Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Nem fizettek: melegvíz nélkül 55 győri lakás

Győrben 55 háztartásban zárta el a meleg vizet a győri városüzemeltetési társaság, hogy így hajtsa be távhődíj-kintlevőségét.
Eddig 55 háztartásban zárta el a meleg vizet a győri városüzemeltetési társaság, hogy így hajtsa be távhődíj-kintlevőségét - közölte Milanovich László, a Győr-Szol Zrt. távfűtési igazgatója az MTI érdeklődésére.

Két hónap alatt 55 lakásban szerelték be a mérőóra elé azt a tárcsát, amely nem enged keresztül vizet. Két fogyasztó néhány órán belül kifizette hátralékát, így náluk azonnal visszaállították a szolgáltatást.

Három helyen azonban nem engedték be munkatársaikat, ezért ott hatósági intézkedést várnak.

"Mi mindenben partnerek vagyunk, de szeretnénk a teljesítés ellenértékét megkapni" - mondta Milanovich László.

Hogy mennyi a társaság távhődíj-kintlévősége, arról sem ő, sem Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol kommunikációs menedzsere nem kívánt nyilatkozni. Utóbbi azt közölte: érdemi adattal a nyáron tudnak szolgálni, mivel a nehéz anyagi helyzetben lévők között sokan a fűtési időszak után, az így megtakarított távhődíjból rendezik apránként tartozásukat.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. nane 2012. május 21. 11:28
  „Sajnos ez nem emberség kérdése,mi lenne ha mindenki erre hivatkozva nem fizetne!Sajnálom akik nem tudnak fizetni ,de a társasházi együttélésnek vannak kötelezettségei!Emberséggel sem a boltban sem a szolgáltatóknál nem lehet fizetni.Én sem szeretnék más víz ,fűtés számlájába beszállni!”
 • 34. arabella21 2012. május 19. 12:55
  „senki nem vett fel hitelt... javaslom a hozzászólások alaposabb elolvasását, értelmezését vagy legalább egy minimális emberséget... de látom itt csak olyan emberek kommentelnek főként, aki önzők és szarják le a másikat. ez nem is baj. nekem nem. majd nekik 20 év múlva, mikor az ilyen hozzáállású gyerekeiket "nevelik". szép következő generáció... pusszancs mindenkinek, mosolyogjunk :)”
 • 33. pindla 2012. május 19. 11:09
  „24. arabella21

  Két nő minek is vett fel minimálbérre hitelt? Még mielőtt jönnél, hogy lakni kell valahol, elmondom, hogy egy hitel törlesztőrészlet feléért vannak albérletek. Jah, hogy akkor még együtt kell élni mással, nem lesz a tied a végén? Hát lehet, de tisztességgel tudod fizetni a költségeidet, nem kapcsolják ki a melegvizet.”
 • 32. Mankapunka 2012. május 19. 01:03
  „Régi világban nem is a számítógép a dolgozott az emberek helyett 31-30. :))

  Jó az irásod pancser. Tudod,az a vicc,hogy még én sem fogom megélni,míg ez a szemlélet kihal itt.

  yenki Nincs is ennyi emberre szükség már a mai világban,mint kellett régen. Nem is kell már,hogy 10 millióan legyünk.

  Csak úgy tartsunk 1 millió embert a semmiért. Technológia fejlődése miatt kevesebb ember kell ugyanazon termék előállításához.”
 • 31. tricse 2012. május 18. 22:15
  „Én ezt nem értem pancser! Amiről írtál egy sokkal emberibb,igazságosabb és jobb világ volt hiszen írtad,hogy nem vontak meg senkitől semmi alapszolgáltatást,mert a nemfizetőnek levonták a béréből! Ergo mindenkinek volt bére,volt honnan levonni tehát nem is voltak közüzemi tartozások! Hol itt a lazaság és a felelőtlenség?Azért megnézném a panellakásosok akik ugye a fő tartozók mégis honnan szednek vizet a fazékba ha elzárják? Mivel fűtenek be egy panelt?És én valahogy nem szeretném ha a szomszédom esetleg gyertyákkal vagy olajmécsessel világítana! Nem igazán biztonságos! Ne menjünk már vissza a középkorba ha lehet!
  Mindazonáltal az én magánvéleményem,hogy a felelőtlenség az érdektelenség és a közöny következménye ami ugye a kilátástalanság és a reménytelenség folyománya!”
 • 30. pancser 2012. május 18. 21:25
  „Sajnos egyre többen vannak a felelőtlenek. A szocializmus 40 éve soká fog elmúlni. Akkor senkit nem raktak az utcára, nem zárták el sem a hideg, sem a meleg vizet, a nemfizetőknek egyszerűen letiltották a tartozást a bérükből és ez akkor a trehány embereknek tökéletesen megfelelt. Ahol legalább 2 generáció nőtt fel így ilyen lesz a 3.ik is csakhogy a világ változott meg. A tömeges lazaságnak felelőtlenségnek gyökerei vannak. 70-80 évvel ezelőtt a bérlőt kirakták az utcára, a tulajdonost pedig elárverezték. Ma sokan visszaélnek a társadalom türelmével. Egyébiránt sokan nőttünk fel vezetékes meleg víz, sőt vezetékes víz nélkül. Egy szép nagy mosófazékban is lehet vizet melegíteni, ha valaki nem akar megkoszosodni!”
 • 29. yenkiman 2012. május 18. 20:47
  „Tudod kedves manka ,ha így gondolkodna az ország népe mint ti akkor már nem lennénk 9 millióan sem.A leg egyszerűbb az önzés,”
 • 28. stuksza 2012. május 18. 18:12
  „Tudni kell a következőt is: aki a szolgáltató fele tartozik, azok jó része már hitelt vett fel, tartozik más szolgáltatónak, Társasháznak, rokonnak, stb. Amikor megjelenik nála egy végrehajtó, akkor a behajtható összegből először az állami költségeket vonják le (bírósági, végrehajtási díjak), aztán a hitelező bankok, aztán a közműszolgáltatók, majd a végén a Társasház és az egyéb tartozások kiegyenlítése következik. Sajnos nem ritka, hogy az ingatlan árverezéséből beflyó összeg sem fedezi ezeket a költségeket és valaki a sor végén hoppon marad. Ezért is adok igazat annak a szolgáltatónak/hitelezőnek, aki már a legkisebb felhalmozódott tartozást is behajtással hajtatja végre, mert ezt a kis összeget legalább képes beszedni. Egyébként pedig futhat a pénze után. Sajnálatos az a tény is, hogy a felhalmozódott tartozás azért sem hajtható be, mert esetleg a lakás sem a sajátja, munkahelye, keresete nincs, így nincs miből letiltani. A mások által felhalmozott hiányt pedig azokkal fizettetik meg, akik szégyenlik, ha tartozásuk van, akik gürcölnek, dolgoznak, hogy nehogy tartozásuk keletkezzen, és inkább saját szájuktól vonják meg a falatot. Ahol én lakom ott is akad olyan nem fizető, aki nem szorul rá a be nem fizetett összegre, csak lusta, igénytelen és nemtörödöm magatartásából adódik a tartozásának felhalmozódása.”
 • 27. Mankapunka 2012. május 18. 18:05
  „arabella

  Ja,hogy innen fúj a szél,3 gyerek........... nincs innentől mit mondanom.

  Azt nem tudom sajnálni,aki túlvállalta magát,tök mindegy,hogy 20 éve volt. Azóta csak halmoztátok a tartozást.

  Örülhetnél inkább,hogy a törvény nem engedte,hogy kirakjanak titeket az utcára,mert volt 18 alatti a családban.

  Lehet,hogy beszélek,de én legalább nem látom a dolgokat annyira pesszimistán,mint a többség.”
 • 26. tricse 2012. május 18. 17:52
  „westi
  Próbáljuk ki!
  Manka
  Köszi az infót!
  arabella
  Bocsi azt közben elfelejtettem,hogy én mielőtt kértem a részletfizetést befizettem egy nagyobb összeget,ami bár nem a fele volt.de beszámították!A Te esetedben tényleg nehéz,de egy Providentes,Cofidises megoldásba belerokkannátok! És most van hol laknotok?”
 • 25. arabella21 2012. május 18. 16:35
  „kedves Mankapunka!
  te csak beszélsz, beszélsz, beszélsz, beszélsz, beszélsz, beszélsz, beszélsz, beszélsz, beszélsz, beszélsz, beszélsz, beszélsz, beszélsz, beszélsz, beszélsz, beszélsz, beszélsz..... szoktál gondolkodni is?”
 • 24. arabella21 2012. május 18. 16:31
  „kedves westi!
  ha magadra veszed a hülyét, áldásom rá, mindenkinek a maga keresztje... ám, ha figyelmesebben olvasol és nem csak az ragad meg benned, ami szerinted lényeges, rájöhetsz a Titokra... már, ha titok, de nem az....
  a szolgáltató nem hajtja be rajtad az én tartozásomat, m ha ez így lenne, vagy így történt volna, akkor valószínűnek tartom, h nem kellett volna eladnom a lakásomat, m te "nagylelkűen" kifizetted volna helyettem az elmaradásom... a szolgáltató azért emel, m megteheti. ajánlom figyelmedbe a honlapjukat...
  drágaszág kicsit száll le a lovadról és csusszanj le a "pór nép" közé is. lásd őket is. ne csak magad.... többet nem kívánok veled kommunikálni, nem vagy a szintemen (értsd, ahogy akarod). köszönöm a lehetőséget.

  kedves tricse!
  hát tudod, alig vártam, h munkából (most van) hazaérjek és netezhessek!!!!! és persze reagálhassak az irományomra :)! tudtam, h megkapom a magamét a pár mókamestertől, akinek ezek szerint fogalma sincs arról, milyen helyzetbe kerülhet egy ember, önhibáján kívül is. anyu 32 évesen megözvegyült, 3 kislánnyal maradt egyedül, akiket tisztességben felnevelt, de sajnos a fűtésszámlára nem jutott, m akkor még nem volt ám, gyermekjólét, meg családsegítő, meg adósságkezelés, meg lakásfenntartási támogatás, meg egyáltalán senki se segített neki.... most, h felnőttünk és segíthetnénk, már késő. a tartozás "mértéke" nem tette lehetővé a fele kifizetés, majd a többit részletben megoldást, m akkor így nézne ki a kiadásunk egy hónapban: hiteltörlesztés (fele tartozás kifizetése miatt felvett összeg, de mivel nem rendelkezem határozatlan munkaszerződéssel, a normális hitel lehetetlen), fűtés részletfizetés, havi fűtés + többi rezsi. mindez 2nő minimálbéréből. hát úgy gondolom ez nem lett volna segítség. de örülök, h neked sikerült!!!!

  kedves alina01!
  egyetlenegy szóval sem mondtam, sem írtam, h a szolgáltató a hibás. csak megköszöntem, a meg nem kapott segítséget. ez természetes emberi szarkazmus.... :)”
 • 23. westi 2012. május 18. 16:21
  „Mankapunka
  ne erőlködj! Tricsének esze ágában sincs dolgozni Már több éve erőlködik ezzel a "nem kellek sehova" dumával!
  Csak kifogást keres,megoldást egyáltalán nem!
  Akár tetszik neki akár nem!”
 • 22. Mankapunka 2012. május 18. 16:10
  „tricse

  5-ös portán van az ürlap,mostanában tölts ki egyet. Most nagyobb igény van.”
 • 21. tricse 2012. május 18. 15:47
  „De jó Manka hogy írod ezt a kettőt! Nekem se az Audis takarítónői,sem a kommunálisos takarítónői nem jött össze érettségivel!Egyik suliba egy állásra 300-an jelentkeztünk!Ja és egyik részről sem élnek a nagyszülők! Hú de beletrafáltál!:)) Mondjuk a párom dolgozik mint állat,ezért nekem lehet netezni! Na! Csak neked!”
 • 20. Mankapunka 2012. május 18. 15:35
  „arabella

  Tegyük fel,amint írtad family. Ott általában van 2 gyerek,meg apa,meg anya. Elenyésző 5 % az,akiknél már se az apa,se az anya szülei nem élnek. Levesszük,hogy csak ketten vagytok.

  Te,sem a férjed,élettársad nem ment el az Audiba takarítónak addig,hogy legyen miből fizetni a rezsit???
  Meg lennék szorulva,akkor már a Győr-Szol-nál kopogtatnék utcaseprőnek.

  Nem kell másra fogni a ti dolgaitokat. Egyéni szoc probléma,hogy ketten nem tudtok kigazdálkodni a családi kasszát.

  Emlékszel a régi mesére: "Aki nem dolgozik,ne is egyék." Pedig ez még egy gyerekmese is.”
 • 19. tricse 2012. május 18. 15:34
  „Grabowszki helo! Ne csak olvasd hanem értelmezd amit írtam! Én pont arra figyelmeztettem arabellát,hogy most ezt fogja megkapni itt a többiektől ember! Én már csak tudom hisz számtalanszor a fejemhez vágták,meg más egyebet is! Méghogy én bántanám őt? Hiszen sorstársam! :((((”
 • 18. Grabowszki 2012. május 18. 14:13
  „Nyilván nem a Győrhő miatt kellett eladnia lakást, de az milyen szöveg már, hogy netezni van miből? Érdekes, én sem otthonról netezem jelenleg. Jaaaa, hogy melóból is lehet, kedves tricse. :P”
 • 17. Alina01 2012. május 18. 13:44
  „Arabella, biztos, hogy a Győrszol a hibás, hogy el kellett adnod a lakásod?”
 • 16. Grabowszki 2012. május 18. 13:13
  „16 éves korom óta egyedül élek, 6 éve van lakásom. Munkahelyemről 7 év után egyik napról a másikra kirúgtak. Fizesse a sok nagyszájú okos havi 55-ből a lakást + rezsit. Pár személyes és értékes dolgomtól meg kellett válnom, hogy tudjak kaját venni a kutyámnak és magamnak, és bizony a rezsivel így is elmaradtam (nem dohányzom). Most meg nyögöm annak a hitelnek a törlesztését is, amivel a rezsit törlesztettem. Szerencsére nem vagyok benne az 55-ben, de megértem ha nem tudják fizetni.

  Amúgy a mélyen nem tisztelt Győrhő munkatársait én sem engedem be, mivel reggel 10 és dél között jönnek, amikor soha nem vagyok otthon, a kutyámnak meg nem adtam kulcsot, így nem tudja kinyitni az ajtót nekik. Jó az telefonon is. ;)

  Kicsit más:
  Amúgy azt észrevettük, hogy a dohányosok hogy követelik a dohányzáshoz való jog gyakorlását, mintha az valami természetes dolog lenne? Pedig nem az, senki nem tart pisztolyt a fejéhez, hogy szívja, ahogy a kávéról is le lehet szokni (főleg hogy az emberek 90%-nak nem is nyújtja azt, amiért feltalálták).”
35 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évadzáró táncház moldvai népzenére Győrben

2012. május 18-án, pénteken 20.00 órai kezdettel évadzáró táncházba várja a Cserefa zenekar és… Tovább olvasom