Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Nem fenyegeti árhullám a győri rakpartot

Győrben a vízszintek alakulását a Duna várhatóan stagnáló vízjárása és a Rábán érkező árhullám együttesen befolyásolja a következő napokban.

"Az elmúlt napok jelentős csapadéktevékenysége következtében a Fertő tó vízszintje a jelenlegi szabályozási szintnél körülbelül 10 cm-rel magasabb, s a vízeresztés növelése nélkül a héten még további emelkedés valószínű.

A tó folyamatos vízeresztése valamint a nagy mennyiségű csapadék okozta belvízi elöntések miatt három belvízvédelmi szakaszon ma 10.00 órától belvízvédelmi készültséget rendelt el igazgatóságunk.

A Rábcai és a Kapuvár - hansági belvízvédelmi szakaszon II. fokú, a Fertő menti belvízvédelmi szakaszon I. fokú belvízvédelmi készültség lépett életbe. A Királytói és a Tarcsai csatornákhoz mobilszivattyúk telepítése történik.

Az elmúlt 24 órában a Duna felső szakaszának északi részén, valamint Alsó-Ausztria nyugati felén hullott 5 mm-t elérő csapadék.

Az Igazgatóság más területein számottevő mennyiséget sehol sem mértek. Az elmúlt hétvége csapadékos időjárásának hatására Duna kivételével igazgatóságunk valamennyi folyóján árhullám indult meg.

Győrben a vízszintek alakulását a Duna várhatóan stagnáló vízjárása és a Rábán érkező árhullám együttesen befolyásolja majd, de a rakpartot nem fenyegeti elöntés, illetve árvízvédelmi készültséget sem kell elrendelni.

A Répce vízfolyáson az árhullám valószínűleg a korábban jelzettnél alacsonyabb szinten fog tetőzni a holnap délelőtti órákban (230-250 cm), azonban I. fokú készültségi szint itt sem lép érvénybe.

A következő napokban újabb árhullám kialakulására nem kell számítani, jelentős csapadék jövő hét elejéig nem valószínű" - tudatta portálunkkal az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság.

Olvasóink írták

  • 1. bojtár 2010. szeptember 29. 20:52
    „és ezt írásba is adják?????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtökön indul a győri távfűtés - Sopronban már megy

Az elkövetkező napok hideg időjárása a városi távfűtés indítását indokolja - közölte portálunkkal a… Tovább olvasom