Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Nem marasztalta el az igazgatót a képviselő-testület

Győrújbarát - A győrújbaráti képviselő-testület legutóbbi bizottsági ülésén nem marasztalták el Takács Miklós igazgatót, aki még augusztus végén visszamondta az iskola Comenius-programját, így arra legfeljebb egy év múlva pályázhat az intézmény. A projekt kapcsán parázs vita alakult ki a község honapján, illetve a kisalfold.hu-n.
– Az ülésen Valastyánné Rábl Stefánia tanárnő tartott vetített képes előadást a Comenius-programról, majd a négy képviselőből és három külsős tagból álló bizottság tagjai megállapították: önkormányzati határozatot nem sértett az igazgató, hiszen a pályázatok a hatáskörébe tartoznak – mondta el lapunk érdeklődésére Ott László, a kulturális és oktatási bizottság elnöke. – Arról is szó esett, hogy az igazgatónak a pályázatokat illetően is megvannak az elképzelései, s a következő tanévben akár a Comenius-programra is pályázhatnak.

A kommentekből kitűnik, a szülők egy része nem értette, miért volt szükség a nemzetközi program visszamondására, hiszen előnyét érezték annak, hogy a diákok Szlovákiában, Romániában tanulhattak, jól érezték magukat. A bizottsági meghallgatáson Takács Miklós elmondta, azért is döntött a lemondás mellett, mert a korábbi, már lezárt projektek után, azok elszámolását követően az iskola számláján talált másfél millió forint értékű eurót, mint maradványt.

Amíg az elszámolás nem rendeződik, a pályázati lehetőséget félretette.
Utóbbi viszont azt is jelentette, hogy az intézmény és a vele együtt pályázó szlovák és romániai iskolák is elvesztettek 18 ezer eurót.

Olvasóink írták

 • 3. werna 2008. szeptember 22. 22:43
  „Hát valahogy nekem nem jön össze az a 2 dolog vacskamati 2. írásában, hogy támadásról, leszólásról beszél, amikor ő maga ugyanezt teszi. Ráadásul azokat az érveit, amelyek a bizottsági álláspontot alátászatanák valahogy elfelejtette közölni.
  Én már az enyémeket leírtam az előző cikkekhez kapcsolódóan, nyugodtan elolvashatja.
  Csak azt tenném hozzá spirit megjegyzéséhez, hogy testület nem "hagyja" tönkre tenni az iskolát, hanem jelentős részt vállal a tönkretételében. És igen sajnos tőlük csak annyira telik, mint a politikusoktól nagyáltalánosságban: saját, egyéni (sokszor kicsinyes) érdekeik biztosítása.”
 • 2. vacskamati 2008. szeptember 19. 14:06
  „spirit

  Tőled meg ennyi....
  Támadni, feszülstéget kelteni ,leszólni...
  Még az sem mentene ha kivételesen igazad lenne...
  Nem kell mindennel egyetérteni..
  Lehet minden döntéssel vitázni...érvekkel inteligensen ...”
 • 1. spirit 2008. szeptember 17. 12:18
  „Szégyellje magát a bizzottság, meg a testület is. Nyugodtan hagyják csak tönkre tenni az iskolát, óvodát. Tőlük ennyire telik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felrobbant a kandalló

Győr-Ménfőcsanak - Hatalmas szerencsével nem sérült meg senki abban a robbanásban, ami kedden… Tovább olvasom