Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Nem mindenkinek tetsző haltelepítés

A győri, Nádorvárosi Horgász Egyesület 92 mázsa pontyot, 280 kiló csukát helyezett ki vizeibe a napokban.

A telepítéssel nincs minden horgász megelégedve, vannak, akik kifogásolják a halak vizek közötti elosztását.

Alig fejeződött be az őszi haltelepítés a győri, Nádorvárosi Horgász Egyesületnél, jelentkezett egy horgász, aki a gyirmóti horgászok nevében azt kifogásolta, hogy már megint a győri vizekbe tettek halat, a településrésznél lévő horgászvízbe pedig nem. Úgy érzi, az egyesület vezetése a győrieket előnyben részesíti, őket meg hátrányosan kezeli. Az egyesület elnöke, Sándor András megkeresésünkre elmondta, az őszi haltelepítést november 11-én végezték el, a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt a Holt-Marcal vízpartjának megközelítése, a kialakult, bevált telepítési helyek elérése nem minden esetben volt lehetséges.

– Normális körülmények mellett négy telepítési hely adott ahhoz, hogy azonos távolságban tudjuk a telepítéseket elvégezni vízterületünkön. A Holt-Marcal gátőr alatti része és a gyirmóti sziget megközelíthetetlen volt tehergépkocsival. Köztes megoldásként az úgynevezett gyirmóti fahídnál helyeztünk ki a halakból két részmennyiséget, vagyis a telepítés ötven százalékát. Ez a mennyiség arányos a hivatkozott telepítési helyek vízterületének mértékével – magyarázta Sándor András.

Az elnök elmondta, hogy háromnyaras pontyból 9200 kilogramm, kétnyaras csukából 280 kiló került a horgászvizekbe, amelyekbe éves szinten 17.934 kiló ivadékot is helyeztek.

A telepítést követően november 26-án, csütörtökön éjfélig általános horgászati tilalom van érvényben az egyesület vizein.

– Ezen időszak alatt folyamatos – éjjel-nappali – ellenőrzést végeznek társadalmi halőreink, esetenként a rendőrség segítségét is igénybe vesszük – mondta végül Sándor András.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első a győri jogi képzés

A győri jogi és igazgatási képzés első a rangsorban a Heti Világgazdaság összesítése szerint.
Tovább olvasom