Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Nem oszlik fel a mezőörsi képviselő-testület

Mezőörs - Az előzetes sejtésekkel szemben mégsem oszlott fel a mezőörsi képviselőtestület. A falu lakói közül többen alaposabb és a korábbinál higgadtabb hangvitelű, érdemi munkára szólították fel a nyolc képviselőt, akik közül hatan jelentek meg csütörtökön a késő estébe nyúló képviselő-testületi ülésen.

Marad a testület és marad a polgármester is a Győrtől húsz kilométerre lévő Mezőörsön. Ez a tény, ami egyelőre biztos, ám többen szívük szerint egy új választásoktól reméltek  az eddiginél lendületesebb és hatékonyabb munkát. Forrong a falu, indulatok kavarognak akár a legjobb ismerősök, netán szomszédok között.

A testületi ülés az éjszakába nyúlt.
A testületi ülés az éjszakába nyúlt.

Bogárdi Zoltán
Bogárdi Zoltán
A kisalfold.hu-n száznál is többen szóltak hozzá a a Ki ütött először? Pofozkodás Mezőörsön címmel megjelent írásunkhoz március 11. óta. A világhálón kialakult vitában ajánlotta fel először lemondását Bogárdi Zoltán polgármester, aki nem titkolta: ebben a tettlegességig elmérgesedett helyzetben nehéz jó döntéseket hozni, a település kiegyensúlyozott, megszokott életét irányítani. A község első embere a nyitott testületi ülésen is megerősítette lemondását, illetve javaslatot tett a képviselőtestület újraválasztására, ám javaslata süket fülekre talált.

Olvasóink írták

 • 13. Kérelmező 2008. április 11. 11:13
  „EMBEREK, VÁLASZTÓPOLGÁROK!

  Sokat elmélkedtem kicsiny falunk helyzetén, és arra a következtetésre jutottam, hogy minden úgy zajlik helyi szinten (csak kicsiben) mint a nagy politikában.
  Lásd a képviselő testület (akik állítólag függetlenek) nem tud közös nevezőre jutni.
  Alakul két csoport -->következmény 4-4-es döntés képtelenség. (patt helyzet)
  Az egyik csoport:
  - nem vesz részt a közös munkában. -->lásd FIDESZ
  - nem akarnak lemondani -->lásd MSZP

  A másik csoport meg akarja oldani a kialakult helyzetet és le is kíván mondani -->lásd se nem FIDESZ se nem MSZP -->Ők valóban a falu érdekeit néző FÜGGETLEN KÉPVISELŐK!

  Egy dolog biztos, hogy Mezőörsnek és az Országnak csak az lenne jó, ha ELŐREHOZOTT IDŐKÖZI VÁLASZTÁSOKAT TARTANA!

  Kérjük meg képviselőinket, hogy tegyék félre személyes sérelmeiket és a köz javáért, a falu érdekében mondjanak le mandátumukról és ÍRJANAK KI ÚJ VÁLASZTÁST, hogy kicsiny falunk el tudjon mozdulni a holtpontról és el tudjon indulni egy döntéshozó testület által kijelölt úton.”
 • 12. Kérelmező 2008. április 11. 11:10
  „EMBEREK, VÁLASZTÓPOLGÁROK!

  Sokat elmélkedtem kicsiny falunk helyzetén, és arra a következtetésre jutottam, hogy minden úgy zajlik helyi szinten (csak kicsiben) mint a nagy politikában.
  Lásd a képviselő testület (akik állítólag függetlenek) nem tud közös nevezőre jutni.
  Alakul két csoport ? következmény 4-4-es döntés képtelenség. (patt helyzet)
  Az egyik csoport:
  - nem vesz részt a közös munkában. ? lásd FIDESZ
  - nem akarnak lemondani ? lásd MSZP

  A másik csoport meg akarja oldani a kialakult helyzetet és le is kíván mondani ?lásd se nem FIDESZ se nem MSZP ? Ők valóban a falu érdekeit néző FÜGGETLEN KÉPVISELŐK!

  Egy dolog biztos, hogy Mezőörsnek és az Országnak csak az lenne jó, ha ELŐREHOZOTT IDŐKÖZI VÁLASZTÁSOKAT TARTANA!

  Kérjük meg képviselőinket, hogy tegyék félre személyes sérelmeiket és a köz javáért, a falu érdekében mondjanak le mandátumukról és ÍRJANAK KI ÚJ VÁLASZTÁST, hogy kicsiny falunk el tudjon mozdulni a holtpontról és el tudjon indulni egy döntéshozó testület által kijelölt úton.”
 • 11. Beköltöző 2008. április 11. 10:47
  „Tisztelt Gondolkodó!

  Hiába vár feleletet a kérdésire azokra nem fog választ kapni!
  Zsédely Rudolf, Szabó Tiborné, Sarkadi Tibor és Mandl Gábor nem fogja Önnek ezt a szivességet megtenni. Eddig sem tették, miért ebben az esetben lenne ez így!!!!
  Meglátásom szerint Ők nem független képviselők, valaki irányítja őket, és más érdekeket képviselnek, ahelyett, hogy a falu működésével az itt élők sorsával foglalkoznának.
  Lehet, hogy a szálak a falun kívülre is vezetnek?????
  Ezért gondolom azt, hogy a kérdéseire nem kap választ, hiszen van mit takargatniuk!”
 • 10. Gondolkodó 2008. április 11. 10:13
  „Tisztelt Hozzászólók és Olvasók!

  Az eddigi hozzászólások nagy többségben nem a valós helyzetről, hanem a személyeskedő megnyilvánulásokról szólt. Mindenki védte a saját álláspontját kultúrált vagy nem kulturúlt stílusban. Utóbbi miatt szégyenkeztem, azok helyett is akik ilyen stílusban ,,fogalmazták" meg mondanivalójukat. Gondolom mindezt azért tették, hogy a személyeskedésbe átcsapó vita elterelje a valós gondokról, a TÉNYEKEN ALAPULÓ IGAZSÁGRÓL az emberek figyelmét. Sajnos sikerült is nekik, hiszen az igazi problémát nem sikerült megoldani azóta sem.
  Mi is ez ,,PROBLÉMA"? Aki nem tudná vagy nem akarná (nem is akarja) megérteni:
  A FALU LÉTE ÉS MŰKÖDŐKÉPESSÉGE!

  Az eddigi hozzászólások közt csak négy képviselő nyilatkozott meg arról, hogy képesek határozott lépéseket tenni ezért a célért. Képesek lemondani csak azért, hogy az új választásokon a falu választópolgárai eldönthessék a mérleg nyelvét erre vagy arra.

  Kérdem, hogy a másik négy képviselő miért nem teszi ezt meg?
  Milyen Önös vagy más célok vezérlik Őket abban, hogy akadályozzák a falu működését.
  Ki ezért a felelős?
  Kinek jó ez, és miért?
  Miért hagyták, hogy idáig fajuljanak a dolgok?
  Takargatnak valamit, amiről jobb ha nem tud a falu népe?
  (Ezeket a kérdéseket fel szerettem volna már tenni, több nyilvános testületi ülésen. Sajnos egyes képviselők nem jelentek meg, így hát válaszok nélkül maradtam. (Én ott voltam, Önök miért nem? Pedig ez a dolguk!)

  Ezek szerint igazam volt abban amiket korábbi hozzászólásaimban leírtam, hiszen a falu ügyeihez való hozzáállásuk és tetteik ezt bizonyítják!

  "AKI NEM HISZ AZ IGAZÁBAN, AZ NEM IS MOND IGAZAT!"

  "AKI FÉL AZ IGAZSÁGTÓL ÉS NEM MERI AZT MEGMÉRETTETNI, AZ EDDIG SEM MONDOTT IGAZAT!"

  Derüljön ki végre az igazság! Tudja meg már mindenki, hogy ki irányítja, gerjeszti ezt a közösség megosztó ,,politikát"!

  Várom a Polgármester Úr és a Képviselők tényeken alapuló,dokumentumokkal igazolható válaszait a kérdésekre. Ismerje már meg ország-világ a valódi helyzetet.”
 • 9. mesélő 2008. április 04. 17:07
  „Mese a "lény"-ről

  Harminc egynéhány éve jelent meg Mezőörsön a "Lény". Az első években jegyeket lyukasztott, tett-vett s közben keményen irtotta saját szürke állományát.
  A rendszerváltáskor "kiteljesedett" nagy Lény lett.
  Mivel jó családba került és maradt még pár agytekervénye, "vagyont" szerzett?!!!- persze becsületesen.
  Dolgoznia már nem kell, igaz ezt a fogalmat előtte sem igazán ismerte,- úgy döntött, neki hatalom kell.
  Talált a falunkban 250 dühös embert, - hogy hogyan? ne kérdezd!
  A Lény megnyilatkozott és ő lett mr.Paragrafus.
  Csendben sírdogálok és arra gondolok, hány jó, becsületes, rendes ember jár-kel a világban.
  Mr. Paragrafus - vagy Jogszabály még soha, semmilyen helyzetben, a nap egyetlen másodpercében sem gondolt a KÖZRE, önös érdek vezérelte mindig!
  Szégyenkezem, és higgyétek el nem a Lény miatt, hanem miattatok 250 ember!
  A csalódásom óriási, a Ti bűnötök nagy, majd számoljatok el a lelkiismeretetekkel!!!! Mert egyszer mindenki elszámol. MINDENKI!!!”
 • 8. tavaszka 2008. április 04. 11:39
  „"Kedces"hangadó!
  Lehet ezzel a testülettel többre mennénk, mint a mostanival!”
 • 7. még egy hangadó 2008. április 01. 23:18
  „Kedces Asa!
  Szívemből szóltál.Igazad van, mert mindenki "meg lett hallgatva". A macska meg fel van mászva a fára (helytelen szóhasználattal). Javaslom egy új önkormányzati képviselőtestület felállítását. A polgármester legyél TE, a tagok: 1.Pirik Benedek , 2. Turócziné Dunár Gyöngyi, 3.Kuti Attila, 4. Takács László 5. Rákóczi Attila 6.Turócziné Kiss Rita 8. Laposáné Bán Klára Én igérem Rátok szavazok. Ja, és ne hogy áprilisi tréfának vedd!!!!! Komolyan?!”
 • 6. költöző 2008. április 01. 09:54
  „Felháboritónak tartom, hogy egy polgármester nyilvánosan lehazugozza az embereket. Minden szava :Hazudtok!
  És ő? ????
  ha tájékoztatná a falut,a képviselőket, és jegyzőkönyvek is meglennének! mik derülnének ki???
  A betelepitettek szerződéseinél merre hajlott akeze, a falu felé vagy önmaga felé???
  Azok támogatják, akik a legirigyebbek másokra.
  A testületi ülésen hozzászólók jobb ha a saját házuk táján néznének körbe, mitől nyilt ki a igy a szájuk.
  Az értelmes, iskolázott embert meg lehurrogják.
  Igy sosem jut előre a falu. Toporogtok a választásokig.
  Ilyen felfogással az után is....
  Költöző”
 • 5. Asa 2008. március 30. 17:17
  „Drága Kompromisszum?!
  Te érted amit írsz?
  Aki ott volt, meg lett hallgatva, ugyanis mindenki kaphatott szót.
  Jó hír, hogy a hangadók vannak többségben, eddig ugyanis csak a " csendes többségről "volt szó.
  Meghallgatnánk a másik felet is, csak a képviselőasszony éppen színházban volt, nem tudott hozzászólni. Alpolgármester úr is belekeveredett a mondókájába, az a gond, hogy egyik szavával agyoncsapja a másikat. S.T. mondanivalóját hallgasd meg te, hátha megérted, és a 4.képviselő úrnak szerintem nincs is véleménye,legalábbis nem osztotta meg velünk.
  Az meg, hogy te ebben nem veszel részt, és"nem akarod meghallgatni a hangadókat"érthetetlen számomra.Biztos ez a demokrácia.Gratulálok,csak így tovább!”
 • 4. kompromisszum? 2008. március 29. 15:25
  „Mezőörs község egy község, amelyben nagyon sok ember él. Demokráciában. A demokrácia szó szabad értelmezése szerint mindenkinek joga van saját véleményt formálni, tehát tiszteletben kell tartani a másik ember véleményét, személyiségét, NEM rágalmazni, szidalmazni a másikat. A hangot adók azt hiszik, hogy mivel ők vannak többségben, a másik félnek nem lehet véleménye, őket nem kell meghallgatni?
  Ez is egyoldalúság. Miért nem lehet meghallgatni a másik felet is; én nem értem magukat! Hangosan szidalmazni egymást? Rajta, folytassák, én ebben nem veszek részt, ezért nem akarom meghallgatni a hangadókat, akik nem hajlandók kompromisszumra!
  Önök zúzzák szét ezt a falut!”
 • 3. tyson 2008. március 28. 15:51
  „Már nagyon a bögyömben van az a 4 grácia,legfőképpen a Sarkadi.Ugyanis a fiatalok nagyon jól érzik magukat a faluházas bulikon és ő képviselő létére ezt is tönkre tenné.Hát kiő?És a többi?”
 • 2. elkeseredett örsiek 2008. március 28. 12:00
  „Helyesbítenék. A javaslat csak 4 süket fülre talált, ugyanis három képviselő a polgármesterrel együtt a testület feloszlatása mellett volt.Tehát Mezőörsön újra 4-4 az állás.”
 • 1. sony 2008. március 27. 20:58
  „Csak az a gáz, hogy Bogárdi úr egyedül, a békés rendezéshez kevés. Az Ő szándéka szerintem eddig is meg volt ezirányba.
  A "négyek bandájából" a többi megint nem ért rá, hogy megtisztelje a falut ls a választókat a jelenlétükkel?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Somogyi Tivadar Győr negyedik alpolgármestere

Győr - Somogyi Tivadart választották meg a város negyedik alpolgármesterének. Szó volt a rendőrség… Tovább olvasom