Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Nem jutott pénz a marcalvárosi útra

Győr - Hiába tervezték a két marcalvárosi lakótelep közötti út egy szakaszának négysávosítását, a beruházásból nem lesz semmi. Kiürült a kassza.
Január végén jelentette meg a 821-es számú – a Marcalváros I. és II. lakótelep között futó – főút fejlesztésére vonatkozó tendert a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) a Közbeszerzési Értesítőben. A kiírás szerint a nyertes kivitelező feladata egy ötszáz méteres – a Lajta utca és a Marcalváros II.-re bevezető út közötti – szakasz bővítése a jelenlegi kétszer egy sávról kétszer két sávra. Egy-egy sáv szélességét 3,25 méterre tervezték. Az ajánlatokat március 16-ig lehetett megtenni.

A felhívásban az szerepelt, hogy a beruházásnak június 30-ig kell befejeződni – azaz csak kellett volna, merthogy a lap május 6-i számában az jelent meg, hogy ugyan négyen tettek ajánlatot, de az eljárást eredménytelennek nyilvánították.

Fazakas Orsolya, a NIF kommunikációs vezetője ennek háttereként arról tájékoztatott, hogy a beruházást az Útpénztárból finanszírozták volna, amelyben azonban forráselvonás miatt nem maradt pénz.

Olvasóink írták

 • 3. Itti-Pitti 2009. május 11. 09:27
  „Tisztelt Poncius !
  Sajnos ez igaz, de sajnos az is hogy Marcalváros II. dicső narancssárga képviselője is nagyon elkényelmesedett a hosszú bizalom alatt. Semmilyen nagyobb beruházás ígérete nem vált valóra pedig a nagyfőnök is nyíltan narancssárga most már. A fő hőbörgő Szíjjártó Petike uszodája elúszott, a vásárcsarnokot visszadobta a befektető. A polgármester tanulóideje alatti játszótér építési kampányból jutott Marcal II-re is mert lakótelep, továbbá a helyi képviselő parkoló építtetési erőfeszítései tartoznak a látványosabb "eredmények" közé, bár szerintem ez sajnos csak látszattevékenység, maszatolás. A nagy csinnadrattával átadott rendőr őrsön kb. azóta nem volt rendőr, a járőrautó az útvonala miatt megy egy kört a lakótelepen, azután megpihen a San Siróban egy "kávéra". Talán ideje lenne jövő ősszel lecserélni a képviselő urat, akár pirosra akár másik narancssárgára nekem mindegy csak ne ez a langyosvíz helyzet legyen már ! Szóval az egyik 19, a másik meg . . .”
 • 2. Poncius_01 2009. május 10. 20:02
  „Lehet, hogy nem mindenki számára világos de ez az út (hivatalosan 821-es számú ) álami kezelésü és
  fenntartású. Tehát nem a győri városvezetés pénze fogyott el erre a célra, hanem a nemrég még Molnár csacsi vezette közlekedési minisztériumnak.
  Szegeden az M43-as tisza hidját sem Szeged városa épitteti hanem "állambácsi". Oda még jutott lóvé
  Molnár csacsi szűkebb hazájára már nem.”
 • 1. pampus 2009. május 10. 12:36
  „Nincs gond bemennek az ott lakók az indiai márványos belvárosi térre! No és táthatják a szájukat, másra úgy sem képesek e városlakók!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sétahajó a Dunán

Felelevenítve a régi időket, sétahajójáratok indulnak a Dunán Gönyűről. Tovább olvasom