Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 12°C Még több cikk.

Nem jogerős, de első fokon nyertek a nyugdíjazott bírák Győrben

Először tárgyaltak pénteken megyénkben olyan munkaügyi pert, amelyet kényszernyugdíjazott bíró indított, miután az Alkotmánybíróság visszamenőleges hatállyal megsemmisítette július 16-án a erről szóló szabályozást.


A délelőtt folyamán az ezt követő három ügyben a keresetet benyújtó bíráknak első fokon igazat adott a Győri Munkaügyi Bíróság, azzal a lényeges különbséggel, hogy ők az eredeti pozíciójukba kívánnak visszatérni.

A kényszernyugdíjazottak, köztük dr. Maros Mihály, a Pápai Városi Bíróság volt elnöke esetében megállapította, hogy a bírói szolgálati jogviszony megszüntetése jogellenes volt.

Kötelezte egyben a Veszprémi Törvényszéket arra, hogy 15 napon belül folytassa le a jogviszony helyreállításához szükséges eljárást.

A határozat egyelőre első fokot jelent, tehát nem jogerős. 

Korábban: Pénteken öt, jövő héten pedig újabb öt, Veszprém megyei bíró áll ügyfélként a Győri Munkaügyi Bíróság elé. A sor dr. Meződi Jánossal, a Veszprémi Törvényszék volt elnökéável kezdődött péntek délelőtt, a tárgyalást az alperes kérésére el kellett halasztani.

Megyénkből egyelőre két bíró, dr. Ábrahám Éva és dr. Köszler Ferenc nyújtott be hasonló kerestetet, a tárgyalást még nem tűzték ki.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Románok verekedtek szerelemféltésből a borozó előtt Győr-Újvárosban

Csütörtök este Győr-Újváros egyik borozója előtt hét-nyolc román állampolgár verekedett össze… Tovább olvasom