Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

˝Nem kezelik, hanem keltik a válságot˝

Győr-Moson-Sopron – Végleg padlóra akarják kényszeríteni az önkormányzatokat? – tette fel kedden a kérdést Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő a hírre, miszerint a kormány újabb, 120 milliárdos elvonást tervez a szférából.

Hangsúlyozta, az újabb 120 milliárdot tulajdonképpen a lakosság zsebéből veszi ki a Bajnai-kormány, felidézve ezzel a középszintű közigazgatás összeomlásának veszélyét.

Elmondta, a nagymértékű pénzelvonás ellehetetleníti a kistelepüléseket, a jobb módúakat pedig az összes, már megkezdett beruházás felfüggesztésére kényszeríti. Emlékeztetett rá, hogy a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Gémesi György adatai szerint az önkormányzatok hitelállománya már most 800 milliárd forintra rúg, ebből 100–120 milliárdot költöttek működésre, a többit fejlesztésre fordították.

 Firtl Mátyás hangoztatta, a kormány nem kezeli, hanem kelti a válságot, hiszen az ok-okozati összefüggés éppen fordított azzal, amit állít – hogy a megszorításokra a gazdaság szűkülése miatt lenne szükség –, valójában a gazdaság éppen azért szűkül, mert megszorítások vannak. – A megyei önkormányzat ezért – csatlakozva a felhíváshoz – bejelenti, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel mindent megtesz az önkormányzatok padlóra kényszerítése ellen: ha kell, a jogszabályok, határidők szó szerinti betartatásával bizonyítja, milyen következményekkel járhat a középszintű közigazgatás ellehetetlenítése – közölte Firtl Mátyás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem csak kenyérrel készül az ünnepre

Öttevény - Pontosan harminc éve sütötte első kenyerét Ifjú Sándor öttevényi pékmester, aki azonban… Tovább olvasom