Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 6°C Még több cikk.

Nem lesz népszavazás

A Rába-gyár Budai úti telephelyének ügyében nem lesz népszavazás Győrben – döntött csütörtökön este a közgyűlés. A képviselők többsége jutalmat szavazott meg Balogh József polgármesternek. Beszámoló a legutóbbi győri közgyűlésről
A rendes közgyűlés utánra összehívott rendkívüli közgyűlésen döntöttek a képviselők a Rába-gyár 45 hektáros törzsgyári telephelyének hasznosítását és az abban való városi részvételt szorgalmazó győri polgári körös, illetve polgári szövetséges népszavazási kezdeményezésről. Határozat csak az előbbiről született, mert az utóbbit eleve törvénysértőnek minősítették, ezért nem is szavaztak róla. Végül a polgári körös szándék sem járt sikerrel, mert a szükséges legalább tizenkilenc helyett csupán tizenegyen szavaztak mellette.

A kábelszolgáltatóról

A testület elfogadta Balogh József beszámolóját a kábelszolgáltató eladásakor kötött szerződésben foglalt pontok teljesüléséről. A polgármester közölte: a cég az idei évre bekapcsolta az előtte hálózattal el nem látott területeket, a bekapcsolási díjat 2001 végéig nem emelte az inflációnál nagyobb mértékben, műsorelosztási kötelezettségének eleget tett, bővítette a műsorkínálatot, a TV 2-t és az RTL Klubot az olcsóbb kettes díjcsomagba helyezte át, illetve valamennyi önkormányzati intézmény és a polgármesteri hivatal csatlakozási pontjait ingyenesen kialakította. Balogh leszögezte, hogy „ a most bevezetett új programszerkezet és a vele járó díjemelések összhangban vannak a szerződésben vállalt kötelezettségekkel " .

Háromhavi jutalom

A közgyűlés tárgyalt a polgármester jutalmazásáról is. A jobboldali képviselők nem tartották helyesnek a kifizetést, a grémium ennek ellenére háromhavi juttatást szavazott meg Balogh Józsefnek. Ez bruttó 1 millió 287 ezer forintos összeget jelent.
Az ülésen pályázat nélkül, térítésmentesen tíz évre az Integrál-Hexa Rt. használatába adták a Pápai úti volt hizlalda területét azzal, hogy ott – ideiglenes építmények létesítésével – lovas-kerékpáros sport- és szabadidőközpontot alakítson ki. Az ingyenesség feltétele a még meglévő épületek elbontása, a törmelék elszállítása, valamint az, hogy a majdan felépülő létesítményeket a lakosság edzés- és versenyidőn kívül ingyenesen vehesse igénybe.

Személyi kérdések

A közgyűlés személyi kérdésekről is döntött. A Szigeti Óvoda élére Tóth Györgynét, a Szivárvány Óvodáéra Ábrahám Erikát, a Radó-iskoláéra Milanovich Jánosnét, a Váci-iskoláéra Margitics Miklósnét, a Kossuth Lajos Művelődési Házéra Stetina Istvánt nevezték ki.
„ A Balogh – Jungi-féle koalíció alkalmatlanná vált a város vezetésére " – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Németh Zoltán. A fideszes önkormányzati képviselő ezt két döntéssel támasztotta alá. Egyrészt úgy vélte, hogy a népszavazás leszavazásával a szocialisták és a Pro Urbe-frakció bebizonyította, hogy fél kikérni a győriek véleményét. Megjegyezte azt is, hogy a zárt ülésen hozott gazdasági döntéssel – amelynek még a témáját sem lehet titoktartási kötelezettség miatt elmondani – a város vagyonának végső elherdálása történt meg. „ Hibásan határozott a közgyűlés akkor is, amikor jutalmat szavazott meg Balogh Józsefnek, aki ideje jelentős részét külön fizetéséért a parlamentben tölti, és nyilatkozatai szerint addig mások dolgoznak helyette " – tette hozzá végül.
Németh Zoltán jól tenné, ha elővenné a város költségvetési rendeletét, mert annak végrehajtása kapcsán született döntés a zárt ülésen " – közölte Eredics Imre lapunkkal. A szocialista alpolgármester idétlen vagdalkozásnak minősítette a Fidesz vádaskodását. Úgy vélekedett, hogy a Fidesz törvénysértőnek bizonyult népszavazási kezdeményezésének célja Győr vagyoni tartalékainak elherdálása volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angol nyelvű színjátszótábor diákoknak

Angol színjátszó tábort szervez a Gyermekek Háza július 22–26. között olyan 13 – 18 éves… Tovább olvasom