Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Nem lehet zsákutca a Pápai út

˝A Pápai úton a sorompótól kifelé hatalmas a forgalom, a legtöbben erre járnak be a környező falvakból a városba dolgozni, pedig elterelhetnék őket másfelé, zsákutcává kellene alakítani ezt a részt˝ - írja olvasónk.

A győri útkezelő szervezettől kapott tájékoztatás szerint a 83-as, a 821-es számú főút és a Pápai út forgalma az elmúlt 15–20 év során fokozatosan növekedett. A forgalomnövekedés a város összes utcáját érinti a növekvő gépjárműhasználat következtében, így a Pápai út is fontos gyűjtőszerepet tölt be, azt lezárni nem lehet. Mivel tömegközlekedési útvonal is, sebességcsökkentőket sem lehet ezen a részen elhelyezni. A közlekedési szabályok betartása persze kötelező, azt a rendőrség ellenőrizheti. Az útkezelő a Pápai út közlekedésbiztonságán úgy akar javítani, hogy a Sajó és Sió utcák közötti szakaszon a meglévő gyalogátkelőhelyet még ebben az évben átalakítja. Már készülnek az erre vonatkozó tervek.


Olvasói levél

A Pápai úton a sorompótól kifelé hatalmas a forgalom, a legtöbben erre járnak be a környező falvakból a városba dolgozni, pedig elterelhetnék őket másfelé, zsákutcává kellene alakítani ezt a részt. Túl sok hatalmas tehergépjármű is erre közlekedik, és akárcsak az autósok, nem tartják be a közlekedési szabályokat. Többet kellene ellenőrizni őket. Veszélyes erre a gyalogosoknak a közlekedés. Az aknafedelek pedig megsüllyedtek. Nem éjjel, hanem nappal kellene a forgalmat lassítani sebességkorlátozó táblákkal, és fekvőrendőr is kellene. Egy ott lakó

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élelmiszereket, takarókat, játékokat is szívesen fogadnak az árvízkárosultak

A Családsegítő Szolgálat adományt gyűjt a Bőnyön és a Miskolc környékén élő árvízkárosultak részére.… Tovább olvasom