Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Nem mind parkoló, ami annak látszik

Győr - Előfordulhat, hogy hiába veszünk parkolójegyet, mégis büntetést kapunk, mert olyan helyen álltunk meg kocsinkkal, ahol azt közlekedési tábla tiltja, csak még nem tüntették el véglegesen a parkolóhelyet jelző felfestést. A szolgáltató gyors megoldást ígér, addig is erre érdemes figyelni.
„Az Árpád úton, a Jókai utcai kereszteződéshez közeli részen még mindig fel van festve a betonra a fizetős parkolóhelyek szokásos jelzése, de közben kitették a parkolni tilos táblát, amit kevesen vesznek észre, el is takarja a fa.

Két ilyen korábbi parkolóhelyről van szó és gyakran megállnak ott autósok – megvásárolva a parkolójegyet –, aztán vagy megbüntetik őket, vagy elszállítják járműveiket, ami ugyancsak sokba kerül.
Ez naponta többször is megtörténik, akkor is, ha sírva fakad a jóhiszemű autós. Jó megoldás lenne, ha ferde vonalak felfestésével jelölnék, hogy ezek már nem parkolóhelyek vagy legalább eltüntetnék a korábbi felfestést. Ezt máshol megtették, itt miért nem?" – írja egy olvasónk.

Megkeresésünkre a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. a következő tájékoztatást adta: „A győri önkormányzat döntése alapján a belváros területén idén módosítottuk a társaságunk üzemeltetésében lévő fizetőparkoló-hálózatot. Az átalakítás nyomán a megállni tilossal védett szakaszokon a parkolóhelyet jelző burkolati jeleket – a 20/1984. számú, az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről szóló miniszteri rendelet alapján – ideiglenesen szürke felülfestéssel tüntettük el. A szürke festést sajnos bizonyos idő alatt elkoptatja az időjárás és a gépjárművek kereke, ezért a megoldás ellenére előtűnhet a régi burkolati jel.

Tekintettel arra, hogy a fizetőparkoló-helyeket egyedileg azonosítjuk, az érintett területen munkatársaink pótdíjat természetesen nem szabtak ki. A végleges, marással történő eltávolítást társaságunk már megrendelte, a megvalósításra egy héten belül sor kerül."

Rimányi Zita

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendkívüli fórum válaszok nélkül - lesz-e összevonás?

Győr - Rendkívüli fórumon találkoztak a győri Gárdonyi-iskola pedagógusai, a szülők képviselői és a… Tovább olvasom