Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Nem H1N1 miatt hiányoznak a gyerekek

Érzékenyebbek vagyunk most az iskolai hiányzásokra – ezért is hívták fel figyelmünket a nagy számú megbetegedésre a győri gárdonyis diákok szülei. Úgy tűnik azonban, hogy csak heveny vírusról és nem a H1N1-ről van szó.

Olvasóink hozták a hírt: a győri Gárdonyi-iskolában az egyik osztály fele lebetegedett. Utánanéztünk: nem is a fele, hanem hatvan százaléka, de ez valószínűleg mégsem a H1N1.

Szalai Ferenc az iskola igazgatója elmondta: jelenleg az iskola teljes átlagát tekintve a diákok tíz százaléka fekszik otthon lázas, megfázásos tünetekkel, s van egy másodikos osztály, ahol harminc diákból jelenleg tizennyolc beteg.

Az igazsághoz tartozik az is, hogy ez a csoport rendszeres úszásoktatáson vesz részt, így minden fertőzés gyorsabban terjed a gyerekek között. A tanulók közül többen már visszajöttek, valószínű, hogy heveny vírus vette le őket a lábukról.

Szalai Ferenc hozzátette: az iskolaorvos megnyugtatott mindenkit: nincs szó járványról. Függetlenül ettől, természetesen a megbetegedésekről az igazgató jelentést tett a polgármesteri hivatalnak.

Olvasóink írták

 • 19. toretto99 2009. november 13. 16:41
  „A SOK MARHASÁG ÍRÁSA HELYETT INKÁBB OLVASSÁTOK EL EZT, EZ A TELJES IGAZSÁG AZ ÁLLÍTÓLAGOS VÍRUS KÖRÜL ........

  Ennyit a WHO-rol meg az állítólagos mexikói v sertés ahogy a Eu nevezi influenzáról a teljes igazság és h mivel akarnak minket beoltani hát nem az állítólagos h1n1 vírus oltóanyagával az biztos ......

  Néhány nappal ezelőtt bejelentette a kormány"unk", hogy kb két hónap már múlva lesz vakcina Mon az a bizonyos "mexikói" avagy "sertés" avagy -az EU legújabb elnevezése szerint- "új influenza" virus ellen és azt is, hogy Magyarországon lesz először... Érdemes ehhez hasonlítani a mexikói kormány jelentését, amely szerint nem lesz vakcina kb hat hónap előtt. A Világ Egészségügyi Szervezete (WHO) és az Egyesült Államok kormánya sem említenek olyan vakcinát amely négy vagy hat hónap előtt lenne készen. Tehát akkor mi az, amivel be akarjanak oltani minket pár hét múlva?

  Az is érdekes, hogy a Baxter gyógyszergyártó nyilatkozata szerint (nagyon büszke is erre) ő az egyetlen aki képes kb két hónap alatt előállítani egy vakcinát. Na de akkor miért nincs erről szó a WHO-nál vagy olyan különösen érintett kormányoknál, mint a mexikói vagy az amerikai? Nehezen képzelhető el, hogy amennyiben a Baxter vakcina két hónap múlva készen lesz, nem szól erről a WHO és nem érdekli ez sem a mexikói, sem az amerikai kormányt. Pedig a Baxter cég ráadásul egy amerikai cég...

  Azt ugye tudják, hogy a Baxter gyógyszergyártót olyan "hagyományos" influenza oltást szállított több európai kormánynak az idén amely "véletlenül" a H5N5 "madárinfluenza" virussal volt fertőzve? Néhány évvel ezelött ugyanez a cég olyan vérplazmát szállított a francia kormánynak amely az HIV virussal volt "véletlenül" fertőzve...

  Amennyiben valóban sokkal hamarabb kapná meg Magyarország a vakcinát az új virus ellen, mint bármelyik másik állam, tartok attól hogy valami nagyon nem tisztességes dolog lesz ebben a vakcinában. Kapásból két dolgot is el tudok képzelni:

  1. Amerikai kutatók szerint a jelenlegi "mexikói" virus azért nem terjed gyorsabban, mert nem a levegőben képes haladni ("airborne"), hanem csak a kicsiny nyálcseppekkel. Ugyanez a kutatók szerint elég lenne egy enyhe mutáció amely csupán néhány új aminosavat helyezne el a virus felszínén ahhoz, hogy a virus a levegőben tudjon terjedni. Nos mi van akkor, ha éppen ezeketaz aminosavakat lenne képes hozzáadni a virushoz az a csodavakcina amit állítólag a magyar ember akár két hónap múlva megkaphat miközben mindenki másnak legalább kétszer annyi időt kell még várni az oltásért?
  Ez a téma talán megérne egy külön cikket , mert attól tartok hogy valami nagyon csúnya dolog készül a magyarok számára az "új világrend" boszorkány konyhájában.
  VÁROM AZ ÉRTELMES HOZZÁSZÓLÁSOKAT!!!”
 • 18. Misztertejfel 2009. november 13. 14:56
  „Várj, ezt is lehet, hogy visszavonom. 6500 körül haltak meg a világban. 650 milliós lenne a betegek száma? Na nekem ez már sok, az isten tudja, ótasd be magad.”
 • 17. Misztertejfel 2009. november 13. 14:35
  „Sajnos el kell ismernem, hogy hülyeséget írtam, tényleg 100 ezer világviszonylatban. Bár lehetne itt iksz a 10 ezer, mert Ukrajnában ez az arány.”
 • 16. pancser 2009. november 13. 14:09
  „15! Nagyobb ökörséget le sem lehetne írni e témában. Az ügyben érdekelt tótumfaktum, agitáló nemzetközileg magyar banya, hivatalosan 100 ezer betegségre 3 halottat osztott. Végre van aki csontig bevette és megszorozta 100-al! Világvége mikor lesz, hogy fel tudjunk készülni?”
 • 15. Misztertejfel 2009. november 13. 13:55
  „Enéh, hidd el, hogy nem fogsz röhögni. Igen körbe vagyunk lőve járványos országokkal és ha csak minden ezredik hal meg (ami nem igaz, sokkal több), az Győrben 130 halott. Mínusz a beoltottak.”
 • 14. enéh 2009. november 13. 12:51
  „Fogadóórán nem is riogattak bennünket, szülőket. Este csak úgy rákérdeztem a gyerekre, mi a helyzet hiányzásfronton. Erre mondta, hogy a másik osztályban fél osztály hiányoznak. Látszik, hogy vannak szülők, akik szeretnek pánikot kreálni.”
 • 13. janika 2009. november 13. 11:39
  „Érdekes egy vírus ez "H1N1" Többnyire az iskolásokat és nem a politikusokat támodja a parlamentekbe! De még, azt sem hallottuk, hogy valamelyik hírközlő szervezetet támadta volna! Persze lehet, hogy ott vödörszám isszák a szenteltvizet!”
 • 12. bugyortudor 2009. november 13. 11:27
  „Misztertejfel :)
  Bingo, ott a pont! Pancser a 3. kategóriába tartozik.
  B.

  Pancser!
  Jelenleg, akár hiszed, akár nem, még mindig az ellenkampány volt a hatékonyabb. Ugyan a híradások hatására sokan kérik már az oltást, de még mindig csak nagyon nagyon kis százalék. A legnagyobb többség még mindig kételkedik.

  B.”
 • 11. Misztertejfel 2009. november 13. 10:45
  „Pancser, te melyik csoportba tartozol? nem tudom eldönteni. Szerintem azért ehhez képest egy kicsit meg fogtok lepődni, aztán lehet akkor is a kormányt szídni, hogy nem tett semmit a járvány ellen. Bajnai ott rontotta el, hogy kiállt az oltás mellett, ha ellenezte volna, már rég be lennétek oltva, jobbról is, balról is, még a fütyiteken is.”
 • 10. pancser 2009. november 13. 09:24
  „Oltás ügyében mindent letaposó gőzhenger kampány folyik világszerte, MO-on szintén. Ezen újság esetében is akárcsak más fórumokon a neten, különféle megoldásokkal tüntetik el vagy próbálják eldugdosni, megszüntetni azokat a kommenteket, melyek nem illeszkednek a hivatalos állásponthoz. A kétkedés majdnem tilos, hangot adni neki még inkább. Igazából nem is hibáztathatók a szerkesztők, hiszen vszleg mindenképpen nyomást érezhetnek, direktben vagy áttételeken keresztül. Ezért MO-on a tájékozatlanabb, szegényebb, kellő mennyiségű hírforráshoz nem jutó, néhány közmédián nevelkedett, hátrányos helyzetű lakosság köreiben hatásos a propaganda. A tájékozottabbaknál sokkal kevésbé.
  A magam álláspontja szerint 3 csoport van: 1.Minden oltást ellenzők. 2. Az oltásban vakon hívők, ezért vagy azért. 3. A tájékozottabbak, akik képesek a mérlegelésre. Ez a legnépesebb csoport jelenleg.”
 • 9. megmindiggyöri 2009. november 13. 08:26
  „Itt nálunk (Németo.) szinte minden iskolában, óvódában van 1-1 H1N1-gyel fertúzött gyerek. Ilyenkor kiírják az intézmény ajtajára az infót, hogy azért tudjuk, aztán kész. Pl. a lányomék sulijában is így van, de még legalább 5 másikat is tudok. Ha mindegyikről megírnák az újságban, akkor nem is lenne más hír. Szerintem már nagyon unalmas. Egyébként is viccesnek találom, h. megírják, h. x iskolát bezártak, mert 150 gyerek hiányzott. Ebből 2-nél kimutatták a vírust. Haha. Itt is először pár sulit bezártak, aztán rájöttek, h. hülyeség, már mindet újra kinyitották, és abbahagyták a híradásokban az újabb fertőzésekrúl a beszámolót.”
 • 8. AHA 2009. november 13. 06:17
  „Egyáltalán van ilyen betegség, hogy H1N1?”
 • 7. pancser 2009. november 12. 23:29
  „Nem a H1N1 vírustól halt olvassuk a címben legközelebb, lentebb aztán kiderül az alkoholmérgezés vitte el. Így is lehet valamit reklámozni.”
 • 6. N.G 2009. november 12. 22:44
  „Kedves Raffy2!

  Szia Raffy ebben lehet hogy igazad van hogy kitudja mennyi idő után hat de nálam már második nap hatott a beadás után. Sok tünetet mondott rá az orvos de abból csak egy jött be. (Lekopogom)
  De viszont abból nem adok igazat hogy ki jár jól ki nem, mert nekem a cég álta,szóval nem az én pénztárcám kopott 2000 ft- al.
  És akkor ilyenkor ki járt jól ?!”
 • 5. Túrabakancs 2009. november 12. 22:04
  „Mi a H1N1 ellenszere?
  -Háegyenegy almát! :)”
 • 4. raffy2 2009. november 12. 21:50
  „hát persze,hogy nem a h1n1 miatt hiányoznak.csak így jobban hangzik a cím.utána kell nézni,ha valaki be is van oltva,mennyi idő után lesz védett,kinek van belőle haszna,stb,stb.”
 • 3. jánosi 2009. november 12. 21:13
  „Van olyan vírus is, hogy : ISKOLAUNDOR ! Még nincs ellene védőoltás ...........
  a srácok csak kihasználják a lehetőséget .”
 • 2. miracle 2009. november 12. 20:18
  „Manapság már, aki lábtöréssel fekszik otthon, azt is hamar H1N1-esnek nyilvánítják...”
 • 1. tricse 2009. november 12. 18:34
  „7.osztály ma--1 hiányzó--no para”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megbüntették, mert nem volt matricája a tréleren szállított autónak

Az autópályán tréleren szállított gépjárműre kell sztrádamatrica? Ha nem, miért büntetnek?… Tovább olvasom