Kisalföld logö

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -7°C | 2°C Még több cikk.

Nem marad el a Győr–Pápa vasútvonal villamosítása

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon bevezetésre kerül az ITF-menetrend. Milyen változásokat fog hozni?- kérdezte olvasónk.
SMS
„ A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon bevezetésre kerül az ITF-menetrend. Milyen változásokat fog hozni? Mit fogunk érezni belőle? Más: tavaly többször cikkeztek róla, hogy idén villamosítják a vasutat Pápa–Celldömölk felé. Hol tart ez most?"
Az ITF (azaz az integrált ütemes menetrend) Európában a korszerű, utasbarát menetrend szinonimája. Egyik lényege az ütemesség: a vonatok azonos időközönként (például óránként) indulnak, így a menetrend könnyen megjegyezhető, átlátható. Másik jellemzője a zónázás, ami azt jelenti, hogy a járatok egyes szakaszokon mindenhol megállnak, majd megállás nélkül száguldanak a célállomás(ok)ig.

 
A MÁV a Dunakanyar térségében 2004-ben vezette be a rendszert, ami ott 15–20 százalékos utasszám-növekedést hozott. (Példa a zónázásra: a 70-es vonalon a Szobról induló vonatok Vác után már csak Pesten állnak meg, így a Dunakanyar állomásairól vagy Vácról utazók húsz perccel hamarabb érik el a fővárost.) A Kisalföld a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságától megtudta, hogy a vasúti menetrend decemberben változik, és addig megfelelő tájékoztatást adnak az utasoknak.

Olvasónk másik kérdésére azt a választ kaptuk: „A Győr–Pápa–Celldömölk vasútvonal felújítása az Európai Unió kohéziós alapjának támogatásával valósul meg (korábban még úgy volt, hogy a forrást az Európai Beruházási Bank hitele jelenti – a szerk.). Jelenleg a tervek átdolgozása folyik 225 kilonewton tengelyterhelési rendszerűvé. A tervezési munkák elkészülte után közbeszerzési eljárás keretében kerül kiválasztásra a kivitelező."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befejezetlenül nem mentesít

Miért nem fejezik be a Bácsára vezető új utat a tervek szerint? – tette fel a kérdést a… Tovább olvasom