Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Nem ízlett a sült hús, agyonverte a párját

Győr–Zalaegerszeg - A sületlen hús miatt kellett meghalnia egy asszonynak, akinek magából kivetkőzött élettársát tegnap jogerősen elítélték Győrött. Bödör Ottó tizenhárom év fegyházat kapott iszonyú tettéért.
Sok brutális elkövetőt láttak már a Győri Ítélőtábla fiatal falai, de olyan, aki egy szelet húsért ölt volna, méghozzá magából kivetkőzve, még bizonyosan nem ült a vádlottak padján. Az áldozat Bödör Ottó élettársa volt, akivel az elkövető mindössze két hónapja élt egy fedél alatt Zalaegerszegen, de az ivás és a sokszor tettlegessé fajult veszekedések sora az elejétől fogva mérgezte e baljós viszonyt. Mégsem tudunk számot adni előzményekről, előre kiterveltségről vagy bármiről: a történet drámai része valóban ott kezdődik, hogy a negyvenöt éves férfinek nem ízlett az étel.

Részegen jött haza a kivilágítatlan, szegényes albérletbe, ekkor sületlennek találta a húst és ízetlennek a tarhonyát. Üvölteni kezdett és már ütött is. Párja a földre került, s az amúgy is jól megtermett Bödör Ottó cipős lábával addig rúgta szegény nőt, amíg mozdulni sem tudott. Záporoztak a rúgások, végig a fejen, a csípőn, a mellkason, a végtagokon – a boncszakértő később negyven pontban sorolta a külsérelmi nyomokat.

Ám a vádlott ezután – annak tudatában, hogy amúgy is legyengült párja nem kel fel többé a földről – élettársára paplant húzott, rácsukta az ajtót és a kocsmába indult. Párja az éjjel meghalt, s a bántalmazó reggel maga jelentkezett a rendőrségen, ahol mély megbánással számolt be érthetetlen tettéről.

Bödört tavaly Zalaegerszegen már elítélték, az ott kapott tizenhárom év fegyház ellen fellebbezett védője, s később ő maga is: kérték a minősítés megváltoztatását, mivel a bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért szabta ki rá a büntetést. A védő szerint halált okozó testi sértés történt, s a különös kegyetlenséget sem lehet megállapítani, mivel szerinte a nagyszámú sérülés többsége a korábbi ütlegelések során keletkezett és nem minősíti ilyen súlyosan a szóban forgó tettet. Dr. Nagy Zoltán tanácsa a megkérdőjelezett orvos szakértői véleményt vette alapul és kimondta azt is: a vádlottnak tudnia kellett, hogy egy ilyen cselekedet végzetes lehet. Ezért helybenhagyta a tizenhárom évet, s mellette egy évtizedre a közügyektől is eltiltotta Bödör Ottót.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. andy 2008. május 19. 11:06
  „Goldmund,ha gyerekkorban a nő,hasonló helyzetben nevelkedett,s ezt tapasztalta apjától,akkor ezek nyomán a kialakult léleklenyomatai sajnos elősegíthetik azt,hogy hasonlóan alakul "pár"választása is...”
 • 20. Goldmund 2008. május 17. 21:47
  „Vajon mi vonzotta a nőt ehhez a férfihoz? És mi tartotta mellette?
  Ne feledjük: egy ilyen bűncselekményhez az is kell, hogy legyenek olyan nők, akik az alkoholista és agresszív férfiakhoz vonzódnak.”
 • 19. nagymami 2008. május 17. 06:25
  „Sajnos nem egy család van és lesz ilyen helyzetben az alkohol végett. Minden apró dologért összeverekednek, ütnek, rugdosnak. Alkoholra és cigire van pénze bezzeg az ilyeneknek.
  Més nem nagyon érdekli öket. A házunkan régen volt egy pár akik egymást szurkálták rendszeresen. De megoldódott a helyzet a nő az alkoholtól meghalt. De jelen pillanatban megin van egy család akik azóta isznak, idén nyugdíjasok lettek mind a ketten akikhez rendszeresen a rendőrök jönnek ki a verekedés végett. Jó dolgukban nem tudják mint csináljanak hát isznak, de meddig ?”
 • 18. plakáthalál 2008. május 16. 14:34
  „Persze, törjék kerékbe, előtte dugják szégyenketrecbe, gurítsák le a Gellért-hegyről és utána feltételes szabadság kizárása mellett jusson pokolra, átok reá, valamint madárinfluenza. Szép kis esküdtszék lennétek.”
 • 17. Christy 2008. május 16. 13:35
  „Hidd el, hogy a halálbüntetésnek sincsen visszatartó ereje. Utána is néztem, hogy az USA azon államaiban, ahol van halálbüntetés, csak a kivégzés hetén csappan vissza a bűnözés.
  Én a kínzást vezetném vissza, szerintem nem lenne több pedofil és "bátor" férfi aki nőket, gyermekeket bántalmaz.
  Tudom, hogy ez középkori módszer, de az ilyeneknek ez való. Nem halál, szenvedés...”
 • 16. orgona 2008. május 16. 12:16
  „Ugyan ezt neki is semmi többet! az allat vilagban nem törtenik ilyesmi,igen a regi kemeny rendszer nem lenne rossz dolog s amig ilyen törvenyek vannak ,lesznek ,a büncselekmeny mindig több lessz, es durvabb!”
 • 15. miracle 2008. május 16. 11:19
  „Plakáthalál
  Minek az ítélet (pontosabban az első fok), ha úgy is mindig fellebbez valamelyik? Leginkább mind a kettő. Utána meg gyakran jön egy homlokegyenest eltérő ítélet. Aztán újabb kör. Aztán felülvizsgálat, meg perújítás, meg egyéb nyavaják. Nem csoda, hogy egy csokilopási ügyet is 20 évig tárgyalnak.”
 • 14. Jockey 2008. május 16. 11:18
  „Lányok! Tanuljatok meg főzni, vagy ne álljatok össze ilyen állattal.”
 • 13. kutyus 2008. május 16. 09:53
  „nos,ez a söpredék,a hálát érdemli,nemtom mia facnak nemlehet visszahozni..tom az Unió miatt,de az meg kapja be.az Usában finoman működik ez..csak én éppenséggel 1 nylonzacskót áldoznék ilyenre max,lószart a drága injekcióval!!”
 • 12. Plakáthalál 2008. május 16. 09:43
  „Az a baj Vichy, hogy akkor Kaiser már lógna.”
 • 11. Vicy 2008. május 16. 09:28
  „Szavazni lehetne a halálbüntetés visszaállításáról biztos igen szavaznák. Nincsen visszatartó erő!!!”
 • 10. Plakáthalál 2008. május 16. 09:24
  „Érdekes álláspont (két hozzászólást kapcsolok most össze), hogy a bíró söpredék (mert nem ad visszakézből minden gyilkosnak tényleges életfogytiglant), az ügyvéd meg szemét, mert védi az ügyfelét. Nem vagyok ügyvéd, de ismerek párat, és elárulom, hogy ha egy ilyen magas büntetésnél egy ügyvéd nem fellebbez, akkor a kamara minimum vizsgálatot indít ellene. Üdv.”
 • 9. tricse 2008. május 16. 07:43
  „hallottam naneról,de én nem úgy gondoltam csak még korán van a bőbeszédűségemnek!
  az embervédőket mint ténylegesen pillanatnyi közbeavatkozókat gondoltam---nane akkor tud az esetekről amikor jelzik feléje--na de a szomszéd,a rokon,a sarki fűszeres,a fodrász,gyermekeknél a pedagógus....és sorolhatnám,akik napi kapcsolatban állnak bántalmazottakkal és tudják is(mert bizony lakásból kihallatszik,testen meglátszik,elejtett szavakból kiérződik)”
 • 8. dfdf 2008. május 16. 07:30
  „tricse
  Kicsit tájékozódhatnál mielőtt beszélsz valamit.
  NaNE - Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen, ugyanis létezik ilyen is már.”
 • 7. tricse 2008. május 16. 07:21
  „Nagyon sok bántalmazott ember van!

  De sajna itt csak állatvédők vannak,embervédők nincsenek!”
 • 6. ajha 2008. május 16. 02:54
  „Bakker! Egy rántott húsért.. Elég dúrva.”
 • 5. Tabornok 2008. május 15. 21:04
  „Bocsi.: söpredék”
 • 4. Tabornok 2008. május 15. 21:03
  „Végre egy jó ítélet!
  58 évesen szabadul a közügyektől 10 évre eltiltják, nők halálra rugdosásától viszont nem.
  Utána, ha megöl valakit , majd megmagyarázzák! A jó édes anyját a BÍRÓNAK nevezett söredéknek!
  Ezek a szar emberek, akik miatt a bűnözők jól érzik magukat!
  Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek!”
 • 3. XXX 2008. május 15. 19:52
  „Kíváncsi lennék rá hogy a védőügyvéd akkor sem találná "különösen kegyetlennek" ha éppen őbeléje rúgnának bele 40-szer miközben a földön fekszik.
  Ide jutott a világ: egy szemétláda ügyvédet teletömsz pénzzel
  aztán utána már semmi sem szent neki. Egy ilyen brutális gyiklosnak kevés a 13 év büntetés, teljesen mindegy hogy részeg volt-e vagy nem. Én súlyosbításért fellebbeztem volna.
  De hát a magyar törvények gondolom csak ennyit engednek.
  A másik érdekes dolog, ha egy tömbházban valahol családi perpatvar van, akkor sok esetben addig nem hajlandó a hatóság közbelépni "amíg nem folyik a vér" de akkor sok esetben már késő.
  Ha már a "szigorú" törvényeknél tartunk: Ha egy gyorshajtásért 300.000 ft-ig lehet valakit megbüntetni, akkor szerintem egy ilyen pszihopata beteg embert is lehetne mondjuk 25 évre lecsukni.
  Mi lesz majd 13 év múlva ha kiszabadul? Van rá esély hogy részegen kutyákat küld a közelben játszadozó gyerekekre?.....”
 • 2. miracle 2008. május 15. 19:49
  „Nem értem minek él valaki együtt egy ilyen állattal?”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőr vágta le a kötélről a férfit

Győr - A rendőrjárőr lélekjelenlétének köszönheti az életét az a férfi, aki egy két méter magasan… Tovább olvasom