Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Nem minden kéményseprő igazi

Győr - Kéményseprőnek, diófelvásárlónak vagy éppen az áramszolgáltató munkatársának adják ki magukat azok a szélhámosok, akik az ünnepekre a hiszékeny emberektől akarnak – sajnos tudnak is – pénzt kicsalni. A rendőrség kéri: legyenek óvatosak az emberek.
A kisalfold.hu arról számolt be csütörtökön, hogy álkéményseprő járja Győr utcáit, meg akarja nézni a tűzhelyeket, fekete ruhában van, mappát tart a kezében, hogy hitelesebbnek tűnjön. Hogy pontosan mi a célja a Kuti Józsefként bemutatkozó férfinek, nem tudni, mert hebeg-habog, és a hírek szerint majdnem mindenhonnan kidobják. De csak majdnem: sajnos a Kéményseprő és Tüzeléstechnikai Szolgáltató Kft. (Kétüsz) tudomása szerint a győri Damjanich utcában 6 ezer forintot szedett ki egy idős lakóból. Majd Gyárvárosból érkezett bejelentés a társasághoz, amelynek nevében kéményseprőnek adja ki magát a férfi. A társaság erről már jelentést is tett a rendőrségnek.

A Kisalföld úgy tudja, a férfi már Adyvárosban is megjelent. De ne higgyen neki senki, kérjenek tőle igazolványt. Ugyanis az illető hiába van fekete ruhában és hiába tart mappát a kezében, ha nincs nála megfelelő eszköz, műszer, lakó-nyilvántartási könyv és igazolvány. S főleg akkor nem szabad neki hinni, ha a Kétüsz nevében a tűzhelyet akarja ellenőrizni, ami a gázszerelő dolga lenne.

De nemcsak álkéményseprő járja a várost, megjelentek más „hiszékenység-vámszedők", például magát az áramszolgáltató munkatársának kiadó csaló. Győr belvárosának egyik társasházi lakásába csengetett be így egy ismeretlen. A háziasszonyt befizetési kötelezettségének elmulasztásáról tájékoztatta.

Miközben „tisztázták" a vitatott kérdést, addig a tolvaj észrevétlenül vett magához egy borítékot, melyben 100 ezer forint készpénz volt.

Ezután kellő alázattal kérve az asszony elnézését, zsebében a pénzzel távozott.

Dióvásárlás ürügyén kopogtatott be két roma asszony Győrszentiván egyik családi házának udvarába a délutáni órákban. Az események a már jól ismert módon folytatódtak. Míg egyikük a sértett figyelmét kötötte le, addig társa a házba osont és 170 ezer forint készpénzt a szekrényből magához vett, majd társával távoztak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az áltűznek kicsi volt a füstje

Győr - Tűz volt Győrben a Pápai úti hulladéktelepen, a lángok veszélyeztettek egy 35 tonnás… Tovább olvasom