél tart a NAV nyári ellenőrzési akciója. Az eddigi ellenőrzések során a Nyugat-dunántúli régió mindhárom megyéjében a korábbi évek tapasztalataihoz képest nagyobb számban találkoztak az adóellenőrök visszatérő mulasztókkal" - kezdte értékelését Kovács Mária, a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatójának sajtószóvivője.

A NAV nem a spájzban, hanem a strandokon van

"Az Adó- és Vámhivatal nyári ellenőrzéssorozata július 2-ával indult. Az országos akcióban a számla-, és nyugtaadási kötelezettség teljesítését, a forgalmazott árucikkek eredetét, a jövedéki termékek forgalmazását, a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják kiemelten az adóellenőrök és pénzügyőrök.

Intenzívebb NAV jelenlétre számíthatnak az üdülőterületeken, strandokon, nagyobb rendezvényeken, fesztiválokon.

Az ellenőrzések fő célja a prevenció, az önkéntes jogkövetés elősegítése, a közteherviselés szélesítése. Ennek ellenére a tapasztalatok azt mutatják, hogy minden ellenőrzéssorozat alkalmával találkoznak revizoraink visszatérő jogsértőkkel" - folytatta Kovács Mária.

Nézzünk néhány példát az adóellenőrök mindennapi munkájából

A Zala megyei adóellenőrök az őstermelőket ellenőrizték. Célirányosan egy Balaton parti főút mellett már évek óta értékesítő vállalkozót is "górcső" alá vettek, mivel nála már korábban is tártak fel mulasztást. Az adóellenőrök megállapították, hogy a vállalkozó ismét be nem jelentett foglalkoztatottakat alkalmazott.

Vas megyében az adóellenőrök az Őrségi Vásár árusait ellenőrizték. Az akció során a revizorpárost is meglepte, hogy másfél órán belül ugyanazon egyéni vállalkozó két különböző értékesítési pontján nem adtak számlát. Úgy tűnik, hozzá nem jutott el időben az ellenőrzés híre.

Aki nem ad számlát, akár 1 millió forintos büntetést is kaphat

"Tizenkét napos üzletbezárásra számíthat az a fagyizó, mely egy éven belül kétszer is lebukott nyugtaadás elmulasztása miatt.

Azokat, akik nem adnak számlát illetve nyugtát, vagy nem a helyes összeget tüntetik fel a vásárlást igazoló bizonylatokon, a NAV 1 millió forintig terjedő mulasztási bírsággal sújthatja.

Az ismételt mulasztás súlyosbító körülménynek számít, ezért az érintettek magasabb összegű mulasztási bírságra, illetve üzletbezárásra is számíthatnak" - zárta szavait Kovács Mária.
 

Olvasóink írták

 • 11. dödike 2013. augusztus 03. 08:55
  „Zala meg Vas megye.Mi van Győr- Moson- Sopronnal,tudtommal ez jobban érdekelné az ittenieket,mert vannak erre is bőven no blokkosok.”
 • 10. Kukac40 2013. augusztus 02. 17:31
  „Fagyistól, fodrásztól még soha nem kaptam blokkot se, nem számlát. :) Nem pihen a NAV? Akkor milyen amikor pihen? Mennyi is a be nem hajtott adók összege? :)”
 • 9. oxana 2013. augusztus 02. 17:24
  „8. Mankapunka

  Igen, a padon ülö vénasszonyok szájától ments meg Uram, Isten.”
 • 8. Mankapunka 2013. augusztus 02. 16:19
  „Mert Lacikának csak a szája jár, mint a vénasszonyoknak a házelőtti padon.”
 • 7. oxana 2013. augusztus 02. 15:38
  „4. Lacika62

  Miért nem hívtad a NAV-ot? Mindenféle adócsalóval szemben én allergikus vagyok.”
 • 6. Sidamo 2013. augusztus 02. 15:00
  „Jó lenne, ha egyszer a győri vásárcsarnokban is ellenőriznék az őstermelőket, az ál őstermelőkről nem is beszélve.”
 • 5. radairosseb 2013. augusztus 02. 13:05
  „a jereváni úti zöldséges, meg rendszeresen drágábbat üt be a kiírt árnál”
 • 4. Lacika62 2013. augusztus 02. 12:49
  „3. oxana 2013.08.02. 12:22 Én igen reklamáltam akkor sem kaptam...”
 • 3. oxana 2013. augusztus 02. 12:22
  „1. lilimama08

  Gondolom, reklamáltál?”
 • 2. Tibi1 2013. augusztus 02. 09:02
  „...de a fagyit azért megették - gondolom...
  (Jó ez a revizorkodás...)”
 • 1. lilimama08 2013. augusztus 02. 07:46
  „A vásárcsarnokban sosem kapok számlát egyetlen árustól sem. Legutóbb az emeleti pékségnél nem tágítottam, erre kaptam egy számlát feleannyi összegről, mint amennyit fizettem...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Japán fiatalember tíz hónap alatt tanult meg felsőfokú szinten magyarul Győrben

Sato Daigo a Jedlik-iskolában tíz hónapot tanult, s nulláról indulva felsőfokú magyar nyelvvizsgát szerzett. S még azt is megtudtuk tőle, hogy Japánban is népszerű a szóda. Tovább olvasom