Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Nem nyitott ki a baráti bölcsőde

Gyerekzsivajtól kellene hogy hangos legyen a baráti bölcsőde, mégis csend van. Húsz család várja, hogy a bölcsőde használatbavételi engedélyt kapjon.

"A hatóságok részéről nincs kifogás, mindegyik lemondott fellebbezési jogáról.

A bölcsőde szomszédságában lévő telek tulajdonosa azonban ezt még nem tette meg, ezért nem kapta meg az intézmény a használatbavételi engedélyt" – mondta megkeresésünkre Juhászné Árpási Irma győrújbaráti polgármester. Hozzátette: "Amint beszerezzük ezt a dokumentumot, nyit a bölcsi."

Üres az udvar a győrújbaráti bölcsődében. Fotó: B. A.
Üres az udvar a győrújbaráti bölcsődében. Fotó: B. A.

Megkerestük a telekszomszédot. Kérdésünkre, hogy miért nem mondott le fellebbezési jogáról, elmondta: – Az elmúlt egy évben, amióta a bölcsőde építkezése elkezdődött, használták a telkem nagy részét.

Mivel nincs kerítés, a munkások nem tudták, hogy hol a határ az önkormányzati és az én telkem között, így az enyémen is közlekedtek az autók, a telkemen végezték el szükségleteiket, az ételmaradékok is a fa alatt díszelegnek, bokáig érő por van. Kártalanítást kértem az önkormányzattól emiatt. Nem anyagit, csak azt, hogy eredeti állapotára állítsák vissza a telkemet.

Ez a mai napig nem történt meg, de nem ezért nem írtam alá a fellebbezési jogról való lemondást. Saját sérelmem miatt nem okoznék kárt a szülőknek és a gyerekeknek. Az építkezés egy éve alatt mindig mindent aláírtam, nem vagyok semminek az elrontója. Késve kaptam meg a dokumentumot, ezért nem volt alkalmam előbb aláírni.

Ráadásul az önkormányzat nem tájékoztatott arról, hogy szeptember 3-án szeretné megnyitni a bölcsődét. Ma lemondok a fellebbezési jogomról.
Az aláírás tegnap megtörtént, ezt a polgármester megerősítette.

A telek azonban két személy tulajdonában áll, s a használatbavételi engedélyhez szükség van a másik tulajdonos kézjegyére is.

Számára – mivel hetek óta Pécsen tartózkodik – futárszolgálattal küldték el a dokumentumot, amint kézhez kapja, ellenjegyzi.

Ez esetben a bölcsődét jövő héten birtokba vehetik a gyerekek. Ebben bíznak a szülők is, a telekszomszéd pedig abban, hogy telkét október végéig helyreállítja az önkormányzat.

Olvasóink írták

  • 1. Pedró 2012. szeptember 06. 11:57
    „Az egészbe azt nem értem, hogy a legérintettebb személyeknek - szülők - miért a szombati megnyitón kellett megtudniuk, hogy hétfőn nem hozhatják gyermekeiket!!
    Simán közölhették volna a korábban megtartott szülői értekezleten, hogy nem garantált a szept. 3-ai kezdés!!
    A szombati bejelentés mikéntjét meg inkább nem is véleményezem!!
    Voltak ám megnyúlt, döbbent arcok, hogy most mi lesz...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A közös képviselőnek kell rendeznie az ügyet

Dr. Koszoru István, a LOSZ Jogi Munkabizottságának titkára arról adott tájékoztatást, hogy az… Tovább olvasom