Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Nem lesz szociális temetés jövőre, pedig Győrben a Templom úti temetőt már kijelölték

A Városháza és Győr-Szol Zrt. közösen úgy döntött: a szociális parcellákat és a szociális temetkezési helyeket a Templom úti temetőben jelölik ki. A helyi rendelet várhatóan Győrben is csak 2015-ben léptetik életbe.

Mint két napja kiderült, a kormány 2015-re halasztotta a szociális temetések bevezetését.

Az év utolsó győri közgyűlésének napirendi pontjai között csütörtök délben még olvasható a szociális temetésről szóló előterjesztés.


Forrás: Győr.hu
Forrás: Győr.hu


A kisalfold.hu több kört is futott az információszerzés érdekében, de biztosat egyelőre nem tudni arról, hogy Borkai Zsolt leveteti-e a szóban forgó előterjesztést az ülés elején?

Úgy tudjuk, hogy az előterjesztésről szavazhatnak a képviselők péntek délelőtt. Ebben az esetben ugyanis nem nagyon lesz több dolga a Városházának a szociális temetésekkel: csak hatályba léptetni a helyi rendeletet 2015 elején.

Az nem valószínű, hogy a győri önkormányzat önmaga szabad utat biztosíthatna a szociális temetéseknek, hisz törvényi szabályozás nélkül aligha képzelhető el, hogy például a hozzátartozók maguk nekiállhassanak sírokat ásni, szerettük földi maradványait leengedni a sírba.

Az biztos ugyanakkor, hogy a győri önkormányzat és Győr-Szol Zrt. közösen úgy döntött: a szociális parcellákat és a szociális temetkezési helyeket a Templom úti temetőben jelölik ki.

A felmerülő kérdésekre hamarosan választ kapnak Olvasóink: péntek 10 órától online tudósítunk a Városházáról. Izgalmasnak ígérkezik az év utolsó győri közgyűlése, sok az érdekes téma - ne felejtsenek el kattintani!

A péntek délután 15 órakor kezdődő győri közmeghallgatásról szintén élőben közvetít a kisalfold.hu.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szaloncukor teszt: a magyar retro csoki lenyomta a Milkát! - videó, fotók

A kisalfold.hu hat munkatársa és a Viator egyik séfje azért kóstolt végig öt féle szaloncukrot, hogy megtaláljuk a legfinomabbat karácsony előtt. Szavazás. Tovább olvasom