Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Nem hátrál a KDNP

Győr - A KDNP továbbra is ragaszkodik a Szabad Vasárnap Chartában megfogalmazottakhoz – hangoztatta tegnap Herkely Ákos, a párt városi szóvivője.
Elmondta: a szombati győri konferencia alkalmával a törekvés jogosságát vitatók például az 50 százalékos pótlékot említették, amelyért a dolgozók örömmel vállalják a vasárnapi munkát. A tájékoztatón résztvevő Ottófi Rudolf alpolgármester erre megjegyezte: áruházi pénztárosoktól tudja, hogy a vasárnapi 12 órás munka után ötszáz forint pótlékot kapnak, alapvetően pedig a hétköznapokon kell olyan bért fizetni, hogy a munkavállaló ne kényszerüljön vasárnapi munkára. A charta egyébként még így is megengedne évi 12 vasárnapi igénybevételt, így például a Balaton-parti idénymunkán foglalkoztatottak sem szenvednének hátrányt. „ A pihenéshez, a szabad vallásgyakorláshoz való jogot az Alkotmány szavatolja, aki ezt megvonja, az Alkotmányt sért" – tette hozzá. Üdvözölte, hogy a hiányszakmák ösztöndíjas győri támogatását országosan felkarolták, és a kormány is jó ötletnek tartja.

Herkely Ákos a közelgő ádventről szólva felhívta a figyelmet, hogy az első gyertyagyújtás a városháza előtt november 28-án este 5 órakor lesz, Galavits József városplébános és Szabó Jenő önkormányzati képviselő közreműködésével.

Olvasóink írták

 • 6. matriné 2008. november 27. 15:40
  „Viszont, azt a gyertya gyújtogatást jobb lenne , ha otthonukba tennék és ott imádkoznának! Felesleges feltűnősködni, azon a sok millióba került placcon! Így is elég közismertek, mint "kormányváltók"!Persze ha nem sikerült, hát nem jól imádkoztak az Istenükhöz! AZ MSZP-s Isten még mindig a helyét trónol.”
 • 5. matriné 2008. november 27. 15:29
  „Tudod,hogy a cigánynak igaza volt? Akkor amikor félreértette, azt, hogy a templomokba osszák a "malasztot"! Ő már a lelki szemei előtt látta is hogy a malacka, hogyan fog nődögélni az ólba.A Gyereket a zsákkal a sekrestye ajtaja elé állította. Ő meg felment a karzatra mert a földszinti padsorba már nem volt hely annak idején. Mivel hosszúra nyúlt a mise elszundikált! A pap azt prédikálta,hogy "midőn elfogták Jézust az olajfák hegyén...ekkor a cigány felébredt és hangosan felkiáltott,hogy már megint elfogták nem tanult abból hogy tavaly is ott fogták el? No a gyerek azóta is ott várja a malacot! Hogy az apjával mi lett arról nem írt a sajtó annak idején. Lehet, hogy Ő is csuházza a papokat! Viszont aki dolgozik vasárnap is és, akkor sem elég a jövedelme a megélhetésre az menjen inkább politikusnak. Azok saját maguknak teremtik meg a jólétüket és nem várnak arra,hogy, azt a nép a (választóik) szabja(k) meg!”
 • 4. joco 2008. november 27. 15:25
  „Beszédes számok:. a cikk "bekerült": 2008.11:26.-án 16:00 kor, azota 2 azaz kettö reagálo 3X-: hát ennyit ér a fidesz farvizén a parlamentbe, és helyi önkormányzatokba bekerült KDNP-fidesz után szabadon :CSUHÁSOK - támogatottsága.”
 • 3. joco 2008. november 27. 05:31
  „matriné 2008.11.26. 17:58 : tudod Te irtad-vagy tán más: "Jézus kiüzte a kufárokat... " hát azért maradt böven ott csuhában is. amugy egyettértek a többivel , vagyis vasárnap mindenki azt csinál amit akar, tehát mehet imádkozni, párt gyülésre, de mehet bevásárolni és dolgozni is.Az utolso mondatot : nem vitathato kitételeket tartalmaz.”
 • 2. matriné 2008. november 26. 17:58
  „Jocó! A csuhások is ép olyan szolgáltatók, mint a többi, aki valami szolgáltatást ad a díjazásáért!! No mármost,ha vasárnap az emberek nem mennek dolgozni, akkor elmehetnek a templomokba a papok szolgáltatásaikat igénybe venni! Sőt lehet közben pártagitációkat is hallgatni. Tudod a mennyország kapuja mindenkinek nyitva van!Csupán hit kell és üdvözülsz,a másvilágon!E- világon csak a munka és nélküle lehet egyeseknek habzsolni az életet a ketteseknek pedig vegetálni lehet.”
 • 1. joco 2008. november 26. 16:57
  „Na mivan -fidesz után szabadon. "csuhások"? hát nem sokan "védték" meg a csuhátokat leple alatt leadott vasárnapi "munka tilalmatokat".Tudjátok én talán akkor támogatnám "javaslataitokat", ha papjaitoknak is tiltanátok a vasárnapi "munkát" ja és ha (papok a )"szolgáltatásaikért" nem kérnének PÉNZT.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hirtelen jött a tél az utazóknak

Győr - Háromszorosára növekedett az autómentők hívása, másfél-két órába is beletelhet alkalmasint,… Tovább olvasom